Akai MPC sound processing

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 02 led 2008 19:18

juanita:jasne... a jakyze to bylo mpc co si ho mel moznost slyset?

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 02 led 2008 21:02

To Smog: Nasampluj, ulož na ZIP (jestli de), ze ZIPky přetáhni do PC normalizuj dB úroven (snad to neovlivní) a pošli oba samply...Nic jiného mně nenapadá...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 02 led 2008 21:15

Brooklyn / juanita juarez píše:spis je aktualni zvuk dnb o inzenyrstvi, mnohonasobnym resamplingu, modulacnim matrixu v sampleru, vrstveni, vrstveni a zase vrstveni, dalsim resamplingu, limiteru na vystupu etc. nechci tim vubec rict, ze by se na tom neco nedalo udelat, ale soucasnej zvuk (ve smyslu obecne postupu, aranzi atp.), kterej se snazim delat, se mnohem lip dela v DAW.
Jak to myslis s tim resamplingem? Diky
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 02 led 2008 22:03

Tak jsem to udelal podle rady, ale abych byl uprimnej, tak ja neslysim skoro zadnej rozdil, co vy? Asi by to chtelo nejakej jinej loop..

a sakra, vubec netusim, jak to sem dat, muzete nekdo poradit pres PM, nebo to tam hodit? diky

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 led 2008 22:05

co treba uloz.cz ? :)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 02 led 2008 22:17


Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 02 led 2008 22:27

a ty drums z mpc to je nahrany vystup z mpc2000xl do pc anebo je to z pc do mpc2000xl nahrany sampl a tam byl ulozen a pak exportovan az k nam? :)

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 02 led 2008 22:42

je to ulozeny do MPC a nahrany do zvukovky, nekde se ale stala chyba asi..
udelal jsem narychlo jeden loop, kterej trval cca. pul minuty

http://www.uloz.cz/show/file/42185-mujLoopMPC.wav

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 03 led 2008 18:08

Hele ted mně napadlo, že asi idealní by bylo, kdyby si měl po ruce HDD Recorder. Jednoduše by si nahrál dvě stopy a jedna přes MPC. Ale jinak tomu nemám problém věřit, slyšel jsem to od spousty lidí i producentů a beatmakerů.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 03 led 2008 18:18

Hmmm ten rozdil ve zvuku je tak minimalni :)
Budu si asi muset poslechnout ty prevodniky osobne :)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 03 led 2008 18:36

smog píše:je to ulozeny do MPC a nahrany do zvukovky, nekde se ale stala chyba asi..
udelal jsem narychlo jeden loop, kterej trval cca. pul minuty

http://www.uloz.cz/show/file/42185-mujLoopMPC.wav

Smog. Utazku ted nemam moznost poslechnout, nicmene nahraval jsi to ze separatnich vystupu, nebo jen z jendoho stereo paru? Ja kdyz jsem jeste muj s6000 pouzival (ted se mi na nej uz rok slusne prasi, nojo no) tak jsem bici mel adresovany na vsech 16 out. Hralo to krasne.

Ted mam jen pocit ze lidi v tenhle okamzik po tom co se tu psalo ocekavaj nejakej opravdu "zazrak" kterej ted dost pravdepodobne bude nenaplnenej : ) ten se ale samo nekona tak okate. Nicmene kvalita zvuku AKAI sampleru je nesporna. Osobne mi ten zvuk moc sedel.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 04 led 2008 11:04

Tak me jeste napada udelat cely track v mpc VS track v normalnim soft sampleru, tam by se rozdily mohly projevit.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 06 led 2008 16:43

Slysel sem, ze MPC umi cist sample cd od E-mu. Je to pravda? Jde mi hlavne o Mo'Phatt X a Planet Earth X.

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 06 led 2008 17:43

ECSON WALDES: Zkusim neco skrz ty vystupy, mas pravdu, nahraval jsem to ze STEREO OUT. Jsem spatne zarizenej na testovani, nemuzu jet ven zaroven z MPC a PC :(

thovt : Moc se mi nezda, ze by MPC umelo cist E-mu sample. Ja nactu pouze WAV a SND.

thovt
Příspěvky: 126
Registrován: 01 srp 2007 15:27

Příspěvek od thovt » 06 led 2008 22:48

Tak sem trochu pohledal a nasel sem, ze MPC-2000XL SE-1 umi E-mu sound libraries...

Odpovědět