RME Fireface 400 problem...

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

RME Fireface 400 problem...

Příspěvek od Venti » 17 lis 2008 03:37

Caute

Mam nasledovny problem s RME Fireface 400, je to take dost pomotane, dufam ze sa mi to podari aspon ako tak vysvetlit.

Karta sa nechce spojit s pocitacom (stale svieti kontrolka HOST).
Az pokial
1. Pri napajani z adaptera nevytiahnem jacky z vystupu
2. Pri napajani z BUSu nezastrcim jacky do vystupu...
Skusanim som prisiel na to ze staci ak sa spoji resp rozpoji zem, teda napr tou zadnou zemniacou castou jacku sa nedotknem/nepustim tej vystupenej casti toho BNC konektora co pouziva wordclock.

Pocitac, zvukovka a reproduktory su napajane z rovnakej predlzovacky, zemniaci kolik kvoli "odbrumeniu" som z predlzovacky nevyberal.
Tento stav nastal po navrate z mobilneho nahravania a opatovneho pripojenia na pocitac. Nie som si teraz uplne isty, ci som kartu pripol ked bol pocitac vypnuty, alebo zapnuty. Karta po pripojeni fungovala, ale pri napajani cez bus bolo v reproduktoroch pocut akukolvek pracu pocitaca, mysky.. atd... Vyriesil som to tak ze som kartu prepol na adapter a bol pokoj. Dnes pri praci prestala ist na adapter a od obeda som patral co to je zac...
Kartu som skusil aj na notebooku, tam sa mi ju nepodarilo rozbehnut vobec.Na notebooku mam iba 4 pinovy FW port

Prosim o akukolvek pomoc
Dakujem
Lubo

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 lis 2008 07:51

No tak to jesti jsi ji nerozbehnul na jinym pocitaci , tak bude asi nejakym zbusobem odpalena...

Ja mel FF400 dvakrat v servisu v nemecku... poprve moji chybou ze sem zahadnym zpusobem do mac booku narval obracene FW kabel (ten byl nejaky levny shit)... podruhe po tom co mi prisla ze servisu tak byla opravena spatne ze kdyz sem FW400 odpojl a pote zas pripojil tak se uz nerozbehla... a musel jsem pockat 15 minut a pak zas fungovala...

kazdopadne oni maji ten FW port dost citlivy... dokonce pisou ze nedoporucujou kartu pripojovat zachodu k PC (kdyz je napajena prez FW)...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 17 lis 2008 14:34

ekeaze, tiez mam obavu ze je tam nieco odpalene. To ich doporucenie o nepripajani fw do karty za chodu pocitaca viem, dokonca som to tu niekomu pisal. Fakt je ten ze neviem ako som to pripajal teraz. Davam si na to pozor, prave zo strachu aby som ju neodpalil.. ale teraz som si neni isty.
Do servisu si ju posielal priamo do RME, alebo najprv ku dealerovi od ktoreho si kupil kartu ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 lis 2008 17:58

venti : podla toho ako sa to sprava ( a pred tym sa to tak nespravalo ) je to podla mna urcite na reklamaciu ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 lis 2008 18:18

Venti: nejrdive k prodejci co ti to prodal oni to pak posilaj do toho servisu v Nemecku... ale priprav se ze to bude nadyl... minimalne mesic...
me ty dve reklamace trvali cca 4 mesice....

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 17 lis 2008 18:36

Pytkin, jo, tvari sa to tak... mrcha.
Ekeaze, no ty brdo.. kde si to v nemecku kupoval ? Thomann ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 lis 2008 18:41

ekeaze píše:Venti: nejrdive k prodejci co ti to prodal oni to pak posilaj do toho servisu v Nemecku... ale priprav se ze to bude nadyl... minimalne mesic...
me ty dve reklamace trvali cca 4 mesice....
No kdyby to trvalo dyl nez mesic, tak se na ne byt tebou vykaslu, vezmu si zpatky prachy a koupim jinej kus.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 lis 2008 19:19

Venti: ja v nemecku v musicsenthizer, nebo nejak jak se to jmenuje ....

Kermitak: to jsem chtel taky , ale oni mi rekli ze to nejde... pouze je pry mozne, kdyz by to byla treti reklamace tak novou zvukovku....ale treba thoman bude vstricnejsi

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 lis 2008 20:00

ekeaze: jo, to plati, pokud jsi to chtel hned. Ale taky plati, ze reklamace musi byt vyrizena do mesice (pokud jste se nedohodli na delsim terminu), v opacnym pripade mas stejny prava, jako kdyby ta vada byla neodstranitelna (novy kus, odstoupeni od smlouvy).
Samozrejme to plati u nas, takze pokud jsi to kupoval v nemecku, je treba se asi ridit jejich zakony, ale tipuju ze budou podobny.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 lis 2008 20:13

No to jsem si taky myslel ze to do mesice musi byt komplet vyrizeny... ale pak otec rikal ktery dela na COIce ze do mesice musi byt pouze zjistena zavada (jestli je to opravitelny nebo ne)... tak snad by mi nerikal hovadiny ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 lis 2008 20:25

Zákon 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele § 19 odstavec 3:
Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.

Nejsem pravnik, ale myslim ze tohle nepotrebuje dalsi vyklad.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 17 lis 2008 20:35

jo tak jsem snim tet mluvil .. mas pravdu... takze sorrac za ten prispevek pred tim sem to mel nejaky popleteny....

Odpovědět