Problém s Fireface 800
Problém s Fireface 800
Stala se mi zajímavá věc, měl jsem teď o víkendu nahrávat s jednou kapelou a tak jsem si v pátek večer přepojil Fireface 800 z počítače na notebook, abych si vytvořil v Cubase projekt, nastavil stopy a nasměroval vstupy. Karta se normálně připojila, po chvíli jsem ale zjistil, že mix v Cubase neukazuje na vstupech žádný signál, i když mix Fireface ano. Kartu jsem vypnul a připojil zpátky k počítači. Už se ani nepřipojila, zkusil jsem zpátky k notebooku a taky nic. Nepomohla ani výměna kabelu. Asi po deseti minutách jsem zaregistroval smrad spáleniny, samozřejmě šel z Fireface. Všimnul jsem si taky že jsou rozpálený, ale jen a pouze všechny jack konektory, kolem kterých se udělala z venku taková žlutohnědá krystalická vrstva, kartu jsem vypnul a sundal kryt všechno vypadalo na první pohled v pořádku, krom těch jack konektorů, který byly tak nějak zvláštně orošený. Karta už je po záruce. Napsal jsem hned na support RME, tak jsem zvědav co mi odpoví, každopádně jí teď dost potřebuju a je mi jasný, že jestli vůbec půjde opravit tak si asi počkám. Neměl jste někdo podobnou zkušenost, vůbec nechápu jak se tohle mohlo stát. Proč se musí všechno vysrat když to nejvíc potřebuju?
Re: Problém s Fireface 800
to mas dost jasne, kamarat... smokes are deadly
kexik: Myslíš, že je to jistý konec? Karta jinak po zapnutí nabíhá v režimu host, diody svítí, ale radši jí od tý doby nezapínám.
no, mne vychadza tak, ze odisli priamo svaby napojene na fw kabel. co presne zhorelo, sa tazko hada, ale je normalne ze zhori len fw interface, a pritom jadro karty, cize dsp a prevodniky, behaju normalne dalej... zjavne daco zhorelo a ked raz nejaky chip zhori, tak uz fungovat nikdy nebude, fyzika nepusti.
Jasný, to by ale soudruzi z RME mohli zvládnout vyměnit ne?
urcite... vymenit ide vsetko a vzdy. pri takto drahom vyrobku sa to navyse aj oplati. pri zakladnej doske za 50eur nie...
A co takhle opačně připojenej konektor FireWire 400. Stává dost často i zkušeným borcům (průměrně jeden případ za měsíc), obzvláště ve tmě a když trochu před akcí pracují nervy
Poznáš to podle "rozšklebeného" konektoru na kartě...

Naposledy upravil(a) Milan dne 07 pro 2009 23:25, celkem upraveno 1 x.
Ja mel dost podobnej problem s moji FF400... omlem jsem pichnul obracene FW kabel (mel jsem nejakej levnej a ten sel zapojit obracene bez obtizi) a odpalil jsem FW port na Fireface... RME to opravil , ale trvalo to asi 2 mesice , pak mi prisla zpet a po druhym zapojeni to zas zaclo delat jiny problemy, tak jsem ji poslal zase na opravu to trvalo dalsi dva mesice, pak mi prisla opravena a funguje jak hodinky, nevim jestli ji nevymenili za novou , pac tak vypadala... byla v zaruce ale vse travlo prez 4 mesice ! 

Přes 4 měsíce, to snad ani nechci slyšet. Kabel jsem určitě nedal obráceně, to jsem si jistej. Hlavně karta po zapojení ještě nějakej čas fungovala a to by se asi v opačnym případě nestalo. Z RME už mi napsali že to zkoumaj, tak jsem zvědavej, co z nich vypadne. Blbý je právě to, že v záruce už asi rok není, takže to budu muset zacvakat.