Problém u Edirol FA-101

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

no nasel jsem...fw karta pouziva stejne irq jako dalsi dve zarizeni..co ted s tim..

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

Tak jsem prisel jak se bezbolestne zbavit toho sumu a piskotu co jsel z karty..parada..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

martin : tak to sem napis .. mozno to raz dakto bude potrebovat ...

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

Takze zbavit se sumu, piskotu jde dvema zpusoby (problem se mnou resil muj kamarad Richard z Braun Sound).
1. Je jednoduchy pokud vase zvukovka ma moznost zvlast odzemneni tak staci kabel pripnout k radiatoru samozrejme na nenalakovane misto.

2.Tento zpusob se mi zda vychytanejsi ale nakladnejsi a to je koupit DI Box a od zemnit to pres nej tak ze vystup ze zvukarny zapnete do DI Boxu a z DI Boxu do monitoru. (NA test jsme pouzili DI BOX od pana ULIho LTRA-DI DI20)

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

A pak jsem vyresil to vypinani zvukovky, ktere panove s Rolandu nebyli schopni vyresit. He hee

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Martin : Cujme cujme ..

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

to Pytkin: velice jednoducha vec, ale premyslel jsem nad tim tyden uuuf...chces vedet?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

martin : SAMOZREJME

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

OK co mam s tebou delat :D
Vypinani u zvukovky jsem vyresil nasledujicim zpusobem.. Jde o to, ze pokud je pocitac v rezimu rizeni spotreby ACPI a zvukovka vypina tak je to prave tim.
Cili staci prehodit z "ACPI" na "Standart PC". Timto sice prichazite o rizeni spotreby u nejakych zarizeni nicmene to resi problem u vypinani zvukarny.

Jak to provezt:
Tento pocitac - Vlastnosti - Hardware - Spravce zarizeni - Ve spravci na polozku Pocitac a je tam neco jako pocitac rizeny systemem ACPI ci jak otevreme kartu a dame zmenit ovladac a ovladac zmenime z ACPI na na Standart PC. Restartujeme a system si sam nainstaluje jednotliva zarizeni. A me to ted vse jede bez problemu.
Takze dekuji sve hlavicce...uuuf...doufam ze vam to nekomu pomuze.

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

Jeste kdybyste nokdo prisel na to jak to udelat tak, aby pocitac zachoval funkci ACPI tak dejte vedet. Budu samozrejme dal resit za pouziti ACPI. Jinak jede vse bez problemu.

hubert
Příspěvky: 1308
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert »

Nuz ja k tomu dodam len tolko ze pocitac mam naistalovany ako ACPI a ani FA-66 ani FA-101 mi toto nerobia hoci su zapnute cely den......hmm

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

jasne nemas problem s IRQ.. mi se bohuzel radic bil s jinym zarizenim...a neprisel jsem jak jinak zmenit irq tak tento zpusob mi to vyresil..

hubert
Příspěvky: 1308
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert »

Je pravda ze to riesenie nieje jednoduche nakolko pokial si IRQ priraduje Windows tak nieje ina moznost ako si zahrat "rosadu" s kartami napichanymi dnu.....proste menit ich vzajomnu poziciu pokial nenajdes tu spravnu kombinaciu......je to trochu na budku.....ale aspon ja teda ine rieseni nepoznam a zatial sa mi to takto podarilo vzdy vyriesit......aj ked som mal vsetky pozicie obsadene kartami. Pokial mas nejky slot volny tak proste prehod FW kartu a malo by to pomoct.

Uživatelský avatar
MartinT
Příspěvky: 132
Registrován: 21 lis 2006 13:19

Příspěvek od MartinT »

no jasne...ve stolnim kompu je to v klidu ale mam Notebook .. :)

hubert
Příspěvky: 1308
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert »

Jasne som idiot...uz som zabudol o akom kompe sa bavime :) .....ale aj tak mi je divne ze ake zariadenia v notase Ti zozrali vsetky prerusenia.......to je podozrive......pozri si vypis vsetkych systemovych prostriedkov ako a cim su obsadene......

Odpovědět