Zvukovka- opravdu se nemuzu rozhodnout.Kandidati-hlsujte !!

Interní a externí zvuková rozhraní
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2006 08:50

ja mam Julču (Esi Juli@) a staci to.. hodnoty v testech jsou v pohode.
Na P4, Abit deska, Intel CHipset a zadnej problem. No a ten preamp a pocet vstupu a vystupu.. od toho mam mix.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 bře 2006 09:10

A jak na ESI Juli@ šlape MIDI???

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 10 bře 2006 09:35

delay píše:A jak na ESI Juli@ šlape MIDI???
pohoda ja mam doma virus a kurzweil zapojeny do sebe pres thru a in out z kurze do juli@ a neni problem.. mam Win XP a mel sem 98 SE, a latence 1ms samozrejme ze kdyz delam treky tak musim mit vetsi latency.. davam tam 1024samplu buffer ted nevim kolik je to ms. No kdyz hraju tak davam tak 48-64samplu buffer a jede to v pohode.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 bře 2006 09:41

Ok, díky. Buď koupím něco drahýho (čekám na novej MOTU UltraLight), nebo naopak levnýho (ESI Juli@, EMU 1212M)...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2006 10:01

delay: ja by som dnes siel do 1212M, jednoznacne... na zaciatok tam mas akurat karticku s dobrymi prevodnikmi a mozes zodpovedne rozsirovat... ked ti prestane julia stacit s poctom IO tak ju vlastne budes musiet vyhodit
a ktosi to tu uz spomenul a kukam ze mal pravdu, ultralite NEMA WC!!! takze je to uzavrety system, ktory nejde uz s nicim prepojit a rozsirit bez problemov s jitterom
ku 1212 je za nejakych 70 euracov k mani daughterboard s WC...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 10 bře 2006 10:50

Kdyz je rec o WC, nevite nekdo, jestli kdyz mam v compu dve karty od RME (9632 a 9652 nebo AES32), z nichz jenom jedna ma WC, jestli je mozne je nejak interne synchronizovat (priklad - povesim neco na ADAT do 9632 a tikam do toho pres WC z 9652), nebo musim 9632 rozsirit o WC ? Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2006 11:12

rme maju taku internu synchrobuzirku... ale neviem ktore karty ide stackovat s ktorymi

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 10 bře 2006 12:51

kexik:
Jak myslíš, že na tom bude Ultralite v porovnání s E-MU 1212M co se převodníků týče???
Já si upřímě myslím, že asi nic nepoznám...
Proto E-MU + mixáček soundcraft jsou mý horký kandidáti.

Co je obrovský minus E-MU je PCI provedení.
mě právě hodně láká FW.
Jednak kvůli flexibilitě a jednak kvůli bezproblémovosti s brumem...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 bře 2006 13:47

1212M maju identicke chipy prevodnikov ako IO boxy ku protools IHDI... samotny chip sice celu muziku nerobi a mam pocit ze motu na tom bude lepsie, ale ked zvazim co k tomu chces pripojit, tak to urcite rozdiel nespoznas, nespektive spoznas ale nebude ti jasne, co je lepsie... urcite nie na monitoroch za 10000

co sa tyka brumu, blba uvaha, fw aj usb zariadenia su galvanicky spojene s PC a bordel z PC sa do toho aj tak dostane. po praktickej stranke, nepoznam osobne PCI kartu co by brumela, vratane soundblasteru 128 a podobnych zvrhlosti. moja najobycajnejsia audiophile ma s otvorenym vstupom SN okolo 85dB, co je 99dB na A-filtri a 1212 ma este tichsie vstupy (tusim o 10dB ci o kolko)

Jerry Forester
Příspěvky: 194
Registrován: 23 pro 2004 16:47

Příspěvek od Jerry Forester » 10 bře 2006 18:20

delay:E-MU + mixáček soundcraft
Uvažuji stejně,ovšem na peníze ta tvoje kombinace vyjde těsně pod 15 000 kč a to už zvažuji zda nebude lepší koupit Emu 1818 m s boxem,s preampem a WC v ceně.Co myslíte že bude lepší.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 10 bře 2006 20:38

Takze asi tak: Koupim asi nejakou zvukovku bez externiho boxu, ten audiofil se mi nelibi ... :( vyberu jinou a ten mixak soundcraft c....(?) 4 nebo me se libi hodne ty behringery, maji vetsi vybavu a nevim jeslti tam poznam kvalitu zvuku...jako rozdil...?Libi se mi 1202FX a 1204-PRO ?Tak jak?SoundCraft nema aux, ma malo vstupu atd....ee asi.
Asi nejspise E-MU 0404 pripada mi nejlepsi, za cenu 3300,- dostanu elkem solidni vecicku myslim...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 10 bře 2006 22:08

dano píše:Ja ti to trosku narusim:-) Teraz ked uz mam kupeny Cubase a Audiophila nemam moc co riesit, no prave kvoli pukaniu Audiophila by som pri moznosti zacat odznova urcite kupil ProTools Lite s MBoxom.... To len na zvazenie....
me audiophilka nepuka. problem je nekde v softwaru a podle me to ma spis co do cineni s woknama nez se zvukovkou.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 10 bře 2006 23:14

pc.masters píše:Takze asi tak: Koupim asi nejakou zvukovku bez externiho boxu, ten audiofil se mi nelibi ... :( vyberu jinou a ten mixak soundcraft c....(?) 4 nebo me se libi hodne ty behringery, maji vetsi vybavu a nevim jeslti tam poznam kvalitu zvuku...jako rozdil...?Libi se mi 1202FX a 1204-PRO ?Tak jak?SoundCraft nema aux, ma malo vstupu atd....ee asi.
Asi nejspise E-MU 0404 pripada mi nejlepsi, za cenu 3300,- dostanu elkem solidni vecicku myslim...
a nebude lepsi napriklad rovnou resit timto zpusobem od yamahy?

Obrázek

mix a zvukovka v jednom .
MW10 stoji okolo 6 tisic
MW12 okolo 8-9 tisic.

podobne produkty delaji i jine firmy (napr.Alesis)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 bře 2006 02:27

kermitak : Mam tu 2x9652 .. jedna bezi ako master .. jedna ako slave .. riadi to software .. stare hamerfally mali tusim vnutorny port na sync .. DSP rada to uz nema ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 bře 2006 02:30

pc.masters : preco usudzujes ze behringery maju lepsiu vybavu ako SC compact ? na nahravanie neexistuje lepsie vybaveny pult ako Compact seria .. teda samozrejme v cenach ~5-10.000

Odpovědět