Soliloqui

Vaše produkce a názory na ní, české a slovenské elektronické kapely a projekty
matucha
Příspěvky: 5772
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Soliloqui

Příspěvek od matucha »

O vikendu jsem dodelal EP jedny kapely, kde bubnuje kamarad, kterej me nekdy u piva poprosil, jestli bych jim nenahral nejaky demo, ktery by mohli posilat promoterum. Naivni predstava ;-)... a naivni predstavy o pracnosti a penezich. No a ja sem mu do toho naivne skocil, protoze dema, co mel nahrany na diktafon se mi do urcity miry libily.

Hlavni cast jsme jeli nahrat na jeden statek pobliz prahy. Zadny kontrolovany prostredi studia a pomerne velka a ziva mistnost. Na jednu stranu zadny katastrofalni podminky na nahravani, ale na druhou stranu pomerne punk.

Vlastne sem poprvy sel nahravat bici (sam), takze to byl tak trochu experiment...

Mel jsem k dispozici jako interface Amorphuv Presonus Firebox (este jednou diky Martine), do kteryho sem pres spdif hodil manley>lavry no a pak taky starej mackie mixak, kterej mi vetsinu casu lezi ladem v kufru, ale docela se ted parkrat pri takovymhle nahravani osvedcil jako doplnek. Mimochodem ty jeho preampy byly rozhodne lepsi nez ty z presonusu. Ty veci z presonusu este k tomu chytaly takovej ten pocitacovej cvrkot, fakt e e...

Vicemene vsechno dulezity bylo nahrany na KM76ky... zpevy, overheady, sago... Kytara pres kombo behringer - nesmirne nijakej zvuk, zvlast ten zkreslenej, ten je opravdu nehezkej, takze sem ho pak schovaval ;-).
Zpevy a sago sme dohravali dodatecne u me.
Na kopak sla MD421 na snare AKG D224E.

Byla to pak docela drina, hlavne s vecma, ktery sly pres presonuse sem mel dost pekla, nastesti overheady to dost zachranovaly. Krome jednoho kopaku (v traffic) tam neni jedinej triggerovanej buben. Obcas je snare dobarvenej tleskanim, obcas sem pridal shaker nebo tamburinu... klasika.

Protoze mi obcas aranze pripadaly prilis prazdny, tak sem pridal piano (waiting for) no a u trafficu bylo spousta hledani s plochama, pridavani syntaku a taky to sago tam puvodne vubec nebylo (mimochodem typek, co to prisel nahrat hral pekne a ten zvuk co z toho nastroje lez byl fakt vybornej).

No bylo to hodne prace a nakonec to na tom mozna ani neni tolik slyset. Neni to nijak dokonaly, ale v tomhle bode uz sem si rek dost, uz to nejak hraje a funguje, musim taky vydelavat penize nebo delat svoje veci ;-). Takze me zase nekamenujte, ze to nezni perfektne.

Jinak master pres manley vari - mu a jako eq uad neve 1081 nebo plparEQ podle toho, co se hodilo vic. Na trafficu je taky hodne uad neve veci.


http://bandzone.cz/soliloqui

Proti original wavum je to uz dost orezany o detail a udernost, ale ten zaklad toho zvuku tam celkem prolez.

Tak se to snad nekomu zalibi ;-).
Naposledy upravil(a) matucha dne 16 pro 2008 10:13, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

dal som traffic a som namotany. troska preraza ceska vyslovnost ale je to skor taky naznak. velky zvuk, perfektne posadena basa, pekne cinely. zanrovo nic preborne ale super robota a dobre sa to pocuva
divim sa tym 3 hvizdickam, to potom 5 hviedzickove veci na bandzone su co ;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

je to moc prijemna hudba. mam to uz hodne oposlouchany, slysel sem ruzny predchozi verze a matous na tom udelal fakt hodne, investovanym casem uz to musela bejt asi trochu charita. nevim, vic k tomu uz neumim napsat..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

dal som este waiting for a to uz ma tak neberie. spevacka nema esprit a nie je to tak doveryhodne. a chyba sexy sago a vobec

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr »

Myslim,ze je to rozhodne ceskej nadprumer. Mne proste takovyhle veci bavej. Zvuk paradni,krasny panorama,"nepresvetleny".

Ps. Traffic mi zlehka tim rhodes motivem pripomina starickou Constellation od Ltj Bukema s DRSesem z kompilace Earth III. :wink:

matucha
Příspěvky: 5772
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

Pro me vzdycky u tehle veci visi nad hlavou otazka co s produkci. Dostat to z 90. let znamena este dalsi 3 tejdny prace a casto jit proti puvodnimu zameru kapely a dat si s nima i boje. To je na velmi specialni pripady, nejde tak jednat uplne s kymkoli. Druha strana je samozrejme ten cas. Tady slo o to, ze jsem se snazil z demo materialu dostat nejrychlejsi cestou neco, co ma neco do sebe. Ani vic ani min. Ten Traffic je asi nejvic produkovanej, protoze tam to byla vic Tabula Rasa nez u tech ostatnich. Resp. dokazal jsem to tak brat. Hudebne me to v zakladu bavilo a i kdyz bych ty veci delal sam jinak, tak to opravdu nebyl muj ukol, ja se snazil jen maximalne pomoct a minimalne nicit, co tam bylo.

Co se zpevacky tyce, tak jsem byl "krotitelem", protoze mi prislo, ze jakmile to "rozbali", tak zpiva jak "tatka smoula", ale ta jemnejsi poloha se mi opravdu libi. Hlasy sou vzdycky hodne subjektivni, takze tam myslim nejde nic delat, budto se libi nebo ne. Objektivni je akorat to, ze sem musel notne melodynovat. Proste notu neudrzi a netrefi. Na obhajobu bych zase podsunul to, ze zpevovy partie jsou zcela jejim napadem a i kdyz jsem ji nutil delat druhy hlasy atd, tak je dokazala najit a zazpivat, coz neni uplne samozrejmy.


hvezdicky asi este nikdo poradne nezmack... ale to je myslim jedno, ne? ;-)

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin »

poslechl jsem všechny 3 věci a na první místo bych rozhodně dal waiting for hlas se mi líbí celkově je to fakt pohodička evryone taky o moc nezaostává ale traffic je už na mě moc najazzlej nic co bych si znovu pustil...zvukově mi to příjde úplně v klídečku.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay »

matucha: Hodně dobrá práce. Já bych těžko hádal "demo sound" pač to zní už dost slušně, navíc v rámci těch podmínek... (sakra nebyla tam kosa?). Ta určitá naturalita tam se mi právě líbí... A hudebně to za to asi stálo, líbí se mi to.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey »

Vcera jsem na to narazil na bandzone promo a zaujalo me to. Zvuk se mi libi a "waiting for" povazuju za top song. Nejvic me asi zaujal zvlastni hlas zpevacky.

vasek
Příspěvky: 2261
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek »

matucha: na Soliloqui jsem narazil už včera a ještě tam nebyla ta první věc :-)
Mně se to líbí celý hodně - traffic hlavně celkovým soundem, zato Waiting for má i skvělej nápad, takže paráda. Ta poslední věc je tak někde mezi.
Jinak musím trochu oponovat kexikovi - waiting for je zazpívaný velice sexy.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 »

je to hezké, na demo myslím velice slušné.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

c9000 píše:je to hezké, na demo myslím velice slušné.
velmi slusne aj na nedemo. lepsiu cesku nahravku co sa tyka zvuku som dlho nepocul

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1916
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 »

počkej a to soudíš z treků na bandzone? mě to příde zvukově strašnej ořez ta mp3ka.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

fundamenty ani mp3 kompresia neodtaji

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr »

c9000 píše:počkej a to soudíš z treků na bandzone? mě to příde zvukově strašnej ořez ta mp3ka.
Je to takovy zvukove tmavsi,ale to je myslim dobre. Aspon je to prirozenejsi. A dobre udelanej prostor mp3 nezkazi.

Odpovědět