Steinberg UR22 MK2
Re: Steinberg UR22 MK2
Takze az nyni zminujes za mas C9 Elements. Priste napis hned na zacatku dotazu verzi DAW Je dost velky rozdil mezi Cubase 9 (ktery jsi zminil na zacatku vlakna) a Cubase 9 Elements ktery vlastnis. Ano klasicky kompresor je v baliku C9 Element ale nepodporuje sidechain.
Uz mi fakt nebavis, projdi si manualy tenhle vyrez je z manualu pro pluginy.
Uz mi fakt nebavis, projdi si manualy tenhle vyrez je z manualu pro pluginy.
Čau chlapi.
Využiju tohoto vlákna... Chtěl bych si koupit UR22 (MKII) a použít k software REW nebo Smaart. Nevím ale, jestli má UR22 nebo UR22 MKII samostatné výstupy. Myslím tím to, že pokud zapojím mikrofon na vstup 1 tak potřebuju, aby signál z tohoto vstupu byl přítomen pouze na výstupu 1/L a nikoliv současně i na 2/R. Údajně to zvládá pouze UR22 mkII, ale podle toho co čtu, tak mkII je pouze vylepšená jednička o iPod.
Jedná se mi o to, že potřebuju mít jednu cestu 1 + 1/L jako měřící a druhý kanál 2 + 2/R ve smyčce jako referenční. Tudíž hledám zvukovku s oddělenými výstupy. Jak to je?
Díky za info!
Využiju tohoto vlákna... Chtěl bych si koupit UR22 (MKII) a použít k software REW nebo Smaart. Nevím ale, jestli má UR22 nebo UR22 MKII samostatné výstupy. Myslím tím to, že pokud zapojím mikrofon na vstup 1 tak potřebuju, aby signál z tohoto vstupu byl přítomen pouze na výstupu 1/L a nikoliv současně i na 2/R. Údajně to zvládá pouze UR22 mkII, ale podle toho co čtu, tak mkII je pouze vylepšená jednička o iPod.
Jedná se mi o to, že potřebuju mít jednu cestu 1 + 1/L jako měřící a druhý kanál 2 + 2/R ve smyčce jako referenční. Tudíž hledám zvukovku s oddělenými výstupy. Jak to je?
Díky za info!
Tohle není až tak věc zvukovky jako routování; buď v rámci jejího Control panelu nebo v rámci DAW.
P.
P.
Se omlouvám, ale nějak mi to asi nepomohlo... Mně se jedná o to, kterou mám koupit, protože jsem si pořídil bazarovou UR12 a pokuď se teda budem bavit o control panelu UR12, tak v něm nenastavím kromě 44 a 48kHz povolení loop nic. Myslíš to tak, že v panelu pro UR22 nastavím konfiguraci co který kanál má dělat? DAW neznám, nevím.
V CP to vždy nejde. Pokud je tomu tak i zde, musíš to udělat v programu, ve kterém budeš pracovat.
Pokud to ten program neumožňuje, musíš pořídit jinou zvukovku, jejíž CP toro umožňuje.
P.
Pokud to ten program neumožňuje, musíš pořídit jinou zvukovku, jejíž CP toro umožňuje.
P.
Rozumim. No a prave i z techto duvodu jsem se otazal tady v tomto konkretnim vlaknu, kde by se majitele UR22 meli vyskytovat. Ale zda se, ze jsi bohuzel jediny akcni... 

UR22 mk2 ma dva vstupy uplne oddelene - fyzicky. CP umoznuje prepinat Mono / Stereo priamo na karte. V Daw si snimi urobis co chces. Ale vREW - v ramci merania musis mat zakazany LOOP. Preto nerozumiem preco ho chces mat zapnuty. Pomohlo by aby si vysvetlil co je vlasne tvojim cielom .
No jo, tak to jsem to celé měření převrátil na ruby. Mimo jiné jsem třeba netušil, že musím mít loop zakázán. Díky za pomoc!
Hmmm - nic moc mi do toho není, když tu kartu nemám. Ale jednak by mě zajímalo, které zvukovky NEMAJÍ fyzické oddělení vstupů/výstupů (to za prvé) a za druhé mám podezření, že "Mix: Mono" znamená akorát to, že se na výstupu udělá summing a signál mu stejně poleze z L i R kanálu - což není to, co potřebuje.
P.
P.
On potrebuje aby sa mu na vystupoch nemiesal vystup 1 z 2. Ked je Mono- defaultne nastavene v cp , tak na vystupoch sa nemiesaju vstup1 a vstup 2.
K tomu fyzickemu oddeleniu no sak prave ten Mono/Stereo moze signal prepojit/odpojit. Takto to bolo myslene z mojej strany.
K tomu fyzickemu oddeleniu no sak prave ten Mono/Stereo moze signal prepojit/odpojit. Takto to bolo myslene z mojej strany.
Hmm - takže pokud tam nic dalšího není, tak.... ahha - už to vidím. Do DAW to půjde separátně (v poloze MONO). V poloze STEREO to bude dělat nějaký summing.....ale na výstupu to bude stejně slyšet z obou kanálů. No zdá se mi to schéma trochu zvláštní v tomhle směru, ale je fakt, že je "jen" blokové; takhle by to dělalo dojem, že signál ze vstupu 1 (nebo 2 - to je jedno) jde do jednoho kanálu DAW pouze při poloze "MONO" - jinak by šel do obou. Protože to je ale ptákovina (řekl bych), tak půjde pak spíš ještě i o nastavení PAN v rámci toho summingu, ale to fakt vařím z vody - nic smysluplnějšího mě nenapadá.
P.
Díky všem, chrápal jsem po noční... No jak jsem psal Concordovi včera do SZ, chci se naučit pracovat s REW nebo Smaart a podle všeho na to jdu ze špatného konce. Měl jsem prostě za to, že pro měření delay / latence a pod. potřebuju zvukovku co má dva samostatné kanály. Ještě před tím jsem ale koupil UR12 (nevím do této doby zda je vhodná kvůli Hi-Z), ale nevěděl jsem, že je nutno zakázat loop, což naznačilo až schema. Ikdyž na druhou stranu co nebo jak funguje DAW jsem moc nepochopil...