Zvukova karta vylucne pre VSTi a externe synths

Interní a externí zvuková rozhraní
Odpovědět
greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 11 úno 2008 22:42

na EMU 1820m pracujem bezproblemov na 5ms .ovladače chrlia tušim kazde 3 mesiace nové bety ziaden problem som zatial nemal z ovladacom iba raz ked som presvihol beta obdobie a potom som ho nevedel odinstalovat ale to bola moja chyba som to tam vsetko poplietol. Patchmix sa da pochopit za den skusania a prace snim :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 úno 2008 22:46

Mne sa na 1212 zda zaujimavy patch mix .. efekty .. sampler .. atd .. dalej to ze ma adat I/O cize v buducnosti neni problem pridat daky prevodnik a mame dalsich 8 vstupov/vystupov .. co tak citam ludi , tak tvrdia , ze to funguje .. ja by som to za tu cenu riskol .. do A192 by som osobne nesiel ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 11 úno 2008 22:48

To jsou vsechno veci, ktere me vubec nezajimaji. Radsi efekty, sampler, atd. budu resit pres produkty, ke kterym mam duveru

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 úno 2008 23:10

fova píše:To jsou vsechno veci, ktere me vubec nezajimaji. Radsi efekty, sampler, atd. budu resit pres produkty, ke kterym mam duveru
pytkin to myslel ako moznost, nie ako nutnost.. to je rozdiel... ked mam nieco k dobru, to je predsa len vyhoda...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 úno 2008 23:13

jo .. tie SW veci nie su az tak zasadne .. ale ADAT je podstatna vyhoda .. a samozrejme tie kvalitne prevodniky , ktore sa mozu podpisat na zvuku ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 úno 2008 08:50

inak, k 1212 by som sa co najskor snazil dokupit ten daughterboard s wordclockom... ten zaruci ze sa ta karta bude dat pouzivat az do zaniku pci zbernice, aj na pripojenie spickoveho prevodnika v buducnosti. hovorim to preto ze ak sa 1212 prestane vyrabat, uz ho mozno nepojde zohnat

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 12 úno 2008 09:33

kexik píše:ak robis vsetko v pc, pouzivas mrte vst a pouzivas sw synthy, tak radsej 192. ak ti staci latencia 12ms a potreujes v pc len nahravat a miesat s prioritou kvalitnejsej nahravky, tak 1212m. tipujem ze budes skor druhy pripad, ale to musis vediet ty. ja osobne by som volil skorej 192 alebo skorej doplatil na najlacnejsiu rme
Pouzivam Cubase, VST a VSTi a zaroven potrebujem ist do PC Motifom a JV1010. To je vsetko, nic viac a nic menej. Motifa mozem drbnut do karty aj digitalne, takze tym sa vyriesi dost vela a A192 by na JV1010 mala stacit. Aspon takto uvazujem ja.

A co je este dolezite - som PC uzivatel a teda sa strasne nerad stresujem a koumam, ze preco nieco nejde.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 12 úno 2008 10:03

A192 mi chodi bezproblemove. Nahravam pres mikraky stereofonne a pouzivam Sonar a nekolik DX/VSTi pluginu. Comp je Pentium D920 s 2GB RAM.

Jediny problem s kterym jsem se setkal je to, ze asi 3x za tu dlouhou dobu co ji mam najednou zmlkla a prestala posilat zvuk do beden, prestoze Delta Panel ukazoval jistou uroven vystupniho signalu.
Stacilo pak prepnout sampling rate v Delta panelu na jinou hodnotu a zase to jelo.
Nevim ale jestli je to problem karty a ne Sonaru nebo mych DX/VSTicek.

Par lidi tu A192 kritizovalo kvuli nadmernemu sumu, ale ja nic takoveho u svych nahravek neregistruji, prestoze jsem ho tam hledal.
Mozna to byl jen problem prvni serie tech karet, nez u M-Audio vychytali mouchy.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 12 úno 2008 10:17

Fova: Co vlastne ty nahravas na AP192? Len VST, alebo lezies aj do nej?

MIMOCHODOM: Co hovorite na karty Edirol?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 12 úno 2008 10:22

Vzdyt jsem ti psal, ze nahravam pres mikrofony. Ten retezec je: mikrofony -> predzesilovac Goldmike 9844 -> A192

Krome toho generuji zvuk v PC i z tech VSTicek. Mam Synthogy Ivory, Native Instruments Kontakt 3, FM8, B4 II, EZ Drummer a dalsi pluginy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 úno 2008 10:46

"lacny" symetricky vstup moze viac sumiet, ked sa zapoji na nesymetricky zdroj signalu... nemam moc chut vysvetlovat preco, ale je to tak... mozno to je dovod

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 13 úno 2008 09:49

Este mam na vyjasnenie dve otazky, ktore sa tykaju nahravania Motif a JV1010 do PC. Samotne aranzovanie pred nahravanim neriesim, tam to nie je o kvalite prevodnikov, ale o stabilite karty a latencii a tak...

1. Ked pojdem z Motifa digitalne do karty, tak vlastne obchadzam A/D prevodnik a davam rovno nuly a jednotky, cim by to malo byt 1:1...nie?
2. Na Motife mam Input, teda ked do neho slahnem Roland JV1010, tak aj on potom moze ist do karty digitalne... nie?

Takze ak plati co som napisal, tak mozem nahravat digitalne oba nastroje a na A/D prevodniky sa vysrat. V tom pripade bude stacit AP192, ktora je stabilna a ma fajn latenciu (a ani A/D nie je najhorsie). Lebo Ta E-MU karta napriek tomu ze vyzera zvukovo fajn, na mna posobi strasne nevyspytatelne ked som cital thread o nej... A to ja moc nemusim...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2008 10:36

dano : je otazne , ci ten input na motife je kvalitny .. ak si kupis 1212 , tak 1010 daj rozhodne do jej vstupov ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 13 úno 2008 10:38

pytkin: ok, ten input je otazny... ale co som pisal o digitalnom nahravani Motifu, tak to sedi, nie?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2008 10:55

dano : ano samozrejme ..

Odpovědět