ATMOSPHERE

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 30 bře 2006 21:16

dano píše:
Jiří píše:Dano: Mám doma Roland XP-30, ale takové zvuky žel nemá...
le je fakt, že se tomu v některých věcech dost přibližuje.
Aby som to upresnil, tak Spectrasonics pre Roland robia zvuky hlavne pre rozsirujuce boardy.
Mam pocit ze zvuky na SRX (07,08 ) jsou jeste zajimavejsi nez na Atmosphere! Ty zvuky na SRX jsou o tridu nebo dve jeste dal nez zakladni presety rolandu. Stoji urcite za to do nich investovat. Blba rolandacka politika , ze ?

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 30 bře 2006 22:34

No ja tvrdim, ze prehrabovat se a tridit hromady presetovych zvuku je snad nejvetsi ztrata casu a nejvetsi zabijarna tvurciho procesu v tvorbe muziky vubec. A kvuli blbym 3 GB mista na HDD delat v soucasne dobe takovehle veletoce je volovina jeste vetsi. Takhle to holt dopada, kdyz si clovek "poridi" tunu softu a pak teprve hlouba co s tim :twisted: (sorry za provokaci, ale nedalo mi to...;-))
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 30 bře 2006 22:44

Merlin píše:No ja tvrdim, ze prehrabovat se a tridit hromady presetovych zvuku je snad nejvetsi ztrata casu a nejvetsi zabijarna tvurciho procesu v tvorbe muziky vubec. A kvuli blbym 3 GB mista na HDD delat v soucasne dobe takovehle veletoce je volovina jeste vetsi. Takhle to holt dopada, kdyz si clovek "poridi" tunu softu a pak teprve hlouba co s tim :twisted: (sorry za provokaci, ale nedalo mi to...;-))
velmi nerad, ale musim suhlasit :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 bře 2006 22:53

atmosphere taha sample do ram .. cize ten jej data file by nemal mat problem byt umiestney na dvd ..

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 03 dub 2006 10:46

wir: Díky za radu - podívám se H.G. Fortune......

Poklop: Jedině že byste mi dal zarobit Vy, protože já už jsem několik měsíců na podpoře a práci, ani brigádu u nás sehnat nemohu. A to se dost snažím. - - Pro Vás to jsou blbosti - pro mě jsou to závažné věci, protože se rozmýšlet, zda-li mít v kompu třeba The Grand Piano, nebo NI Akustic Piano, když potřebujete oba nástroje je pak dost těžký s dost omezeným prostorem. Kromě toho používám PC také ke grafickým i jiným účelům, takže je to celkem problém všechno do PC naměstnat.

Merlin, Poshook: Díky, parketu hromadění tun zvuků jsem si také kdysi prošlápnul, i když stále nacházím některé věci, které příležitostně z kompu vyhazuju, protože mám již lepší. Neberu to jako provokaci, ale jako dobrý námět. Zkuste si ale do kompu nainstalovat kromě Vitouše, Sedláčka a jiných klasických zvuků, které používáte, dále nějaké instrumenty bicích, percussions, ploch, kytar a já nevím čeho ještě nevyjímaje také hluky a k tomu pak několik nástrojů typu EWQLSO, NI Akustic Pisno, BFD Drums apod a pak pochopíte, o co mi šlo... jsem na doraz a nevejdou se mi na HDD další i menší VSTi, nebo samply které tam potřebuji mít. Jedu na tři 120GB HDD a všechny jsou plné - mám totiž také dost rozdělaných věcí ve wavech a ty zabírají také desítky GB. Nezdá se to, ale nemám v PC nic, co by se dalo postrádat.

Biscuit: Absynth jsem měl nainstalovaný - ale nijak zvláš? mě pro mou práci neoslovil, zvuky se nehodily - takže jsem ho příště znovu neinstaloval. - Souhlasím s tím, že je dobré věnovat Athmosphere čas i prostředky...šoda jen, že si nemohu nainstalovat jen to, co potřebuji - bylo by to super... Jistě by bylo i snadnější si projít všechny zvuky na začátku, projet je, udělat selekci a pak jen nainstalovat a pracovat s těmi vybranými. Bylo by to i snazší hledání....

Pytkin díky, možná se na to také podívám, když bude těžká nouze.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 03 dub 2006 12:07

Jiří píše: Merlin, Poshook: Díky, parketu hromadění tun zvuků jsem si také kdysi prošlápnul, i když stále nacházím některé věci, které příležitostně z kompu vyhazuju, protože mám již lepší. Neberu to jako provokaci, ale jako dobrý námět. Zkuste si ale do kompu nainstalovat kromě Vitouše, Sedláčka a jiných klasických zvuků, které používáte, dále nějaké instrumenty bicích, percussions, ploch, kytar a já nevím čeho ještě nevyjímaje také hluky a k tomu pak několik nástrojů typu EWQLSO, NI Akustic Pisno, BFD Drums apod a pak pochopíte, o co mi šlo... jsem na doraz a nevejdou se mi na HDD další i menší VSTi, nebo samply které tam potřebuji mít. Jedu na tři 120GB HDD a všechny jsou plné - mám totiž také dost rozdělaných věcí ve wavech a ty zabírají také desítky GB. Nezdá se to, ale nemám v PC nic, co by se dalo postrádat.
myslim, ze lepsia cesta je najprv posudit, ake kategorie zvukov su pre teba zasadne a musia mat najvyssiu moznu kvalitu a ake su len doplnkove (vacsinou v pozadi) a stacia byt v standardnej kvalite (a teda nie v GB). taktiez by bolo osozne vyhodit zdvojene veci (ak mas EWQLSO, nevidim dovod mat este sedlacka a vitouse...).
no a zvuky, ktore pouzivas len velmi malo, nechat na nosicoch (napr. FX) a k nim si vytvorit kvalitnu kartoteku, aby si vedel, kde co mas a mohol pripadne rychlo najst, co potrebujes.

za tych par rokov, co sa venujem tvorbe hudby na PC, som pochopil, ze medzi mnozstvom GB zvukov na disku a kvalitou hudby a zvuku nefunguje priama umera

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 03 dub 2006 12:43

Poshook píše:...za tych par rokov, co sa venujem tvorbe hudby na PC, som pochopil, ze medzi mnozstvom GB zvukov na disku a kvalitou hudby a zvuku nefunguje priama umera
Zlata slova, ktera jsem si nejvice uvedomil, kdyz jsem si poprve prosel dostupne sample libraries pro Emulator III (8 MB RAM). Totalni narez slovy nepopsatelny :D
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 03 dub 2006 17:01

Že bysme na Jiřího udělali sbírku aby si pořídil pořádnej comp? :)
...just joke...

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 03 dub 2006 17:43

Jindy: važ slova..

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 03 dub 2006 19:59

Amorph: ah, někdo kdo nerozumí srandě...tak takovýho sem tu ještě nepotkal...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2006 20:05

ja by som hlavne vymenil 120G disky za 250 pripadne viac ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 03 dub 2006 20:46

a kupil na ne chladice

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2006 22:12

skor riadne vetranie ako chladice ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 03 dub 2006 23:03

Jindy: ja taky nerozumim srande, beru to vazne. Taky se hlasim do poradniku na dotace.

:)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Jiří
Příspěvky: 44
Registrován: 15 pro 2005 12:32

Příspěvek od Jiří » 04 dub 2006 09:10

Poshook: Díky za rady, on sice EWQLSO má skvělý zvuky, ale třeba jsem nenašel sólovou Violin jakou má Vitouš. Žel "lepší" z EWQLSO se tam nehodila. Hlavně také nemám díky skládání čas na hrabání se a porovnávání ve zvucích, které na HDD zůstaly po "silné očistě".

Ale není to jen o kvalitě zvuku. Například jsem si mnoho sliboval do NI AkusticPiano a byl jsem zvukem všech klavírů jaksi zklamán. Ale když se navrství a dobře namíchá s The Grand 1 - (chtěl jsem vyzkoušet The Grand2 - sháním klíček, ten můj mi nefunguje a nevím si s tím rady) a naefektuje se lehce hallem, pak dostanete takovou barvu piana, že je opravdu dost těžké i pro zasvěcené poznat, že se jedná pouze o VSTi. Takže se nemohu rozhodnout, zda-li vyhodit jeden či druhý nástroj, protože potřebuji oba. A se smyčcema to bude asi brzy podobné....

Jindy: Díky... pošlu Vám adresu a číslo konta....ne vážně - dostal jsem se nyní do těžkého propadu a jsem opravdu na hranici....

Pytkin: už jsem zde psal, že jakmile dám do svého kompu svoji 160GB Seagate, tak se mi z ní ztrácejí data - má nějaký problém se čtením. A nejsem sám, komu se to stalo. Proto jsem zakotvil zatím na 120GB. Co se týká chlazení a větrání - na to jsem se speciálně zaměřil s dobrým úspěchem - tam chyba nebude....

Odpovědět