RME Fireface 400 - latence

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
hajnymiko
Příspěvky: 14
Registrován: 09 bře 2009 20:34

RME Fireface 400 - latence

Příspěvek od hajnymiko » 14 úno 2011 20:40

Uvažuju o pořízení této zvukovky.Má někdo zkušenost s latencí ve Windows? Mám Win 7 Ultimate a Cubase 5(32bit).
Občas používám v Cubase simulace kyt. aparátů a pro mě rozumná hodnota latence je kolem 6ms.Dostanu se tady
na tuto hodnotu? Vím , že hodně záleží na výkonu PC. Pro představu s usb zvukovkou M-audio Fasttrack pro, mám latenci
4ms a na pci kartu je to ještě míň. V tomto jsou 7-ky dál než Visty(o XP nemluvě)....
S fw kartou nemám zatím žádné zkušenosti, co jsem ale četl na fórech, tak mívají latenci větší. Nerad bych investoval
do karty a pak zjistil, že je pro mě nepoužitelná. Moc děkuju za odpovědi.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: RME Fireface 400 - latence

Příspěvek od Milan » 15 úno 2011 08:34

Dostaneš se v klidu i pod 4 ms. Je potřeba mít dobrej řadič FW. RME doporučuje čipy Texaas Instruments nebo Lucent. Ale být tebou, tak místo Fireface 400 vezmu raději Fireface UC, je to to samé, ale s USB. Odpadají ti starosti s FW a co se týče latence, chová se to o chlup líp.

hajnymiko
Příspěvky: 14
Registrován: 09 bře 2009 20:34

Re: RME Fireface 400 - latence

Příspěvek od hajnymiko » 15 úno 2011 10:30

No vlastně jsem uvažoval i o fireface uc. Je to úplně stejná karta jako 400? Převodníky i předzesilovače?
Je sice o něco dražší,ale zase odpadá problém s fw řadičem. Chci zvukovku používat jak na stolním pc,
tak na notebooku. Na obou zařízeních mám fw na základní desce. U pc není problém pci řadič s TI chipem
za 500,- pořídit. U notebooku je to horší , mám jen vstup PCMCIA a teď jsem se díval a na Alze zrovna
žádný fw řadič do PCMCIA nemají. Opravdu je ten integrovaný fw problém i u RME? V diskuzích na netu
jsem na to zatím moc nenarazil (narozdíl od m-audio, která je bez fw řadiče s TI prý nepoužitelná).
Pokud je to tak , asi půjdu do uc....

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: RME Fireface 400 - latence

Příspěvek od Milan » 15 úno 2011 10:40

Řadič pro PCMCIA s TI je zde: http://www.maczone.cz/unibrain-fire-wir ... d5940.html
UC je stejná jako FF400. Nekompatibilní řadiče jsou obecný problém u všech výrobců, RME se s tím sice vyrovnává celkem dobře, ale stejně tam jsou problémy. Ideální je samozřejmě nejdřív vyzkoušet na integrovaném FW a pak teprve případně koupit řadič.

hajnymiko
Příspěvky: 14
Registrován: 09 bře 2009 20:34

Re: RME Fireface 400 - latence

Příspěvek od hajnymiko » 15 úno 2011 10:50

Moc díky za odpověď. Asi dám na tvoji radu a půjdu do UC.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: RME Fireface 400 - latence

Příspěvek od Venti » 15 úno 2011 12:57

Daj potom prosim vediet ci a ako si s UC spokojny prosim.

Odpovědět