zvukovka: 8 line I/O, ADAT I/O, FW

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 úno 2008 19:46

excom : ved prave ze je .. a on chce zvukovku ! aby s pocitacom mohol tocit bez pultu .. tak to aspon napisal .. on sa sice tiez vyjadruje , jak keby nemal kompletne vzdelanie ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 úno 2008 19:51

mONOGRAm píše:... teda malo by to byt stand-alone /nastavitelne softwareovo - routing, zisky atd - aj bez pripojenia na pc/ a navyse by to malo sluzit aj ako zvukovka - teda nejaky sikovny prevodnicek na outdoor nahravacky.
pytkin : je to sice divna definicia, standalone a zaroven aj zvukovka.. ale toto prave zvlada i88x... nasetujes softwarovo a potom funguje ako standalone bez pc...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 úno 2008 19:57

rozhodne potrebuje zvukovku, z prveho prispevku to jasne vyplyva... nerozumiem sice preco externu, ale nevadi...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 12 úno 2008 08:55

pytkin: svoju ziadost o radu som kladol na toto forum /ako amater-samouk/ z dovodu dovery v jeho odbornost /a odbornost jeho registrovanych clenov/. verim, ze tvoje vyhlasenie ".. on sa sice tiez vyjadruje , jak keby nemal kompletne vzdelanie .." nebol len detinsky emocionalny vylev, ale mal hlbsi, mnou neodkryty zmysel /mimochodom, ak by si namiesto kompletne napisal kompetentne, predchadzajuce riadky by sa v tomto prispevku vobec nemuseli objavit . navyse, neobjavil by sa tu asi ani moj prvy prispevok 8O)/.
ak som v mojom prvom prispevku nedostatocne odborne formuloval svoje poziadavky, toz ospravedlnujem sa, som len tapajuci amater, ktory hlada svetlo odbornej rady v tychto /verim/ fundovanych vodach a ktory na svoju /mozno nezmyselnu/ otazku ocakava fundovanu odpoved, popripade upresnujucu /znova/ fundovanu protiotazku!
okej, takze repete a po slovensky tentoraz /preklad pre ceskych clenov prosim ziadajte na mejl 8)/.

mam: yamaha 01V + ADAT kartu /lightpipe - 8 I/O/, dalej desktop PC a notebook /kexik: "..nerozumiem sice preco externu, ale nevadi.. " verim, ze spomienka vlastnictva notebooku uz pomaly vysvetluje aj tvoju poznamkootazku - mimochodom, je zaujimave, ze excom moje tuzby pochopil, ale nechcem sa tu do nikoho navazat/ + kopec nezapojenych syntakovych vystupov.

pozadujem /a rad by som vedel, ci nepozadujem nezmyselnu / kombinaciu funkcii v ZARIADENI, ktore bude splnat /aj NEZAVISLE!/ nasledujuce podmienky:
-1.-bude standalone A/D prevodnikom /line in-adat/ - to v pripade, ze budem chciet iba mixovat vystupy syntakov /napriklad iba pri nejakom vecernom maznani 8)/, ktorych sumar budem monitorovat cez vystup na 01V;
-2.-kedze nevlastnim ani zvukovku, potrebujem, aby v pripade NAHRAVANIA toto ZARIADENIE vedelo poslat digi signal cez /pravdepodobne/ firewire do pc/notebooku /multitrack cubase sx 3/ ci uz z jeho vlastnych analogovych vstupov /ma ich byt idealne 8 linkovych/, alebo zo vstupov 01V /predstavujem si, mozno naivne, ze by to fungovalo nasledovnym retazenim: analog in 01V - adat out 01V - adat in ZARIADENIE - firewire out ZARIADENIE - pc/notebook/;
-3.-po nahrati poslat nahratych 8 stop z cubase-u na nasledny mixdown do 01V a vyuzit tak jeho automatiku/ - mixdown-ovane stopy /popripade mozno iba midieventy faderov/ zapisat znova do cubase.

/upozornite ma, ak ziadam prilis! za pochopenie dakujem!/

okrem excom-a spomenutej yamaha-y i88x teda tieto podmienky splna aj ine ZARIADENIE /k manualu motu 828mkII sa neviem dogooglit/?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2008 11:53

monogram : k mojmu vyjadreniu .. to vyjadrenie je velmi mierne .. bezne sa vyjadrujem uplne inak a nemal by si z toho radost .. citim k tebe uctu a vidim ze tapas vo vyjadreni svojho problemu .. preto som sa vyjadril tak ohladuplne ..

OK .. k tvojmu problemu .. ty mas 01v .. ta este nemala interny adat .. cize mas 24 kanalovy pult , kde 16 kanalov je analog a 8 digital .. mas 2 moznosti .. bud si kupis zvukovku , co ma analog + adat ..

tam su moznosti uz spominane MOTU 828 , alebo Yamaha i88x ..
v oboch pripadoch dostanes do PC 18 vstupov .. 8 analogov z karty , 8 kanalov z pultu cez ADAT a spdif z karty (kde mozes opat pripojit pult - cize z pultu vies nabrat 10 kanalov) .. Cize si schopny naberat naraz 18 analogovych kanalov (napriklad na koncerte) ..

dalsou moznostou by som este videl Presonus Firestudio (http://www.presonus.com/products/Detail ... roductId=5
<img src="http://www.presonus.com/media/images/pr ... =undefined">
Vyhodu ma tu , ze ma 26 kanalov .. 8 analog +2x adat + spdif .. cize okrem pultu mozes pripojit este jeden adat prevodnik a dostavas do pocitaca 26 kanalov , nie len 18 ..
prevodnik napriklad
Presonus Digimax FS http://www.presonus.com/products/Detail ... oductId=13
<img src="http://www.presonus.com/media/images/pr ... =undefined">

Alebo ako pozeram , tak je novinka Digimax D8 , co ma len vstupy (nema vystupy , ktorych ale tolko nepotrebujes predpokladam) http://www.presonus.com/products/Detail ... oductId=48
<img src="http://www.presonus.com/media/images/pr ... =undefined">


Alebo je druha moznost .. Ze si kupis cisto zvukovku s adat I/O .. Napriklad M-audio Lightpridge .. ktora ma 4x adat , cize 32 kanalov dnu/von z pocitaca .. a k tomu si mozes postupne dokupovat prevodniky , kolko ich budes potrebovat .. ta karta neni moc draha ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 úno 2008 12:05

ak chces nahravat vela syntakov naraz, predaj mixpult a kup si napriklad presonus + dalsi adat prevodnik. pri tom co potrebujes je digimix uplne zbytocna komplikacia. bod 3 tvojho posledneho prispevku je uplny nezmysel, nabrate stopy nema zmysel posielat von a miesat na pulte, to ide dnes rovnako dobre (lepsie) urobit rovno v pc.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2008 12:26

kexik : z toho co pise , som nejak pochopil , ze aj miesa .. cize mix potrebuje .. teda myslim mimo PC

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 12 úno 2008 14:22

Pytkin píše:Alebo ako pozeram , tak je novinka Digimax D8 , co ma len vstupy (nema vystupy , ktorych ale tolko nepotrebujes predpokladam) http://www.presonus.com/products/Detail ... oductId=48
<img src="http://www.presonus.com/media/images/pr ... ned"></img>
Fajné. A za 400$...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 úno 2008 14:27

ctirad : jo jo .. to by mohlo byt zaujimave .. ako konkurencia fostexom a podobne .. toto bude predsa len vyssia kvalita .. V presonuse asi niekoho napadlo , ze vacsina ludi potrebuje len vstup :)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 12 úno 2008 14:37

Copak o to, osmikanálovejch preampů s ADAT bez D/A je na trhu víc, ale tohle by konečně mohlo vyplnit finanční i kvalitativní mezeru mezi ADA8000 a zařízeními za dvacku a víc.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 09 dub 2008 14:35


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 dub 2008 14:39

phonic na mna neposobi uplne seriozne .. nieco ako behringer .. za malo penazi , dost muziky , ale je to dychovka ..

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 09 dub 2008 14:43

firefly 808 - 13.750,-- v jednom blavackom velko/maloobchode, dostupnost od 9.5. myslis, ze ani ako ANALOG/DIGI ADAT prevodnik nebude vhodny?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 dub 2008 14:45

monogram : netvrdim ze to je zle .. len ze mam z tej firmy pocit ako z behringera .. lacne a adekvatna kvalita .. na vela veci sa to hodi .. ale niekde to uz nemusi stacit .. zavisi co od toho ocakavas ..

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 09 dub 2008 14:49

Ja som si zadovážil po dlhom vyberaní Alesis IO26 cez ebay. čakam ju tento týžden cena pod 10 000 SK aj z poštovným 8) Potom porobim ukažky preampov a podelim sa o skusenosti s funkčnostou ovládačov a pod.

Odpovědět