Universal Audio Apollo 8 quad routings

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 375
Registrován: 27 led 2004 12:53

Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od boro »

Zdravas.
Nedokážem prísť na to, ako zlúčiť cue signály s mixami z DAW - teda z cubase.
Raz vidieť je lepšie, ako 100x počuť, prikladám odkaz na 2 vysvetľujúce skice.
https://photos.app.goo.gl/Uw7GaFDga7TvQdcm9
Ja vlastne ani neviem, či cieľ je vôbec možné dosiahnuť.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

pozeram mixer .. na kazdej sabli mas auxy .. co tam nejde spravit ?

Obrázek

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 805
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od markuc »

To je na live ? Přes auxy by to šlo, ale budeš mít na kartě málo vstupů. Navíc, pokud to chtěj poslouchat z cubase, budou to mít s latencí ..

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 375
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od boro »

Dakujem za odpovede.

Pytkin: Problem, kvoli ktoremu som ti volal som uz rozbehal. Tentokrat to nie je fatalne, dakujem.
Tvoj PrtScr ukazuje priame routovanie [bez DAW] z Input1-8 cez Cue1-4, ktore su pravdepodobne namapovane na Output1-8, asi takto:
https://1drv.ms/u/s!Agi4jApGzx56gm_AljYQgPd5vXAt
Pri tomto sposobe je z Output1-8 vyluceny signal z Cubase.
Ak prepnem ikonku v stlpci SOURCE z CUE na MIX, tak potom v Output1-8 pocujem len Mixy z Cubase a priame routovanie cez Cue1-4 je vylucene.
Neviem prist na to, ako prestat vylučovat. :D

Markuc: Ano, je to na live sluchatkove skusanie. Kazdy hudobnik dostava svoj samostatny MIX. Bubenik dostava do sluchatok click z metronomu a viac basgitary, Basgitarista viac basgitary, Gitarista viac gitary a podobne. Znazornuje to schema na obrazku "ACTUAL" z mojho prveho postu. Navyse spevak a gitarista maju na svojich trackoch real-time efekty, ktore su automatizovane. To znamena, ze gitarista a spevak nemaju ziadne HW efekty. Latencia je akceptovatelna, nepocujeme ju, iba citime.

Cielom tejto otazky je, ako vylucit bicie a basu z Cubasu a zaroven ich individualne primiesavat do Output1-8

Na koncertne hranie musi byt schema routovania ina. Koncert sme s Apollom este nemali.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

Markuc : ved Apollo ma LIVE MIXER .. preco by tam mala byt latencia ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

boro : A v tom Cue mixe nenisu faddre aj z DAW ?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 805
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od markuc »

Protoze pokud se kouknes na to, co postnul, chteji poslouchat vystupy z cubase, aspon je to tam tak nakresleny ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 805
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od markuc »

Pytkin píše:
08 pro 2018 10:39
boro : A v tom Cue mixe nenisu faddre aj z DAW ?
I kdyby byly, budou s latenci a pokud to chteji mergnout do sluchatek, bude to peknej bordel ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

Ak to chapem tak pouzijes VIRTUAL "vstupy" kam si naroutujes DAW

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

markuc : preco by vystupy z DAW mali byt s latenciou ?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 805
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od markuc »

Proc by mely vystupy z DAW byt s latenci, kdyz to pres DAW efektujou ? Na to si asi dokazes odpovedet sam .. ale to je jedno, obecne :

Pokud dokazes videt v mixu soucasne vstupy z DAW i ty zivy, umichas to pres auxy. Pokud je tedy routing tak univerzalni, jako treba na RME.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

Takto .. Ja som to pochopil , ze to efektuju cez APOLO efekty .. nie cez DAW .. Ale hlavne on pise ze tam maju malu latenciu na efektoch , ktora im nevadi .. Takze ak k tomu pridaju nahrate stopy z daw , tak vsetko bude v cajku ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 805
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od markuc »

No to jsi pochopil konecne spravne, ze latence neni problem, tak uz o ni nemusis psat.
Ted jde o to, jak je to tam s routingem, ty auxy na savlich maji jakysi oznaceni, kterymu ne uplne rozumim ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od Pytkin »

Tazka domluva .. O latencii si tu cely cas hovoril ty ..
AUXY su oznacene A1 A2 a CuE1-4

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 375
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Universal Audio Apollo 8 quad routings

Příspěvek od boro »

V CUE mixe fadre z DAW nie su.
Markuc to chape spravne, aktualne efektujeme gitaru, basu a spev v DAW. Z DAW cez sendy posielame naspat do Apolla 5 mixov [monitor + output1-8] a do sluchatok. Takisto cez DAW routujeme aj bicie, lebo este nemam vyriesenu otazku tohto threadu. Apollo je thunderbolt, notebook je novy hraci dell. S latenciou sme si presli procesom. Na zaciatku to bol masaker, ale po vyladeni [nastavenie bios, vyladenie driverov, odinstalovanie nejakeho SW a kontrola nad grafickou kartou] to ide fajn. Potvrdzujem, ze latencia AKTUALNE nie je problem. Predpokladam, ze ak mixy z DAW mergneme s "near zero" latenciou Apolla, tak to nebude bordel. Predpokladam.

Dakujem za video. V Apollo SW manual som sa docital, ze by to malo ist cez virtualne inputy/outputy, ale zasekol som sa na tom, ze mi ich DAW neponuka. Nenapadlo ma, ze si ich najprv musim vytvorit na Apollo konzole a potom ich snad uvidim aj v DAW. Idem to skusit podla videa.
Naposledy upravil(a) boro dne 08 pro 2018 22:53, celkem upraveno 3 x.

Odpovědět