RME HDSP 9632 + Focusrite Octopre MKII

Interní a externí zvuková rozhraní
Hammond

Re: RME HDSP 9632 + Focusrite Octopre MKII

Příspěvek od Hammond »

Marylin: To je ale skor problem FW radica, nez karty. Ja som mal s tym tiez problem, ked som pouzival interny radic na doske. Potom som kupil radic do PCIe za nejakych 15Eur a problem zmizol. Zvlada to absolutne stabilne 24 in/out a este sa mi nestalo, ze by mi to seklo, alebo spadlo.

marylin

Příspěvek od marylin »

Je pravda, že používám FW řadič integrovaný na základní desce, takže to může být právě tím. Díky za tip. Mohl bys mi prosím poslat odkaz na pcie řadič k této kartě, který ti funguje? Klidně přes SZ, ať to tu neplevelíme... Předpokládám, že to bude nějaký s čipem od Texas Instrument. Budu to muset pořešit.

Edit: Zde je hezké povídání o problémech s kompatibilitou firewire.. Třeba někomu pomůže:

http://d3se566zfvnmhf.cloudfront.net/si ... rticle.pdf
Naposledy upravil(a) marylin dne 09 led 2014 10:20, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no toto je problem FW zvukoviek .. citlivost na radic .. preto mi pripada lepsie , ked ma externa zvukovka aj USB .. hlavne teda na windowse .. na macku problemy s FW nie su ..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Napisem rovno sem, mozno to bude aj niekoho ineho zaujimat. V PC mam tento PCIe radic:

http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d83995.htm

a k notebooku pouzivam tento:

http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d68589.htm

Inak ako pise Pytkin, s tymi radicmi je to u PC dost loteria, takze s tym treba pocitat. Ale ked najdes tu spravnu kombinaciu, tak to uz potom slape ako hodinky :?

delay

Příspěvek od delay »

Tak, je tady přeci více karet na výběr, jako hlavní konkurenci k Saffire56 bych viděl třeba starší řadu Steinberg karet, zvlášť pokud by DAW měl být Cubase (což teda nevim, není zde uvedeno), ale taky bych dal přednost Saffire56 před kombinací RME+Octopre anebo pak došetřit a vzít přímo RME UCX na USB nebo novej Steinberg, pokud si to dobře pamatuju, tak ty maj dokonece 2x ADAT in, takže do budoucna můžeš mít až 24 IN namísto 16, samozřejmě záleží na tom, co potřebuješ.

delay

Příspěvek od delay »

Pytkin píše:no toto je problem FW zvukoviek .. citlivost na radic .. preto mi pripada lepsie , ked ma externa zvukovka aj USB .. hlavne teda na windowse .. na macku problemy s FW nie su ..
Na Win a USB mě pěkně štve, že když dám vyjmout USB zařízení (flash disk) tak to někdy odpojí i kartu (RME), myslím, že to je ale chyba OS. Dobrý je, že u USB stačí zařízení vypnout / zapnout, kdežto u FW při kousnutí nebo desynchronizaci většinou pomůže pouze restart :/ (moje zkušenost)

Hammond

Příspěvek od Hammond »

delay píše:... nebo novej Steinberg, pokud si to dobře pamatuju, tak ty maj dokonece 2x ADAT in, takže do budoucna můžeš mít až 24 IN namísto 16, samozřejmě záleží na tom, co potřebuješ.
Saffire ma taktiez 2xADAT in/out.

delay

Příspěvek od delay »

A jo. Máš pravdu. Hezký... Tohle mi uniklo, není to nějaká druhá inovovaná verze??? :)

mando

Příspěvek od mando »

vseobecne z pohladu latencie a stability je PCI + Adat lepsie ako USB alebo FW

RME ma asi najlepsie drivery jedno ci PCI USB alebo FW, takze aj kombinacia napr. Babyface + ADAT by bola velmi dobra

ako all in one riesenie by som bral Steinberg MR816
Naposledy upravil(a) mando dne 09 led 2014 12:27, celkem upraveno 1 x.

gilberty23

Příspěvek od gilberty23 »

Dakujem vsetkym za tipy, popozeram tie masinky, pouvazujem. Paci sa mi aj navrhnuta moznost babyface + adat. este raz diky

delay

Příspěvek od delay »

Pokud se ti líbí Babyface + Adat, tak to je můj stávající setup, jelikož jsem zjistil, ž ebicí daleko efektivněji natočím ve studiu, stačí mi většinou 2 kanály. Adat mám pak hlavně na outboard efekty a další páry monitorů. Používám ADA8000 a synchronizace je vždy na 100% stabilní. Výhodou Babyface je, že si jí vezmeš třeba k noťasu na cesty. Zvukově je myslím super i jako DAC.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gilberty : ty mas jaky pocit .. kolko vstupov potrebujes ? bicie chces na kolko mikrofonov nahravat ?

gilberty23

Pytkin: Ak mam byt uprimny, tak zatial mam pocity zmiesane, na kolko som zaciatocnik vtychto gear veciach a na trhu je naozaj neobmedzene mnozstvo moznosti, tak to este spracuvam.
Bicie by som chcel (kick, snare, snare bottom, pár overhead, 2 prechody, flor tom, room), cize minimalne 9 vstupov na drumy. A kedze by som chcel disponovat moznostu nahrat kapelu ako celok, tak este 2 gitary, basa, spev, pripadne este klaves (vokaly mozme dorobit uz aj na druhy krat). Cize 16 by bolo asi zlata stredna cesta.
Takze mi zatial najvyhodnejsia kombinacia pride prave ten focusrite liquid 56 + adat focusrite , alebo nejake RME pci karta s 2x ADAT (napriklad focusrite prevodnik/preamp, alebo od ART)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

gilberty : jo jo .. tiez si myslim , ze ak chces nahravat bicie , tak 16 vstupov je minimum .. co sa tyka klavesov , casto sa daju nahravat do midi a potom sa zhraju na druhy raz .. ale to sa tyka len tych co maju MIDI ..

gilberty23

Dnes som sa tulal po youtube a zistil som, ze tu presonus firestudio proect pouziva mnoho bubenikov a znelo to celkom dobre, len skoda ze nemá ADAT. Este som narazil na tento zradnik: M-audio profire 2626, vypada tiez celkom v pohode. Ma s nim niekto skusenosti?

Odpovědět