Planujem kupit SW samper

Vše okolo samplů, samplerů nebo zvuků/programů pro syntetizátory
Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 19 dub 2005 14:26

Vey píše:
Ivan píše: 2, "... Pro práci s Gigastudiem je nejlepší použít sekvencer, který pracuje pouze s MIDI. Například při použití Cubase VST a výše, si sekvencer zabere kartu pomocí ASIO ovladačů a už nedovolí spustit Gigastudio, které zase požaduje GS/IF ovladače. Při použití starších sekvencerů (Cubase 3, Cakewalk) je Gigastudio plně funkční...". NA WWW TASCAM PISE NIECO INE ...
Cubase SX + GS3 normálně jede ... pohoda.
ma este niekto dobre ci zle skusenosti s Gigastudiom ?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 19 dub 2005 14:43

ziadne osobne skusenosti ale odporucam poprechadzat forum na www.kvraudio.com ja som len tak namatkovo natrafil na http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic ... gigastudio a hlasku typu
"Stay as far as you can from gigastudio. It's only good if you plan to dedicate a system for it. It will create a horde of problems with just about any other software alongside it."

jendak
Příspěvky: 9
Registrován: 13 črc 2002 18:45

Příspěvek od jendak » 19 dub 2005 16:49

Jednoznacne KONTAKT 2 !!!

Ivan
Příspěvky: 28
Registrován: 13 lis 2004 01:17

Příspěvek od Ivan » 19 dub 2005 17:54

Solarfall píše:.....
"Stay as far as you can from gigastudio. It's only good if you plan to dedicate a system for it. It will create a horde of problems with just about any other software alongside it."
to je presne to coho sa bojim
Kto dalsi mate Gigastudio ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 dub 2005 19:25

Ivan : gigasampler sa uz samozrejme nepredava .. Uz je len gigastudio .. Starsie verzie vyzadovali gsif driver .. vacsinou si si zvolil na zvukovke , ktore porty idu asio , ktore gsif .. Gigastudio 3 uz funguje aj cez rewire .. Cize ak ti audiophile funguje v Cubase/Nuendo, pojde ti s nim aj Gigastudio 3.. Kto to tu predava , to fakt neviem .. V kazdom pripade , vsetky samplery sa daju otestovat .. po internete koluju cracknute verzie ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 21 dub 2005 22:10

Tak na Halion kašlu. Právě jsem si nainstaloval Kontakt2 a Vsampler3 a fakt se rozhoduju, kdo kterého z nich půjdu. Kontakt má fantastický vzhled, i ty efekty mi připadají super, ale připadá mi moc myšoidní, jak často je u něj třeba používat posuvník? :? Co se týká funkcí a možností, připadá mi lepší Vsampler, ale ten skin je příšerný, nemáte někdo nějaký jiný? Nebo nějaký odkaz? Koukal jsem na net a nic jsem nenašel. Nechápu, proč nepřitlačili trochu víc na design? Přece jen je pro mě sampler tím nejpoužívanějším pluginem ze všech. Jak je to se stabilitou Vsampleru? Neseká se to? Používáte ho někdo už delší dobu? Potřebuju získat, co nejvíc informací. Než začnu všechny věci předělávat do jiného sampleru...

Díky a zatím...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 21 dub 2005 23:06

posuvnik je vynalez idiota...to je vec ktora ma na kontakte najviac serie a este jeho semimodularna struktura (ktora je v podstate super) ktora ma v jeho dizajne za nasledok to ze nikdy presne neviem kde sa co nachadza..musim scrollovat a hladat kde je ten filter alebo obalka...to sa vo vsamplery nestane..je zalozeny na obrazovkach takze presne viem na ktorej obrazovke su filtre....to nie je sice super ale je to urcite lepsie...chcel by som taky sampler kde by som vsetko videl na jednej obrazovke :wink: celkovo preferujem take softy kde nie su ziadne floating okna ako napr. ableton live alebo tracktion.vsampler ma skiny ale nikdy ma ten defaultny nesral natolko aby som si zhanal nejaky iny... vsampler patri k tym stabilnejsim samplerom hoci nie je povedzme rock stable...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 dub 2005 10:36

ondrash: ja mozem povedat akurat to, ze vsampler na rozdiel od kontaktu celkom "drzi" pod fruityloops (kontakt zvykol blbnut obzvlast na velkych samplepackoch s vela layermi). urcite neni stabilita nijak kriticka. no vzhlad neni teda top class ale mne nepride ani nejak extra hnusny a hlavne je to jedno :)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 25 dub 2005 11:13

Tak abych mohl říct první dojmy z Vsampleru. Je fakt skvělý! Vytiskl jsem si manuál (zatím jen základní, ten rozšiřující ještě nevyšel) a jedu podle něho. Načítání samplů, práce s bankami a instrumenty je fakt maximálně jednoduchá, přehledná a rychlá. Je tam fakt dost vychytávek (např. načtený instrument se automaticky přiřadí na všechny MIDI kanály, dokud se nezamkne, moc hezký) Zvukově se mi zdá taky lepší než Halion2. Přiřazování MIDI Controlerů funguje na jedničku. Ovládání je účelné. Takže abych se tu moc nerozplýval... Nevím, zatím jsem na začátku, ale docela spokojenej. Vsampler už je o pěkný kus dál než Halion2. Kdo se rozhoduje, doporučuju vyzkoušet....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 dub 2005 11:23

no stym zvukom oproti halionu by som bol opatrny... podla mna je to zvukovo uplne rovnocenne (plati o vsetkych slusnejsich sw sampleroch; ide fakt len o nuansy)

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 25 dub 2005 11:32


Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 27 dub 2005 18:54

Tedka faram nad novou Battery 2... ma to vubec podporu AKAI? Jednicka mela, ale o dvojce nikde nic nepisou...!

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 27 dub 2005 21:19

ADDyS píše:Tedka faram nad novou Battery 2... ma to vubec podporu AKAI? Jednicka mela, ale o dvojce nikde nic nepisou...!
Samozřejmě, že má...

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 28 dub 2005 08:48

... zo stránky NI pre Battery2:

Import and Compatibility
EXS24™, Gigasampler™, HALion™, AKAI™ S-1000/S-3000, REX I & II™, AIFF™, WAV™, SDII™, SoundFont2™, SampleCell™, LM4™, KONTAKT™*, INTAKT™*, KOMPAKT™*, BATTERY™* (version 1).

... alebo priamo TU

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 dub 2005 10:07

jake je oznaceni nejnovejsi verze Battery 2 ? V te puvodni byly nejake bugy tusim

Odpovědět