Zvukovka

Interní a externí zvuková rozhraní
Tomass

Zvukovka

Příspěvek od Tomass »

Dobry den.
Mam Pc - Pentium 4 (1.99GHz), Ram 768 MB, a neviem co je nutne este uviest, ale potrebujem nejaku zvukovku, lebo moje je onboard a ma neznesitelnu latenciu.
Mam vyhliadnutu M-Audio REVOLUTION7-1 za 4400 Sk. Mate s touto kartou nejake skusenosti? Alebo mi mozete poradit nejaku, podla vas lepsiu, za priatelnu cenu?
Dakujem

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Maudio Audiophike 2496 .. alebo EMU 404

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Esi Julia

Tomass

Příspěvek od Tomass »

dakujem

Cyril

Příspěvek od Cyril »

taky EMU1212M tu je chvalena do nebes...

Ctirad

Re: Zvukovka

Příspěvek od Ctirad »

Tomass píše: Mam vyhliadnutu M-Audio REVOLUTION7-1 za 4400 Sk. Mate s touto kartou nejake skusenosti? Alebo mi mozete poradit nejaku, podla vas lepsiu, za priatelnu cenu?
Dakujem
Revolution má smysl pokud ti jde primárně kvalitní poslech hudby a filmů v multikanálu. A i tak bych dal přednost verzi 5.1, která je levnější a kvalitnější.

Pokud chceš nahrávat a hodláš využít S/PDIF a MIDI, tak jdi do některé co tu už padly (a pročti si fórum, už to tu bylo několikrát). Takže shrnutí (od nejlevnější a nejhorší* po nejdražší a nejlepší* ):

M-audio audiophile 2496
ESI Juli@ / E-MU 0404
E-MU 1212M

*) brát s rezervou. Všechno jsou to výborné karty a kvalitativní rozdíly se projeví až při dostatečně vysoké úrovni ostatních článků řetězce.

Milan

Příspěvek od Milan »

Dobrá je ještě ECHO MIA MIDI, z těch karet, které jmenoval Ctirad na tom bude asi nejlépe, co se týká převodníků. Teda nemůžu srovnávat s Emu, budu si muset ty Emu karty půjčit a pořádně je prolustrovat. Vybavením je MIA stejná jako audiophilka, ale má symetrické in/out a 8 "virtuálních" výstupů, takže se dá použít ve více aplikacích najednou.

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,25

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Cyril: á předběhl si mě :) Julii a Emu 0404 doporučuju taky všem...

Tomass

Příspěvek od Tomass »

Ďakujem za rady.
+ eŠte dačo, neviete kde v SR by som mohol zohnat tie EMU, lebo v muzikeri ich nemaju a o ageme a nay-ke ani nehovorím.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Milan píše:Dobrá je ještě ECHO MIA MIDI, z těch karet, které jmenoval Ctirad na tom bude asi nejlépe, co se týká převodníků.
Nebude. V kvalitativním žebříčku bych jí zařadil někam vedle Juli@ a E-MU 0404, ale bohužel za citelně vyšší cenu.
Vybavením je MIA stejná jako audiophilka, ale má symetrické in/out a 8 "virtuálních" výstupů, takže se dá použít ve více aplikacích najednou.
Audoiphilka má taky 8 virtuálních výstupů a pokud vím, tak e-mu taky. Juli@ už ne, protože Ice1724 mixér nemá.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Mohl by mi někdo poradit, jestli teda 0404 nebo julii? Já se tedy zatím díky těm virtuálním výstupům přikláním k emu. Je vůbec v něčem julia lepší? (Kromě toho "převracecího" mechanismu a bílé barvy pcb)

Martin

Příspěvek od Martin »

jindy , ty uz si tu napsal tolik prispevku!!!
vyprdni se na ty sumitka a jestli to se skladanim myslis aspon trochu vazne - kup aspon emu 1212M - je dobre rozsiritelna i do budoucna.
6 litru te snad nezabije - jinak si budes rvat zjezene chlupy na prdeli !

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Martin: tolik příspěvků...no a to vadí, když mám co říct? nechápu jak si to myslel...nákup určitých věcí (asi zvukovka a monitory) chystám na květen a do té doby si pořádně promyslim, co koupit a radši se zeptám...

Martin

Příspěvek od Martin »

ne, nemyslim to spatne , jen si rikam, ze clovek , ktery tu pise a pise casto a ma co rict, tak by nemel chodit do neceho, co ho po 2 mesicich zacne stvat.

mezi 0404 a 1212m je opravdu velky skok - co do kvality! a maly krucek co do financi.

Odpovědět