idealny pravouhly signal vyskladas len so sinusiek s NEKONECNOU frekvenciou :)aum generator píše:si nepotrebuje vymyslat. podla nyquistovej theoremi vies pri sample rate Sn zaznamenat a zreprodukovat akukolvek vlnu, ktora sa da zlozit zo sinusov ktore maju frekveciu od 0 po Sn/2 (pripadne od -Sn/2 po +Sn/2)Dno píše:aum este jedna vec .. Ad prevodnik moze mat oversampling .. ale DA ? ked mu prichadza 48KHz tak uz si viac nevymisli .. jedine ze by aproximoval ..
(teoreticky) pri 44100 Hz sampling rate moze byt v digitalnom zazname vsetko co je potrebne, za predpokladu ze mame sluch do 20 KHz,,,,...
Testoval jsem ECHO LAYLA 24/96 vs. E-MU 1212m
-
to hej, no uplne pravouhly square, od nie az tak pravouhleho square (ktory bude vyskladany zo sinusov v pocutelnom spektre) usami nerozoznas. takze v tomto by som nevidel problem (aspon za bezneho pouzitia nie. ine by to mozno bolo keby ten signal nesmeroval do reproduktorov)kexik píše:idealny pravouhly signal vyskladas len so sinusiek s NEKONECNOU frekvenciou :)aum generator píše:si nepotrebuje vymyslat. podla nyquistovej theoremi vies pri sample rate Sn zaznamenat a zreprodukovat akukolvek vlnu, ktora sa da zlozit zo sinusov ktore maju frekveciu od 0 po Sn/2 (pripadne od -Sn/2 po +Sn/2)Dno píše:aum este jedna vec .. Ad prevodnik moze mat oversampling .. ale DA ? ked mu prichadza 48KHz tak uz si viac nevymisli .. jedine ze by aproximoval ..
(teoreticky) pri 44100 Hz sampling rate moze byt v digitalnom zazname vsetko co je potrebne, za predpokladu ze mame sluch do 20 KHz,,,,...
Jak jsem ještě před vánoci slíbil, tady je slepej test, kterej jsem provedl na kamarádovejch netopejřích ušiscích:
1. E-MU 1212m
2. LAYLA 24/96
TEST probíhal naprosto bez mého ovlivnění a aniž by kdy četl přízpěvky v tomhle tématu, vlastě ani nevěděl co dělá
Jeho komentář (dělal jsem si poznámky):
no1. více agresivní nežli no2.
no.2 je více měkkční, uhlazenější, lepší na poslech
Frekvenčně (basy, výšky) je no.1 a no.2 stejný
no.1 mi připadá více jako zašumněná, ikdyž žádný šum neslyším
no.2 má čistší stereo obraz? jakoby širší stereo, ten "šum" tam není
z no.2 mám lepší pocit
Toť vše. Uši si namáhal přibližně 5 min., takže je to opravdu test prvního dojmu. Nicméně jeho pocit byl až příliš shodný s mým o několik dnů starším testem, takže to není náhoda...
PS: Nechtěl bych tady znovu rozebírat ty věci ohleně poslechového řetězce apod.
THE END
1. E-MU 1212m
2. LAYLA 24/96
TEST probíhal naprosto bez mého ovlivnění a aniž by kdy četl přízpěvky v tomhle tématu, vlastě ani nevěděl co dělá

Jeho komentář (dělal jsem si poznámky):
no1. více agresivní nežli no2.
no.2 je více měkkční, uhlazenější, lepší na poslech
Frekvenčně (basy, výšky) je no.1 a no.2 stejný
no.1 mi připadá více jako zašumněná, ikdyž žádný šum neslyším
no.2 má čistší stereo obraz? jakoby širší stereo, ten "šum" tam není
z no.2 mám lepší pocit
Toť vše. Uši si namáhal přibližně 5 min., takže je to opravdu test prvního dojmu. Nicméně jeho pocit byl až příliš shodný s mým o několik dnů starším testem, takže to není náhoda...
PS: Nechtěl bych tady znovu rozebírat ty věci ohleně poslechového řetězce apod.
THE END