Problém s nahráváním z mikrofonu na M-Audio fast track MkII

Interní a externí zvuková rozhraní
MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Problém s nahráváním z mikrofonu na M-Audio fast track MkII

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 19:13

Dobrý den,

chtěl bych Vás moc poprosit o radu,koupil jsem si studiový mikrofon Rode NT1, k tomu externí zvukovou kartu M-Audio fast track MK2,vše jsem propojil s PC ale nedaří se mi to sprovoznit, mikrofon je potichu i když přidám mic gain skoro naplno tak neni vydět skoro žádný rozdíl,navíc zvuk který vychází z reprobeden je dá se říct šílený, reprobedny mám značky genius 5,1 domácí kino. už také vím,že přes Fast track nejde 5,1 zvuk, přitom mi prodavač který semnou mluvil po tel. říkal, že to jde na 5,1 zvuk. Mám doma ješte tento mixážní pult http://www.levne-spotrebice.cz/detail/d ... ly-eq-sam/ , tak bych se rád zeptal jestli mi to s tim nepůjde náhodou propojit, jestli ten mikrofon nepotřebuje ješte zesilovač,to už je tak poslední věc která mě napadá, ješte bych měl podotknout,že v PC mám operační systém WIN 7 Professional 64 bit. v nastavení zvuku jsem dal Fast track jako výchozí zařízení pro záznam a pro přehrávání jsem dal domácí kino, jen podotýkám, že jsem laik a ve svém okolí nemám nikoho kdo by mi dokázal poradit,proto Vás prosím o pomoc, budu opravdu moc rád, když mi někdo pomůže vyřešit můj problém.

Budu se těšit na vaše případné rady,
S pozdravem MC Chochy

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Domácí studio

Příspěvek od Pytkin » 27 čer 2011 19:24

vzadu na zvukovke je +48V Phantom .. mas ho zapnuty ?

Obrázek

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Domácí studio

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 19:27

ano mám ho zapnutý

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Domácí studio

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 19:34

jestli se vám to podaří semnou rozchodit tak Vám pošlu do Bratislavy lahev pití které máte rád,já už jinak opravdu nevim co s tim dělat

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 27 čer 2011 19:44

Budes musiet detailnejsie popisat ako mas co prepojene a nezabudni aj na detaily softwaroveho prepojenia. Je mnozstvo zadrhelov, ktore mozu zvuk brzdit....

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Domácí studio

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 20:00

fast track mám zapojený USB kabelem do PC,dále mám zapojený kabel kde na jenom konci jsou 2 sinče bílej a červene ten mám ve fast tracku a na druhém konci je jen jeden jack zelenej který mám připojen do integrované zvukové karty,dále mám k fast tracku připojen mikrofon, mic gain nemusí bejt ani tak naplno a když nluvim do mikrofonu tak na fast tracku se mi ukazuje zelená kontrolka, že zvuk funguje, k fast tracku byl progrm ve kterém nahrávám, jmenuje se Pro tools M-Powered Essential,našel jsem si kněmu manuál abych se s tim naučil zacházet jinak dřív jsem používal na nahrávání Sony Acid pro 7 a myslim si,že ten s tim nebude kompatibilní,protože když jsem zkoušel nahrávat přes něj tak se mi vždy nahraný hlas spomalil zhruba o 2 vteřiny

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 27 čer 2011 20:14

Jedna velmi podstatna pripomienka - naco prosim ta mas zapojeny vystup z MAudio karty do integrovanej zvukovky????? Ten vystup na externej zvukovke sluzi na priame pripojenie do reprakov, takze z Fast Tracku to prosim tym cinch-jack kablom pripoj rovno do reprakov. Nastal problem, ze si celkom nepochopil funkciu externej zvukovky. Je to ale bezny problem, s ktorym sa stretavam takmer u kazdeho hned v prvom rocniku u nas.

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Domácí studio

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 20:21

tak super,omlovám se hned to jdu vyzkoušet,jestli to půjde tak u mě máte lahev něčeho dobrého co rád pijete

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Domácí studio

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 20:23

ješte se zeptám mám to propojit kabelem kde jsou na obou koncích 2 sinče červený a bílý nebo to můžu propojit tim co tam mám teď kde je na druhém konci jen jeden jack?

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Domácí studio

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 20:32

tak jsem to propojil kabelem kde na obou stranách jsou sinče a je to pořád stejný :(

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 27 čer 2011 20:42

podla toho, aky konektor je na reprakoch, je to v podstate jedno. Ak sa tam da pripojit stereo jack, tak to pojde.

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Domácí studio

Příspěvek od bluerecording » 27 čer 2011 20:46

mikrofon mam zapojeny XLR kablom do zvukovej karty, tu mam zapojenu do PC, v PC mam spusteny ovladaci mix pre zvukovu kartu, silu gainu mam nastavenu na maximum, fantomove napajanie mam zapnute tiez, hlasitost zvukovej karty mam naplno, karta je prepojena s reprakmi, ktore su naplno. Nieco poviem do mikrofonu uplne nahlas. Nic nie je pocut alebo signal je uplne slaby?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Problém s nahráváním z mikrofonu na M-Audio fast track M

Příspěvek od Kermitak » 27 čer 2011 20:51

Pokud chci neco slyset, musim si v daw zapnout odposlech (nevim jak v pro tools, ale predpokladam, ze tam je to stejny).

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 270
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Problém s nahráváním z mikrofonu na M-Audio fast track M

Příspěvek od bluerecording » 27 čer 2011 20:54

Samozrejme, ze nemusi. Zvukove karty maju aj nieco take ako direct monitoring. Zatial si myslim, ze chalan musi pocut v bedniach direct monitor, az potom budeme riesit DAW.

MC Chochy
Příspěvky: 12
Registrován: 27 čer 2011 18:36

Re: Problém s nahráváním z mikrofonu na M-Audio fast track M

Příspěvek od MC Chochy » 27 čer 2011 20:59

jakmile dám naplno zvuk na fast tracku tak šíleně hučej repráky začne to pískat to samé se děje když dám upně naplno mic gain,jinak zvuk je slyšet ale slabě,jako bych mluvil vedle z místnosti

Odpovědět