Ableton 6 - Zvuk
Myslis tohle? Hm, pak se da jen rict, ze jde uz o samotne zvuky, melodie, postupy. V te tve produkci neni nic. Jen kopak, basa, par nezajimavych, starych zvuku jen tak prdnutych do sekvenceru. mas tam hromady prostoru pro dalsi kopu zvuku, efektu, automatizaci. Prece kdyz poslouchas "jakykoliv profesionalni housovy track s basou", urcite nevidis rozdil jen ve kvalite zvuku ne? Jde o vyber zvuku, aranze atd. Zkus si cvicne naprosto okopirovat nejaky "profesionalni housovy track s basou" do nejmensich detailu. Ne jen formou, ale kompletne stejny track se vsim vsudy. A uvidis, co ti tam vse chybi.Hemp píše:..si staci v podstate poslechnout jakykoliv profesionalni housovy track s basou, a bude tam krasne vyladeny zvuk.
..
"Zkus si cvicne naprosto okopirovat nejaky "profesionalni housovy track s basou" do nejmensich detailu. Ne jen formou, ale kompletne stejny track se vsim vsudy. A uvidis, co ti tam vse chybi. "
tohle fakt pomaha, clovek pak zjisti ze nejvetsi pruser je on sam osobne
ty ukazky sem neslysel nejde mi to stahnout, ale dokazu si to predstavit, moje prvni skladby byly nemastny neslany divny preplacany (IMO nejvetsi problem) frekvencne nevyrovnany coz se pak dohanelo ekvalizerem a kompresory atd, stlacilo se to na RMS -9dB a pak nastala ona znama fáze divení proc je to tak na hovno kdyz tam mam dvacet nastroju a jeste vic pluginu 
rika se jak to ty stary kapely s tema dvema predpotopnima syntakama a ctyrstopakem zvladaly kdyz mi mame moderni moznosti a zdarma pristup k veskerymu softu a tunam samplu a efektu... jojo, na 8mi hlasym syntaku bys totiz skladbu udelal lip jak kdyz mas najednou tuny efektu a vseho, akorat se v tom clovek korejni a nic z toho, takze abych jenom neplacal, podepisuju se pod to co pise Sonority, zkus si udelat cvicne kopii nejakyho proflaklyho tracku a snaz se k nemu priblizit co nejvic, pak nam sem ty dve verze nahod a uvidime, budem se pak bavit konkretneji (a dej to nekam odkud se to da normalne stahnout pls)
tohle fakt pomaha, clovek pak zjisti ze nejvetsi pruser je on sam osobne

rika se jak to ty stary kapely s tema dvema predpotopnima syntakama a ctyrstopakem zvladaly kdyz mi mame moderni moznosti a zdarma pristup k veskerymu softu a tunam samplu a efektu... jojo, na 8mi hlasym syntaku bys totiz skladbu udelal lip jak kdyz mas najednou tuny efektu a vseho, akorat se v tom clovek korejni a nic z toho, takze abych jenom neplacal, podepisuju se pod to co pise Sonority, zkus si udelat cvicne kopii nejakyho proflaklyho tracku a snaz se k nemu priblizit co nejvic, pak nam sem ty dve verze nahod a uvidime, budem se pak bavit konkretneji (a dej to nekam odkud se to da normalne stahnout pls)
makej na sobe a jak se rika, za par let z tebe bude dobrej zacatecnik
ostatne kazdej si tim musi projit sam
btw pokud premyslis o masinkach a doted delas v softu, je otazkou, jesti se do masinek vubec vrhat, protoze to sebou nese dalsi a dalsi problemy a otazky a bude to nekonecny, nejdriv to zkus tak jak to delas ted a vylepsi to co to pujde, masinky za tebe nic neudelaj a jen te uvrhnou do hardwerovyho "pekla" ze budes ze zacatku furt premejslet kde a kam jakej kabel a jak to nastavit a jak se ukladaj presety a kde sakra v tom meny na tom malym displeji mam najit tu a tu funkci ...
hardwer je fetyš, blika to, sviti to a muzes si to osahat, ale dela se s tim casto pomalejc a neni to jaksi kompaktni jako soft kde mas vsechno v jednom a kdyz neco ulozis tak vis ze (vetsinou) se to zas presne tak zas otevre, hardwer zas ma casto proste lepsi zvuk, ale jestli to vyuzijes ted v tyhle fazi je otazka, plati zakladni pravidlo, pujc si co muzes nebo si zajdi do obchodu a vyzkousej co muzes a pak uvidis sam, v tomhle ti nikdo neporadi, protoze kazdej to dela jinak a kazdej bude prosazovat svuj nazor a nikdo kdo je na neco zvyklej neprijme jen tak nazor nekoho jinyho. v neposledni rade je HW taky celkem zasadni investice, mi v kapele delame vyhradne na HW a mame v tom tolik penez ze bysme si jezdili kazdej ve slusnym aute
tak si to dobre rozmysli

btw pokud premyslis o masinkach a doted delas v softu, je otazkou, jesti se do masinek vubec vrhat, protoze to sebou nese dalsi a dalsi problemy a otazky a bude to nekonecny, nejdriv to zkus tak jak to delas ted a vylepsi to co to pujde, masinky za tebe nic neudelaj a jen te uvrhnou do hardwerovyho "pekla" ze budes ze zacatku furt premejslet kde a kam jakej kabel a jak to nastavit a jak se ukladaj presety a kde sakra v tom meny na tom malym displeji mam najit tu a tu funkci ...

hardwer je fetyš, blika to, sviti to a muzes si to osahat, ale dela se s tim casto pomalejc a neni to jaksi kompaktni jako soft kde mas vsechno v jednom a kdyz neco ulozis tak vis ze (vetsinou) se to zas presne tak zas otevre, hardwer zas ma casto proste lepsi zvuk, ale jestli to vyuzijes ted v tyhle fazi je otazka, plati zakladni pravidlo, pujc si co muzes nebo si zajdi do obchodu a vyzkousej co muzes a pak uvidis sam, v tomhle ti nikdo neporadi, protoze kazdej to dela jinak a kazdej bude prosazovat svuj nazor a nikdo kdo je na neco zvyklej neprijme jen tak nazor nekoho jinyho. v neposledni rade je HW taky celkem zasadni investice, mi v kapele delame vyhradne na HW a mame v tom tolik penez ze bysme si jezdili kazdej ve slusnym aute

Jo no, myslim ze ta kritika tady je dobra:) udelal jsem do ted par veci a vesmes mi to lidi chvalili, ale je fakt ze sem porad citil ze to neni ono, spis to stalo uplne za hovno:-D. Ono stejne bez kritiky se clovek dal nepohne a ja si myslim ze i po tom roce uz jsem stagnoval...takze dik za nazory:)
trochu otazka "mimo" na uzivatelov Abletonu, v com je vlastne ten soft taky genialny? nie som moc na automatizacne somariny, vacsinu veci nahravam nazivo z klaviatury. ide o to, ze mal som demo a nedokazal som prekonat kvantum tych okien a nastaveni. z toho co som pocul sa mi zda, ze to dokaze viac veci ako "loop-based" music z Acidu.
ale rozmyslam o tom preto, lebo mam dost vela experimentalnych nahravok napriklad z FL Studia (rozne patterny nazivo tweakovane cez VSTi pluginy s pomocou hw kontrolerov a nahravane priamo do wav) a mam pocit ze z nejakych veci sa da nieco robit dalej. v trackeroch sa uz nepohybujem tak mozno Ableton Live s pomocou napriklad BCR2000 by mal zmysel. mam skratka taky nejaky pocit ze to moze byt asi o tom, ako realny sekvencer na syntaky ho urcite nehodlam pouzivat.
ale rozmyslam o tom preto, lebo mam dost vela experimentalnych nahravok napriklad z FL Studia (rozne patterny nazivo tweakovane cez VSTi pluginy s pomocou hw kontrolerov a nahravane priamo do wav) a mam pocit ze z nejakych veci sa da nieco robit dalej. v trackeroch sa uz nepohybujem tak mozno Ableton Live s pomocou napriklad BCR2000 by mal zmysel. mam skratka taky nejaky pocit ze to moze byt asi o tom, ako realny sekvencer na syntaky ho urcite nehodlam pouzivat.
stiahni si plne funkcne demo aj s kompletnym manualom a daj tomu sancu isty cas. Live 7 je podla mna najintuitivnejsi a velmi dospely seq.demsky píše:trochu otazka "mimo" na uzivatelov Abletonu, v com je vlastne ten soft taky genialny? nie som moc na automatizacne somariny, vacsinu veci nahravam nazivo z klaviatury. ide o to, ze mal som demo a nedokazal som prekonat kvantum tych okien a nastaveni. z toho co som pocul sa mi zda, ze to dokaze viac veci ako "loop-based" music z Acidu.
demsky: Je zaloen vice na Loopech ale ma i klasicky sequencer jako treba cubase...
nejvetsi vyhada tohoto softu je rychlost prace... tim ze to ma jen ty podstatny zalkadni funkce a je to vse darg and dropp tak umozni fakt rychly zapsani napadů... a idealni na to co presne chces.... jinak urcite LIVE 7 ma i lepci sound jak 6ka
nejvetsi vyhada tohoto softu je rychlost prace... tim ze to ma jen ty podstatny zalkadni funkce a je to vse darg and dropp tak umozni fakt rychly zapsani napadů... a idealni na to co presne chces.... jinak urcite LIVE 7 ma i lepci sound jak 6ka