Zřejmě "obecný" problém RME?

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
biscuit
Příspěvky: 9756
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od biscuit »

doslo k tomu, ze jsem po letech pouzivani rme hdsp 9632 o ni zjistil neco, co mozna delala od zacatku a ja to prikladal problemu s prepinacem vstupu na mem zesilovaci. kdyz ted po zmene setupu, tenhle clanek retezce odpadl (zesilovac) a ja pri testovani volume kontroleru vlastni vyroby pozorne poslouchal, jestli je vse v poradku, zjistil jsem, ze se mi v pravem kanalu objevuje, pri pritomnosti urcitejch frekvenci (neumim presne specifikovat, ale nekde v oblasti nizsich stredu), urcita jemna distorze, podobna digitalni (nizka bitova hloubka, nikoliv clip). pri prohledavani internetu jsem zjistil, ze nejsem sam, kdo ma stejny problem, ktery je popsan napr. zde:
http://www.soundonsound.com/forum/showf ... ain=294434

je to o to divnejsi, ze je to opravdu slyset jen na urcitych "pisnickach", zrejme podle ladeni. ackoliv jsem nasel, ze se problem objevil u jinych lidi, nenasel jsem presto nikde jeho reseni.

kdybyste nahodou nekdo vedel, byl bych moc rad za jakoukoliv radu.
diky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od Pytkin »

je to problem len tej konkretnej zvukovky ? jej analogove vystupu ? alebo digitalneho ?

biscuit
Příspěvky: 9756
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od biscuit »

no nezkousel jsem spdif ani adat, ale podle referenci na webu se tam tohle nedeje. problem je zrejme jen v analogovych vystupech. vtipne je, ze ve vsech. mam rozsirujici kartu analog vystupu a na ty se to deje taky...

co jsem se docetl, neni to problem jen 9632

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2865
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od Fractal »

to trochu pripominá nedomrlý resample - třeba když posloucháš něco z 48kHz a karta to naživo do playbacku převádí na 44.1kHz ...anebo má nějaký interní fixní resampling, že si z nějakého důvodu ještě jednou navíc přesampluje signál?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od delay »

Zajímavý, já tohle zkreslení vnímám, když do beden hraju na kytaru nebo basu, je to taky jen pravej kanál, zvukovka RME Babyface. Osobně jsem si vždycky myslel, že to je třeba kytarovejma kabelama, v horším případě nějka nestíhá monitor... Každopádně se na to zkusím zaměřit.

biscuit
Příspěvky: 9756
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od biscuit »

"nove" zjisteni: dela to je expansion board :oops: prime vystupy z karty to nedelaji.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od Pytkin »

biscuit : potom to bude daky problem v tom expansion boarde .. to je ta taka analogova karta do slotu , s 8 vystupami hej ?

biscuit
Příspěvky: 9756
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od biscuit »

mam dva, vstupni a vystupni a kazdy ma 4x mono in nebo out...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22173
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zřejmě "obecný" problém RME?

Příspěvek od Pytkin »

jaj 4 su tam ano :) ... no ak to neni na vystupe na zvukovke , je to problem toho EXP boardu zrejme .. s tym sa asi neda nic robit .. to asi nema ani ziadny firmware ..

Odpovědět