Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Interní a externí zvuková rozhraní
Dnukas
Příspěvky: 3
Registrován: 25 srp 2014 15:11

Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Dnukas » 25 srp 2014 15:23

Zdravim,
potrebujem kupit novy prevodnik kedze profire2626 dosluzila.
Potrebujem vacsi pocet vstupov a vystupov pre live nahravanie celej kapely (aspon 16/16). Zaujal ma prevodnik MOTU 828x (vela vstupov vystupov, nezavysle sluchatkove vystupy popri ostatnych vystupoch atd..).
MIC preampy pouzivam externe, takze kvalita obsiahnutych v prevodniku nie je az tak dolezita. Pracujem v Pro Tools, pocitac -> macbook pro 2014.
Mate niekto skusenosti s tymto prevodnikom?
Aky je co do stability?
Je to proti Profire2626 kvalitativny posun?
Nejake ine typy? cenovo do 1000E

dik moc,

Lukas

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Milan » 27 srp 2014 08:50

Profire byla na svou cenu docela slusna zalezitost. S MOTU zadny zasadni kvalitativni skok neudelas, uz to neni co byvalo. Pokouknul bych se po RME.

Dnukas
Příspěvky: 3
Registrován: 25 srp 2014 15:11

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Dnukas » 27 srp 2014 11:25

Tak profire ked mam zhodnotit zo svojich skusenosti, je podla mna nic moc, ked som pouzil externe preampy tak to bolo zvuko ovela lepsie pri nabere. Problem bol nestabilnost ovladacov, skusal som rozne chipsety FW , Win XP, Win 7, 32b,64b.
Potrebujem prevodnik ktory zapnem a budem pouzivat nie laborovat a zaklinat ho, aby to fungovalao ako vyrobca uvadza.

Pozriem sa po nejakych RME este, dik za typ:)

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Fillippos » 27 srp 2014 14:35

jak říkáš.. měl jsem taky Profire 2626, (furt mám kvůli preampům), pořídil jsem ale právě RME a nebe a dudy. Zatím nepadá ale absolutně NIC! :palec+:

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Milan » 27 srp 2014 17:49

No tak co se týče kvality ovladačů a stability, tak by se od RME mohli učit všichni.

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od monoque » 27 srp 2014 18:12

Muzu potvrdit..Motu neni upgrade...spis stagnace neli krok stranou...RME je jinde...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Oxyygen » 27 srp 2014 19:19

profire vs motu 828 ze je to samy? :roll:
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od delay » 28 srp 2014 06:58

Nikdo nepsal že Profire a MOTU je to samý, jen že za 1000 EUR nemusíš kupovat zrovna MOTU :wink:

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Oxyygen » 28 srp 2014 07:40

reaguju na druhej prispevek od Milana
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od mando » 28 srp 2014 13:39

ako pisal delay, Motu nie je zasadny upgrade, da sa upgradnut aj za menej penazi ako 1000e na Rme, Steinberg alebo TC

mimochodom ak chces 16 analógových vstupov nebude stacit jedna zvukovka (tie maju max 8/12) takze musis pridat cez ADAT dalsiu zvukovku/prevodnik

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Poklop » 28 srp 2014 21:27

Já bych mohl nabídnout Mackie Onyx 1620 s firewire optiónem :-) ... tzn. 16in, stabilita 100%. (existuje zvukovka s 16 in :-) ) Ale nevyužiju to ...

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Milan » 29 srp 2014 00:41

Oxyygen píše:reaguju na druhej prispevek od Milana
No... já jsem to taky nenapsal, že by Profire bylo stejný jako MOTU. I když za ty prachy je to ještě horší než Profire. Můžem to prodiskutovat, ale slušně a bez koulení očima, na to nejsem zvědavej...

Dnukas
Příspěvky: 3
Registrován: 25 srp 2014 15:11

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Dnukas » 29 srp 2014 12:23

dik, za postrehy.
mam este presonus D8, ked potrebujem vacsi pocet vstupov.
celkom ma zaujali RME Fireface UCX a UC,asi sa rozhodnem pre jednu z nich.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Oxyygen » 29 srp 2014 13:10

Ted uz je to jedno tazatel se rozhodl pro RME, samozrejme kazdej ma jine usi, ale ja rozhodne nemam dojem, ze by kvalita prevodniku (a to se vubec nebavim o ovladacich) a preampu byla shodna (nebo horsi) nez M-audio profire

Ty jsi snad dlouholety majitel obou zvukovek, ze tu zminujes takto "odvazny názor"?...:-)

Jen abych upresnil, obe zvukovky pouzivam denne.. Motu mam doma, profire v praci
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Upgrade z MAudio profire2626 na MOTU 828x

Příspěvek od Symphonic » 29 srp 2014 13:23

Jenom pro orientaci - kdo z diskutujích skutečně tu novou 828x slyšel / porovnal s jinou zvukovkou?

Odpovědět