typ na firewire interface pro mac rack

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od hombrefeo » 16 pro 2009 00:12

zkuste dat typ na FW zvukovku pro mac s osmi vstupy, neni kladen zadny duraz na mikrofonni predzesilovace, teoreticky by zadny mikrofonni vstup ani nemusela mit. a to vsechno (nebo malo...) do racku.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od Milan » 16 pro 2009 00:51

Čistě linková karta na FireWire snad ani neexistuje, snad http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1282
Takže odpověď je: cokoliv s dobrými ovladači pro MAC OS - M-Audio, RME, MOTU. Záleží, jak dobré chceš převodníky a to jde většinou ruku v ruce s cenou.


Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od Milan » 16 pro 2009 00:58

Jelikož nechce předzesilovače, tak bych se zaměřil spíš na solidní AD, třeba http://disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,2372

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od Tranzistor » 16 pro 2009 02:59

No jeste upresni jakej budes provozovat DAW (no vzhledem k OSX predpokladam ze logic) a pak taky kolik do toho chces vrazit. Ja ted na ebayi vydrazil Digi002 (2U rack) za 12 litru a jedu jak ProTools8 tak Logic9 uplne v pohode 8IN/OUT + ADAT. Ale treba se da koupit Apogee Ensemble kterej si myslim bude zvukove lepsi jak Digi002 ale stoji 40litru. Dal me napada M-Audio, ale to bych po zvukovy strance radsi volil Digi002... dal jak uz bylo zmineno MOTU, RME... Proste rekni co od toho chces, kolik na to mas atp.... Fakt tech moznosti je XXXX

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od Tranzistor » 16 pro 2009 03:01

NO a nebo vlaste soucasnou Digi003, kterou mam vlastne taky, ale napevno ve studiu... Ta se z druhy ruky na midi.cz pohybuje okolo 20ti litru...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od hombrefeo » 16 pro 2009 08:01

Tranzistor píše:No jeste upresni jakej budes provozovat DAW (no vzhledem k OSX predpokladam ze logic) a pak taky kolik do toho chces vrazit. Ja ted na ebayi vydrazil Digi002 (2U rack) za 12 litru a jedu jak ProTools8 tak Logic9 uplne v pohode 8IN/OUT + ADAT. Ale treba se da koupit Apogee Ensemble kterej si myslim bude zvukove lepsi jak Digi002 ale stoji 40litru. Dal me napada M-Audio, ale to bych po zvukovy strance radsi volil Digi002... dal jak uz bylo zmineno MOTU, RME... Proste rekni co od toho chces, kolik na to mas atp.... Fakt tech moznosti je XXXX
samozrejmosti je bezvadna spoluprace s LOGIC9. Apogee Ensemble je uz celkem klada...
zatim jsem nasel LEXICON IONIX FW810S, v uvahu jeste pripada ta RME Fireface 400.
Digi 002 asi ne, prave jsem se jedne zbavil...

nemam ani sajnu o MOTU Traveler Firewire, mate nekdo?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od kexik » 16 pro 2009 10:56

m-audio profire 2626... ze to ma 8 preampov, by som si nevsimal, vsetky maju na minimalnom gaine prebuditelnost cez 13V... cize normalna linka, ktorou ide ale nabrat aj mikrofony, ak treba

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od nixx » 16 pro 2009 10:57

TC Electronic Studio Konnekt 48
http://www.tcelectronic.com/studiokonnekt48.asp
Sice ma pro tebe zbytecne 4 mic preampy, ale prevodniky jsou udajne jeste o chlup lepsi nez RME. Se stabilitou neni problem, mam Konnekt 24D, ktery je postaven na stejnem driveru a jede to uplne OK.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od mando » 16 pro 2009 12:04

Metric Halo 2882 alebo Apogee Ensemble

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od hombrefeo » 16 pro 2009 12:32

tak tem metric uz je uplne jina liga, asi jako real madrid...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od kexik » 16 pro 2009 13:33

vsak si nepovedal cenu ;)

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od hombrefeo » 16 pro 2009 14:12

k Motu Traveler pridavaji balik Digital Performer. ma cenu se tim vic zabyvat?

Uživatelský avatar
propulsion
Příspěvky: 20
Registrován: 12 čer 2002 15:28

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od propulsion » 16 pro 2009 21:08

Já myslím že Motu je v pohodě. Mám MOTU 828 MK2 Firewire,kterou používám na Apple Macbook & Logic 8, a funguje to dobře (i to dobře vypadá :) ), za poměrně málo peněz. Používám analogový vstupy i výstupy, adat in, spdif na externí efekt i ty mikrofoní / kytarový preampy a je to pohoda.
Ten mikrofonní/kytarový preamp bych rozhodně nevylučoval, nikdy nevíš kdy se ti to bude hodit... zítra můžeš potkat půvabnou zpěvačku s vlastním mikrofonem a máš to .o))

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: typ na firewire interface pro mac rack

Příspěvek od hombrefeo » 16 pro 2009 21:31

mikrofon mam vlastni, ale tu zpevacku by mi zena asi nezaprotokovala... :D

Odpovědět