Jak stahnout data z volca sampleru

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 13 říj 2018 10:15

Ahoj, potřeboval bych poradit jak stáhnout vytvořené patterny z volcy sampleru do pc nebo iphonu.
jsem celkem nováček a k electribe 2 jsem si pořidil volca sampler. pořídil jsem si original aplikaci z itunes i jednu neoriginální, ale nikde nemůžu najít cestu jak stahnout vytvořené paterny z volcy do pc, je tam pouze moznost transféru do volcy, mazání samplů a nahrazení je jinými, ale nikde tam není moznost stáhnout uz vytvořené paterny z volcy do pc, jako trěba u electribe 2. tak abych je mohl třeba nekdy znovu použít.
Prosím tedy o radu, máte někdo podobnou zkušenost nebo víte jak na to?

Předem děkuji za všechny odpovědi, Zbyšek

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od lavender » 13 říj 2018 11:53

manual a google si uz skusal?

zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 13 říj 2018 17:17

Jo zkoušel, prosel sem net vesměs v angličtině ale tak nějak sem vyrozuměl že tahle cesta moc není možná, i když mě to přijde jako hloupost... Mám staženy i program Vosyr přímo pro Volca sample, ten je fakt povedený, člověk si muže připravit dopředu cele paterny vybrat své zvuky a před importem je nastavit jako na volce, ale jak exportovat data a nastavení to jsem tam fakt nenašel. Napadá mě leda přenést ručně nastavení každého samplu se sekvenci a nastavením zvlášť, to v programu Vosyr jde, je tam prakticky kopie Volcy. Ale takto nastavit každy sampl zabere spoustu času. Myslím ze by to mělo jít i jednodušeji, ale bojím se to asi jinak nepůjde.. Možná v abletonu, ale ten je dost dráhy do zacatku.

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od lavender » 13 říj 2018 18:23


zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 14 říj 2018 09:41

Tak děkuji za doporučení, ale nejsem úplný debil abych to video taky nenašel, a na jeho základě si stáhl program Vosyr, a ani tam to nejde. Mimo jiné ve videu se ukazuje pouze transfer do vilky a ne obráceně. Takže bych ocenil rady od těch co volcu taky mají a ví o čem je řec...ne jak Lavender co asi nemá co dělat a snaží se dělat asi z každého idiota...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9156
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od biscuit » 14 říj 2018 10:25

a proc si myslis, ze by to vubec melo jit? patterny i cokoliv si muzes nahrat obligatnim zpusobem, tak jako se to dela u tisicu jinejch syntezatoru a sampleru. nevidim jedinej duvod, proc pouzivat nejakej transfer na vystup.
a debily a idioty si prosim nech nekam jinam, podrazdenost myslim neni na miste.

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od lavender » 14 říj 2018 14:26

clovece, nakoniec aj ten co spravil to video z teba robi blba? lebo jemu to ide a tebe nie? len teda asi si to nepozrel pozorne a nejake nastavenie ti uniklo. tvohe “blb nastavenie” je len v tebe. nemam za potreby ho z teba robit.
co si ale myslim je, ze si lenivy.

zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 14 říj 2018 15:30

Dík za odpověď biscitovi, taky nemám důvod si tu s někým něco vysvětlovat. Přišla mě i odpověď přímo od korgu, a transfer z Volcy do PC opravdu nelze,( PC je připojeno k volce přes audio OUT a ne IN, proto PC nemůže stáhnout žádné data) to je ma logická úvaha. Možná se pletu.Druhy způsob co rádi biscit ještě musím vyzkoušet. Jak sem psal v úvodu jsem začátečník, a teprv hledám cestu.
Ale i žák dekuji

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9156
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od biscuit » 14 říj 2018 17:15

poradnou zvukovku a z line out volca sampleru do line in zvukovky. nic lepsiho proste neni a ani se nikde nepouziva.

krome modernich kompletne digitalnich syntezatoru, ktery umej poslat zvukova data po usb do kompjutru (typicky access virus ti).

zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 14 říj 2018 18:01

Díky, vyzkousim to.

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1243
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od charonme » 15 říj 2018 13:47

lavender píše:
14 říj 2018 14:26
clovece, nakoniec aj ten co spravil to video z teba robi blba? lebo jemu to ide a tebe nie? len teda asi si to nepozrel pozorne a nejake nastavenie ti uniklo. tvohe “blb nastavenie” je len v tebe.
v ktorej sekunde ukazuje to video ako sa z volky stahuju nejake data do pocitaca? ja tam vidim len uploadovanie dat z pocitaca do volky. Nadpis sice hovori "export", ale nikde som si nevsimol ze by vo videu robili export

lavender
Příspěvky: 1170
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od lavender » 15 říj 2018 15:27

ok,
ano vo videu je transfer pripravenych dat v kompe smerom do volcy.
prislo mi to tak, ze asi je taky workflow - pripravis v kompe, naladujes do masiny a fungujes.
ze to nie je obojsmerne je ozaj hovadina.
a zbysek - prepac, niekedy mam predsudky a podla toho hodnotim ludi. som uprimny - zle som ta zaskatulkoval, vyzera, ze si si poradil aj sam.

jammix
Příspěvky: 418
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od jammix » 15 říj 2018 17:41

na youtube je navod ako spravit midi out konektor , a zda sa že aj paterny to posiela cez midi out takže minimalne notičky by sa dali zaznamenat cez midi interface

je to trochu zasah ale..

zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 15 říj 2018 19:39

Ahoj, o té instalaci MIDI out sem taky přemýšlel, ale mám to měsíc nové, tak nevím jestli chci přijít o záruku.
Spis přemýšlím ze si pořídil nějaký poradnějsi sampler( blbec sem si nezkušeně koupil jako první masinku, Korg elektribe2 music production station a ne sampler. Chyběla mě tam možnost stáhnout vlastní zvuk/ sample. Tak jsem si myslel ze to volca vyřeší. Což řeší, akorát je Škoda ze je ta paměť malá.
Jako z jednu cest sem viděl ze v programu Vosyr je možno nastavit všechno nastavení jako na volce, tak jsem tam začal tvořit kopii toho co mám ve volce, ale ten zvuk co z toho šel byl příšerný, asi mám mizernou zvukovou. Tak to budu muset taky poresit.
Teď na to asi nebudu mít dost času to resit, ale dam vědět jak sem dopadl.
Zbysek

zbysek
Příspěvky: 10
Registrován: 13 říj 2018 09:56

Re: Jak stahnout data z volca sampleru

Příspěvek od zbysek » 15 říj 2018 20:32

Ještě kdyby někdo náhodou prodával starého Korg Electribe 1 sampler, tak bych o tom vázne uvažoval, i když už je to trochu přes můj limit teď, nebo nějakou jinou podobnou masinku / sampler. Snažím se o Tekno/ tribe, tak uvítám jakékoliv doporučení nebo info o Mašínce z druhé ruky dík zbysek

Odpovědět