Steinberg UR22 MK2

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 698
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od concord »

Nepomohlo.Isto je to v Cubase9 Elements?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od Stan »

Takze az nyni zminujes za mas C9 Elements. Priste napis hned na zacatku dotazu verzi DAW Je dost velky rozdil mezi Cubase 9 (ktery jsi zminil na zacatku vlakna) a Cubase 9 Elements ktery vlastnis. Ano klasicky kompresor je v baliku C9 Element ale nepodporuje sidechain.
Screen Shot 2017-01-21 at 20.41.34.png
Uz mi fakt nebavis, projdi si manualy tenhle vyrez je z manualu pro pluginy.

strapal
Příspěvky: 18
Registrován: 14 říj 2016 13:26

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od strapal »

Čau chlapi.

Využiju tohoto vlákna... Chtěl bych si koupit UR22 (MKII) a použít k software REW nebo Smaart. Nevím ale, jestli má UR22 nebo UR22 MKII samostatné výstupy. Myslím tím to, že pokud zapojím mikrofon na vstup 1 tak potřebuju, aby signál z tohoto vstupu byl přítomen pouze na výstupu 1/L a nikoliv současně i na 2/R. Údajně to zvládá pouze UR22 mkII, ale podle toho co čtu, tak mkII je pouze vylepšená jednička o iPod.

Jedná se mi o to, že potřebuju mít jednu cestu 1 + 1/L jako měřící a druhý kanál 2 + 2/R ve smyčce jako referenční. Tudíž hledám zvukovku s oddělenými výstupy. Jak to je?

Díky za info!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od pavlii »

Tohle není až tak věc zvukovky jako routování; buď v rámci jejího Control panelu nebo v rámci DAW.

P.

strapal
Příspěvky: 18
Registrován: 14 říj 2016 13:26

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od strapal »

Se omlouvám, ale nějak mi to asi nepomohlo... Mně se jedná o to, kterou mám koupit, protože jsem si pořídil bazarovou UR12 a pokuď se teda budem bavit o control panelu UR12, tak v něm nenastavím kromě 44 a 48kHz povolení loop nic. Myslíš to tak, že v panelu pro UR22 nastavím konfiguraci co který kanál má dělat? DAW neznám, nevím.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od pavlii »

V CP to vždy nejde. Pokud je tomu tak i zde, musíš to udělat v programu, ve kterém budeš pracovat.

Pokud to ten program neumožňuje, musíš pořídit jinou zvukovku, jejíž CP toro umožňuje.

P.

strapal
Příspěvky: 18
Registrován: 14 říj 2016 13:26

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od strapal »

Rozumim. No a prave i z techto duvodu jsem se otazal tady v tomto konkretnim vlaknu, kde by se majitele UR22 meli vyskytovat. Ale zda se, ze jsi bohuzel jediny akcni... :-)

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 698
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od concord »

UR22 mk2 ma dva vstupy uplne oddelene - fyzicky. CP umoznuje prepinat Mono / Stereo priamo na karte. V Daw si snimi urobis co chces. Ale vREW - v ramci merania musis mat zakazany LOOP. Preto nerozumiem preco ho chces mat zapnuty. Pomohlo by aby si vysvetlil co je vlasne tvojim cielom .

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 698
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od concord »

mk2.PNG
V CP potom prepinas Stereo/Mono.
Screen Shot 03-11-18 at 08.48 PM.PNG
Dufam ze som ti pomohol. Z toho screenu je vidiet co zvukovka - fyzicky a cez CP dokaze ovladat. Obydva vstupy su potom STEREO. Takze mas 2 Stereo inputs.

strapal
Příspěvky: 18
Registrován: 14 říj 2016 13:26

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od strapal »

No jo, tak to jsem to celé měření převrátil na ruby. Mimo jiné jsem třeba netušil, že musím mít loop zakázán. Díky za pomoc!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od pavlii »

Hmmm - nic moc mi do toho není, když tu kartu nemám. Ale jednak by mě zajímalo, které zvukovky NEMAJÍ fyzické oddělení vstupů/výstupů (to za prvé) a za druhé mám podezření, že "Mix: Mono" znamená akorát to, že se na výstupu udělá summing a signál mu stejně poleze z L i R kanálu - což není to, co potřebuje.

P.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 698
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od concord »

On potrebuje aby sa mu na vystupoch nemiesal vystup 1 z 2. Ked je Mono- defaultne nastavene v cp , tak na vystupoch sa nemiesaju vstup1 a vstup 2.
K tomu fyzickemu oddeleniu no sak prave ten Mono/Stereo moze signal prepojit/odpojit. Takto to bolo myslene z mojej strany.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 698
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od concord »

Pomohlo by keby Strapal odpovedal na moju otazku v predoslom prispevku.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3248
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od pavlii »

concord píše:
12 bře 2018 11:30
On potrebuje aby sa mu na vystupoch nemiesal vystup 1 z 2. Ked je Mono- defaultne nastavene v cp , tak na vystupoch sa nemiesaju vstup1 a vstup 2.
Hmm - takže pokud tam nic dalšího není, tak.... ahha - už to vidím. Do DAW to půjde separátně (v poloze MONO). V poloze STEREO to bude dělat nějaký summing.....ale na výstupu to bude stejně slyšet z obou kanálů. No zdá se mi to schéma trochu zvláštní v tomhle směru, ale je fakt, že je "jen" blokové; takhle by to dělalo dojem, že signál ze vstupu 1 (nebo 2 - to je jedno) jde do jednoho kanálu DAW pouze při poloze "MONO" - jinak by šel do obou. Protože to je ale ptákovina (řekl bych), tak půjde pak spíš ještě i o nastavení PAN v rámci toho summingu, ale to fakt vařím z vody - nic smysluplnějšího mě nenapadá.

P.

strapal
Příspěvky: 18
Registrován: 14 říj 2016 13:26

Re: Steinberg UR22 MK2

Příspěvek od strapal »

Díky všem, chrápal jsem po noční... No jak jsem psal Concordovi včera do SZ, chci se naučit pracovat s REW nebo Smaart a podle všeho na to jdu ze špatného konce. Měl jsem prostě za to, že pro měření delay / latence a pod. potřebuju zvukovku co má dva samostatné kanály. Ještě před tím jsem ale koupil UR12 (nevím do této doby zda je vhodná kvůli Hi-Z), ale nevěděl jsem, že je nutno zakázat loop, což naznačilo až schema. Ikdyž na druhou stranu co nebo jak funguje DAW jsem moc nepochopil...

Odpovědět