Akai MPC sound processing
- Pierre niko
Plati to pro cestu jak ven tak i dovnitr. V dohledne dobe budu porizovat kvalitni dvoukanal na prijem finalniho mixu, tak by me zajimalo, jestli zvolit spis cistejsi, nebo taky nejaky barevny...ECSON WALDES píše:
Nicmene tyhle harmonicky barvy delaj takhle velmi masivne konkretne i prevodniky APOGEE a tahle firma si na tom postavila business. Znej proste dobre, to zabarveni zvuku pomaha a je libivy.
.
- Pierre niko
Zkousel sis to taky, poresit na tom nejake rychlejsi groovy, kolem 175 BPM treba? Uvazujes, ze by se ti hodil do tveho zvuku?Brooklyn / juanita juarez píše:neco na tom bude, kdyz u me byl indy s mpc-ckem, nestacil sem se divit, jak behem minuty vznikne beat, kterej bych v ITB zvucil jedno odpoledne.
- Pierre niko
-
- Profesionál
zkousel, ale neni to aktualni zvuk. tahle vec je dokonala na jednoduchy aranze: kick, snare, hajtka, clap a nasekanej roy ayers :]. na nejaky oldschool zvuk v dnb ano, ale jinak si to nedokazu moc predstavit. presto bych tu vec rad vlastnil (nedelam zdaleka jen d&b). (hodne me zaujalo to cestovni MPC, i kdyz netusim, jestli se tam deje tahle prevodnikova magie.)Pierre niko píše:Zkousel sis to taky, poresit na tom nejake rychlejsi groovy, kolem 175 BPM treba? Uvazujes, ze by se ti hodil do tveho zvuku?Brooklyn / juanita juarez píše:neco na tom bude, kdyz u me byl indy s mpc-ckem, nestacil sem se divit, jak behem minuty vznikne beat, kterej bych v ITB zvucil jedno odpoledne.
- MonkeyFighter
MonkeyFighter: Hromada lidi dela DnB na MPC, podivej se na nejaky videa na youtube. Ja jsem se vzdycky bavil spis s lidma venku o delani muziky, takze treba ja osobne nechapu, jak nekdo muze delat muziku na pocitaci, vsechny ty VST insstrumenty a podobne je pro me podvod, protoze to nechapu
Dneska vecer budu mit cas, tak nejakej loop udelam, musite to ale nekdo poslat na electrozone, nevim jak se to dela, jinak prosim o pripominky, jak dodrzet postup, aby byl test /sound/ nicim dalsim nez MPC ovlivnenej...

Dneska vecer budu mit cas, tak nejakej loop udelam, musite to ale nekdo poslat na electrozone, nevim jak se to dela, jinak prosim o pripominky, jak dodrzet postup, aby byl test /sound/ nicim dalsim nez MPC ovlivnenej...
- MonkeyFighter
roni size taky delal dnb na 12bitovy sp1200..to ale nemeni nic na tom ze jestli to prasi az tak ze tady juanita pise ze si to dokaze predstavit jen na naky olckul zvuky(coz se mi zas uplne nechce verit) tak to pro me neni uplne vyhovujici...ted de o to jestli de spis o zpusob prace nebo vylozene o zvuk?
-
- Profesionál
ne, tim to neni. spis je aktualni zvuk dnb o inzenyrstvi, mnohonasobnym resamplingu, modulacnim matrixu v sampleru, vrstveni, vrstveni a zase vrstveni, dalsim resamplingu, limiteru na vystupu etc. nechci tim vubec rict, ze by se na tom neco nedalo udelat, ale soucasnej zvuk (ve smyslu obecne postupu, aranzi atp.), kterej se snazim delat, se mnohem lip dela v DAW.MonkeyFighter píše:to to vazne tak barvi ze na tom nepude udelat normalni cistej beat? rad bych nejakej dalsi sampler jen na bici a o mpc docela uvazuju i kvuliva sequenceru...Brooklyn / juanita juarez píše: na nejaky oldschool zvuk v dnb ano, ale jinak si to nedokazu moc predstavit.
Zdravim. Delsi dobu si pohravam s myslenkou sehnat si MPC, ale zatim je to pro me stale "magicka krabice". Je mi jasny, ze na netu se o tom da cist donekonecna. Presto bych radsi nasel nekoho kdo s MPC dela a byl by tak ochotnej, ze by mi v kratkosti ukazal o co jde. Najde se mezi vami nekdo? (Praha nebo Karlovy Vary)