zde pripojuji link na ukazku ktera je pro mne vzorovou ukazkou dobre
basy. Zajimalo by mne z jakeho zdroje si myslite ze takovou basu udelali.
myslim ze takovouhle basu ve v station ani trilogy neudelate ). mozna se ale mylim takze zkusenosti nazory sem....
to si teda netroufnu rict. ale takhle nejak jsem si vzdycky predstavoval zvuk memorymooga. bohuzel jsem nemel jeste tu cest. no vlastne ani zivyho minimooga
poustel jsem si to nekolikrat a nechapu proc jsem tu basu cejtil rukama,
normalne me brnela na prstech. byl jsem venku a mam je trosku promrzly, takze asi proto
V žádném případě se stímhle nechci srovnávat, ale nedávno se mi trošku podobná basa podařila z Vanguardu prohnaného efektem Cyanide 2 http://www.tomaslynx.com/bass.mp3
Jojo běžná... v podstatě jo ale sám jsi to řekl měla by lízt z většiny analogu...
kolik lidi ma dneska z te mladsi generace doma nejaky poradny analog ????
moc ne... a z vsti napodobenin ti zarucuju ze takovouhle pevnou barvu
nedostanes....znalci analogu...pripomina vam ta barva nejaky konkretni stroj ?
to peteness : tohle neznelo do sluchatek spatne /musim jeste poslechnout na svych bednach/ ale uznas ze do ukazky to ma jeste dost daleko...tlaci to ale
nema to takovou eleganci a proste takovej smrnc. kazdopadne s timhle se da pracovat... co je vubec to Cyanide 2
neznam , neslysel jsem o tom...
2 Rai: já ti to neberu, jenom se mi to nějak vybavilo, když jsem poslouchal tu tvoji basu. Možná by to šlo ještě navrstvit samplama, aby to nemělo ten softwarový zvuk. Cyanide 2 je něco jako frekvenční filtr/granulizer a je free, takže "try without buy" zde:) : http://www.smartelectronix.com/~bram/plugins.php?id=3
Rai : Mlada generacia by si daky analog teda mala pozhanat .. Treba sa trosku snazit a vzdy sa da nieco zohnat .. Ale je fakt, ze kedysi to bolo jednoduchsie ..
Popravde me se zda, ze by mlada generace mela znat spis vic mikrofony a akusticky zvuky, protoze to je trochu jina skola, sam ji uplne neabsolvoval a docela mi to va. Sice mam doma ted dva dost pekny kousky (syntaku), ale svoji tvorbu si bez nich dokazu klidne predstavit... a vsti bych stejne nepouzival (teda skoro vubec ne).
Ta basa mi taky nepride nijak zazracna... vyladit neco takovyho na pro-one urcite de a na SH09 co tu mam asi taky. Ale osobne nemam uplne lasku k basam s vetsi rezonanci filtru jakoje tahle...
Zdar..no koukam ze jsem opet zalozil tema ktere sklouzlo uplne jinam nez jsem chtel. Ta basa co jsem sem dal je pro ,me opravdu 100% udelana
Jedna z veci proc si to myslim je takova ze jsem ji vyzkousel na hodne PA
v klubech a hraje vsude dobre... narozdil ode vsech moznych. samozrejme ze je to tez nazvucenim ale stejne. Doma sem mel nedlouho jeden sequential/sice ne pro one/ ale takovouhle basu bych tam neudelal. Je to fuk zapomente na tenhle topic...
Opet jsem se presvedcil o veci ze stejne kolem zvuku, hudby je vse mooooooooooooooooooccccccc subjektivni... dendymu se libi vic chemicka SW basa ktera se zase podle mne moc s touto ukazkou srovnavat moc neda atd...atd...nema to tedy asi smysl se takhle ptat...mel jsem to vedet.
to matucha : nekdo mikrofony skoro nepotrebuje a dela skoro vyhradne s nastroji....nechapu tvuj prispevek. nekdo proste pouziva mikrofony nekdo ne. nekdo oboji. o co jde ?
to syncro : chapu te. sam bych se bez nejakeho HW neobesl ale kdyz by ti dnes bylo 16 vsadim se ze bys nemyslel na kabely tak i tak...