Problem s M-audio Air

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Problem s M-audio Air

Příspěvek od Oxyygen »

Včera mi začala blbnout zvuková karta. jakmile přepnu zvukovky ve windows nebo restartuji počítač, zvukovka nic nepřehrává.
Děje se tak i na různých počítačích i po přeinstalování windows. Pokud odinstaluji drivery a automaticky se nainstaluji od microsoftu, zvukovka funguje normalne. (bez ASIO)
Poslední verze driveru je z roku 2019.
Je to vubec reklamovatelny?
Stalo se to nekomu také?
Díky
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 473
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od IvanB »

S M-Audio C400 som mal kedysi podobné problémy - napríklad, keď išiel Windows do spánku a zobudil som ho, tak zvukovka prestala fungovať - pomohol iba reštart. Máš W10? Ja by som to všetko prisudzoval W10. Mne napríklad AxagonHQ HeadphoneAmplifier prestal fungovať s "Generic low-latency driver" v DAWe, vo W7 bez problémov. Pod W10 teraz funguje iba s ASIO4ALL. A rozbehať Axagon po odpojení hlavnej USB zvukovky (Audient id4) je niekedy na nervy. Vo W7 bez najmenších problémov, až po upgrejde na W10 začali takéto veci...

netharin
Příspěvky: 35
Registrován: 03 zář 2010 12:26

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od netharin »

Napadá mě zkusit ve windows: Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Obnovení > Spuštění s upřesněným nastavením > Restartovat ihned >> Po restartu vybrat z nabídky„Zákaz vynucení podpisu ovladače" (v jednom z menu to bude bod č.7).
Tím by mělo zústat nainstalované Asio a nemělo by být překryto ovladači windows. Funguje to samozřejmě jen do dalšího restartu/vypnutí počítače, ale při pouhém režimu spánku/zavření notebooku to drží a neměl by být problém s přepínáním mezi zvukovkami.

Oxyygen píše:
04 srp 2020 12:13
Včera mi začala blbnout zvuková karta. jakmile přepnu zvukovky ve windows nebo restartuji počítač, zvukovka nic nepřehrává.
Děje se tak i na různých počítačích i po přeinstalování windows. Pokud odinstaluji drivery a automaticky se nainstaluji od microsoftu, zvukovka funguje normalne. (bez ASIO)
Poslední verze driveru je z roku 2019.
Je to vubec reklamovatelny?
Stalo se to nekomu také?
Díky

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 716
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od SadLuck »

M-Audio umí super věci. C600 mi takhle taky sem tam vypadne - pomůže teda fyzicky odpojit/připojit, jen u toho je tak 30% šance na BSOD :D Řadu Air bych vracel už z principu, aby ji obchodníci přestali prodávat, nebo aby M-Audio konečně vytáhlo hlavu z ****** a začalo dělat použitelný drivery. Nic horšího jsem ve světě zvukovek zatim nezažil. Ještě dva měsíce zpátky provozovalo M-audio support fóra, ale vyrojilo se tam tolik vláken o nefunkčních kartách (včetně mýho, plnýho přizvukujících kolemjdoucích), že to zrušili. Na support mailech mi neodpověděli nikdy (čekám čtvrtej měsíc). Už jsem to tu určitě psal - řada AIR jsou krásný krabičky, který podle legend fungujou na macu, ale na windows zapomeňte, nestojí to za to. Jo a soudě dle vyjádření zaměstnanců na dnes už zrušených fórech, nepodporujou mimo jiné procesory AMD :) Já zkoušel AIR 192/6 a obstojně fungovala na jednom ze tří počítačů (starší intel + win10). Jestli ti to dělá na všech PC, tak reklamovat, nebo zkontrolovat, jestli všude neproběhla zrovna nějaká aktualizace Windows?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6604
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od Kermitak »

Oni proste od ty doby, co skoncil Midiman, neumej drivery, no... :)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od Oxyygen »

Už jsem si objednal Focurite. Tak snad to bude ok
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 327
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od Stardust »

Šel jsem teď do M-audio Air 192/6 čistě z důvodu desktop designu s tím, že kartu vrátím do e-shopu, kdyby se vyskytly potíže. Po prvním týdnu funguje vcelku spolehlivě, tak uvidíme.

Trochu mě mrzelo, že velká část softu je pouze pro ProTools.

Uživatelský avatar
ottys
Příspěvky: 33
Registrován: 09 zář 2018 19:33
Vybavení

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od ottys »

Přidám taky se svou trochou do mlýna - objednal jsem M-audio 192/4. Karta se zdá ok, ale co mě štve je, že můj starší ntb, který používám na různé mobilní akce má problém s rozpoznáním USB konektoru karty, funguje asi na jedno zapojení z 50, idk why. Nevíte, čím by to mohlo být? Nemyslím si, že by konektory notebooku byly vyběhané, protože jiné věci na tom fungují. Je možné, že starší notebook má problem s USB C, který je na kartě?

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 327
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od Stardust »

S tím jsem se naštěstí nesetkal. Měl jsem problémy se zvuky Windows, ale zachránila mě tato rada:

https://en.audiofanzine.com/usb-interfa ... 192-6.html

Na stránkách M-Audio je k tomu trouleshooting, třeba něco pomůže. Nebo klasicky přeinstalovat drivery.

https://m-audio.com/kb/article/1619#symptoms

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3611
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od MDudas »

ottys píše:
06 led 2021 15:25
Karta se zdá ok, ale co mě štve je, že můj starší ntb, který používám na různé mobilní akce má problém s rozpoznáním USB konektoru karty, funguje asi na jedno zapojení z 50, idk why. Nevíte, čím by to mohlo být? Nemyslím si, že by konektory notebooku byly vyběhané, protože jiné věci na tom fungují. Je možné, že starší notebook má problem s USB C, který je na kartě?
Mne to robil Kurzweil, Komplete Audio 6 a aj bezna tlaciaren Canon. Podla mna cinsky vyrobcovia nedodrzuju presne fyzicke rozmery a zlyhava spojenie - u mna vsetko vzriesil iny kabel.
Este je tiez moznost, ze USB port v notebooku nevie dat karte dost prudu. Aj to sa stava.

Uživatelský avatar
ottys
Příspěvky: 33
Registrován: 09 zář 2018 19:33
Vybavení

Re: Problem s M-audio Air

Příspěvek od ottys »

MDudas: díky, to mě nenapadlo

Odpovědět