Zasunuti konektoru sluchatek do zvukovky vypina pocitac
Zasunuti konektoru sluchatek do zvukovky vypina pocitac
Mam problem, kterej mozna svym zpusobem trosku navazuje na aktualni "ducharsky" tema o hlasech z repraku
Teda aspon pro me, protoze je mi zahadou, jak je mozny, ze kdyz zastrcim konektor sluchatek do sluchatkovyho vystupu zvukovky (esi esp1010, ma externi rackovou skatuli), tak se mi cca v jednom ze tri pripadu stane, ze se zacne ihned sam vypinat pocitac (win xp)... je to opravdu hodne neprijemny, proste se ukoncej programy a pocitac se vypne. Jak je to mozny, a nevite prosimvas co s tim? Diky... P.S. zkousel jsem i to, ze jsem mel ve zvukovce porad zastrcenou redukci z velkyho jacka na malej (co maj sluchatka) a pak jen strcit sluchatka do redukce, ale vypina se to taky.

Re: Zasunuti konektoru sluchatek do zvukovky vypina pocitac
ma ta zvukovka funkci vypínání výstupu do beden při zapojení sluchátek?
Zkus se podivat do Ovladacich panelu na Moznosti napajeni (Power Options), da se tam nastavit napriklad i co se deje po stisknuti Shutdown tlacitka. Nabinduj na to prazdnou akci a zkus, jestli to furt dela. Pokud nejde o tvrdy vypnuti ale normalni ukonceni Windows, tak neco nekde posila presne tenhle prikaz a muze to byt pres stejny mechanismus, jako se tam nastavuje.
Jinak jestli je tam redukce nebo ne by nemelo mit zadnej vliv, jde jen o prodlouzeni stavajici signalove cesty, ale nic se tam nepropojuje (co predtim nebylo propojeno
) - neni to uzavreny obvod.
Jinak jestli je tam redukce nebo ne by nemelo mit zadnej vliv, jde jen o prodlouzeni stavajici signalove cesty, ale nic se tam nepropojuje (co predtim nebylo propojeno

Fractal: nevim o tom, resp. nedela to.
Wohma: diky moc, nastavil jsem tam, aby se to vzdycky zeptalo, co to ma delat... no a mam takovy podezreni, ze jsem mozna fakt mamlas a cely je to zpusobeny tlacitkem "vypnout" na klavesnici, ktery nepouzivam, ale staci o nej lehce zavadit a vypne pocitac... mam ho dost blizko toho konektoru sluchatek a je mozny, ze jsem o nej vzdycky zavadil
Je-li to tak, problem vyresen (tema ovladacima panelama)...
Diky!
Wohma: diky moc, nastavil jsem tam, aby se to vzdycky zeptalo, co to ma delat... no a mam takovy podezreni, ze jsem mozna fakt mamlas a cely je to zpusobeny tlacitkem "vypnout" na klavesnici, ktery nepouzivam, ale staci o nej lehce zavadit a vypne pocitac... mam ho dost blizko toho konektoru sluchatek a je mozny, ze jsem o nej vzdycky zavadil

Diky!
preco tam nemas zastrcene tie sluchatka stale ?
Pytkin: to je neprakticky, pujcuje si je i pritelkyne, a hlavne by mi to z nich porad hralo!
Tak takova klavesnice by u me uz davno letela z okna!
cyrile, myslim, zes na to kap 
pytkin: tebe to nerusi, kdyz to septa ze sluchatek porad? me to silene sere

Musíš mít prostě ákágéčka, které se sami vypínají když je sundáš z hlavybiscuit píše:

cyril : ja mam sluchatka stale v mixe .. zena si ich ale nepoziciava 
biscuit : nie nevadi mi to .. a stale je moznost stiahnut volume na sluchatkovom vystupe ..

biscuit : nie nevadi mi to .. a stale je moznost stiahnut volume na sluchatkovom vystupe ..
Pytkin: no ale ja tam bohuzel nemam volume na sluchatkovym vystupu, a to hrani ze sluchatek kdyz lezej na stole me fakt strasne stve...
Kazdopadne, evidentne to bylo tou klavesnici, doslo mi to po tom nastaveni v ovladacich panelech
Diky vsem za pomoc...
Kazdopadne, evidentne to bylo tou klavesnici, doslo mi to po tom nastaveni v ovladacich panelech

Trochu MT/OT : To mne sa raz v práci stala podobná "falošnostopová" chyba - kopírka pri každej produkcii papiera pískala, prešiel som menu dopodrobna, kde sa dal zvuk vypnúť, vypol som ho. Zavolal som servisáka, tiež si nevedel rady, z HP dostali vyjadrenie, že podobnú chybu nepoznajú, tak sme už uvažovali nad odpojením vnútorného repráku...
Ešte sa mi občas zazdalo, že : "jak sa zaujímavo ten zvuk pípania odráža od predmetov, že sa zdá, že ide z iného smeru..., šak viem, že vysoké frekvencie majú vysokú odrazivosť, neee ?"
Zrazu som zbadal/začul, že pípanie ide z UPSky, kde bola chybne zapojená do zásuvky zálohovanej baterkou. Pri každom tlačení papiera bola UPSka preťažená, čo dala pekne najavo. Sakra, prečo tam nemontujú aj dajaké blikátko ??? -)
Som sa vtedy pred servisákom tiž cítil, že
.
Ešte sa mi občas zazdalo, že : "jak sa zaujímavo ten zvuk pípania odráža od predmetov, že sa zdá, že ide z iného smeru..., šak viem, že vysoké frekvencie majú vysokú odrazivosť, neee ?"

Zrazu som zbadal/začul, že pípanie ide z UPSky, kde bola chybne zapojená do zásuvky zálohovanej baterkou. Pri každom tlačení papiera bola UPSka preťažená, čo dala pekne najavo. Sakra, prečo tam nemontujú aj dajaké blikátko ??? -)
Som sa vtedy pred servisákom tiž cítil, že

Bych se nepřiznával s tou chybou blízkého tlačítka.Cyril píše:Pytkin: to je neprakticky, pujcuje si je i pritelkyne, a hlavne by mi to z nich porad hralo!
Normálně bych to svedl na ní, že je rozbila. Třeba že nejsou stavěné na ten její přehrávač a odpálil se tranzistor v jacku

Pak bych poukázal na velkou nutnost a touhu pořídit si nové samovypínací.
Občas bych ten kompík v její přítomnosti nenápadně vypnul s kabelem od sluchátek v ruce, a trochu, smířeně s tím, tiše poláteřil

To by bohdá nebylo aby nezměkla a něco k narozkám nekoupila