ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od jsem.devka »

Ahoj zkušení uživatelé, mám problém a prosím o radu.
Mám Ableton Live 8.05, a v něm používám pluginy native instruments. Jinak OS mám windows xp SP 3 original, a doufám že na to nemá vliv to že stahuju všechny jeho nové aktualizace... ale prostě občas Ableton zapnu, otevřu projekt kde mám NI REAKTOR, a napíše mi to že VST plugin není podporován. Pak ho dám vyhledat, a i když složka kterou scanuju tam má soubor reaktor.dll, tak se mi ve vst nástrojích neobjeví. občas to blbne i s NI BATTERY. Podle mě to musí být tou verzí Abletonu. Jsou už nějaké novější nebo stačí downgradovat na 8.0? poradíte mi prosím jak takový uprgrade nebo downgrade podrobně provést, abych neztratil jedinou notičku nebo midi zápis z těch stovek projektů, co sem za pár měsíců stačil na tomhle DAW seslepit? PS občas blbne i SONNOX OXFORD INFLATOR, zapnu s ním projekt, začne chrčet, tak plugin odstraním, znovu nahraju a jde to. při použití TC VOICESTRIP poco padá.
děkuju za rady!!!

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od Ondra P. »

Ja bych zkusil updateovat na nejnovejsi verzy abletonu... kazdopadne si udelej zalohu adresare kde mas ulozeny projekty...
Taky mi ableton pada jak hrusticka , dela to kombinace ruznejch pluginu vs ableton. Ja jsem na nej pomalu rezignoval.
Jinak kdyz nainstalujes novou verzy tak ti v compu zustane i ta stara, takze muses instalovat i update i downgrade

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od jsem.devka »

dík a kde to můžu up a downgradovat? někde v nastavení? takže i teď nemusim shánět verzi 8.0 ale někde na to jen najít a downgradovat?
takže ableton takhle blbne jo? :(

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2043
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od Ondra P. »

jsem.devka píše:dík a kde to můžu up a downgradovat? někde v nastavení? takže i teď nemusim shánět verzi 8.0 ale někde na to jen najít a downgradovat?
takže ableton takhle blbne jo? :(

Normalne sthanes si ze stranek novou , nebo predchozi verzy a tu nanistalujes... pak to spoustist podle toho jakou ches spustit verzy.. jestli 8.0 nebo 8.1..

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od tomy45 »

Mam Ableton 8.1.1 a i predosle verzie mali taku mensiu muchu s vst. Co vsak vzdy zabera je premiestnit cely adresar .../vst niekam inam. Napr. v Total Commanderi na iny disk, zapni Ableton, daj prehladat vst, nic nenajde. Vypni Ableton, znova presun obsah adresara vst alebo cely adresar vst (podla toho ako si ho presuval), zapni Ableton. Ak si nevypol funkciu hladania vst pluginov hned pri starte, pri nabehu ich Ableton najde.

Dalsia vec... u Abletonu, verzia PC... byva problem s Runtime. Zvycajne mi to robievala cracknuta verzia vst, prestal som to pouzivat a pad Abletonu klesol radovo v percentach asi o 80%. Skus este stiahnut posledny runtime. Precisti registre - ccleaner, system mechanic a pod.

Ak budes upgradovat Ableton, ja to robim tak ze vymazem cely adresar Ableton v /Program Files, spustim instalaciu novsej verzie a ta si pri starte najde vsetky predosle nastavenia, pretoze nazvy kniznic, ich obsah, presety a pod. defaultne Ableton uklada do My Documents.

S Abletonom mam skusenosti ze len vyssia verzia riesi problem. Mne Ableton nepada ani na Mac-u ani na PC. A to mam hodne vst, free, zakupene a myslim 1x crack.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od jsem.devka »

blbá otázka, myslíte že musim nutně na jiný disk? mám jen jeden...

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od tomy45 »

Nemusi byt iny disk, proste niekam inam presun F6 :) A este 1 trik... ak ti nahodou aj tak bude este blbnut, tak dll-ku, napr. reaktor.dll alebo massive.dll ked hovoris ze ti robi problem NI, vytvor v adresari .../vst adresar, napr. "Nejtiv" :) a don presun tu dll-ku. Ableton ju najde :-)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja som teraz upgradoval Ableton hned 3x / zo 6 na 8-demo, potom z dema na 8-full, a potom na aktuálnu verziu. uplne bez problemov, všetky adresáre, knižnice, projekty, presety proste všetko zostalo na mieste, všetko si ableton načítal, knižnice som potom zlúčil podla potreby a tak.. ..všetko som si pred tým zálohoval, ale nebolo treba :D
no NI žiadne nepoužívam, tak to neviem, inak nemám žiadny problém so žiadnym vst /teda okrem jedného, ale to je chyba plug-inu, nie abletonu/, .. upgrade som robil presne tak ako píše Tomy45

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1625
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od upman »

Hmm, ciste zakladni otazka - mas ofiko verzi, nebo w*rez odnekud z aleluja? Kdyz jsem jeste delal na W$, obcas jsem mel s neofiko verzema trable, pak sem si koupil zvukarnu, k ni byl gratis Live 6, upgradnul na Live 7 LE a ted jedu v OSX na Live 8 LE a sem totalne happy, zadne trable nepozoruji.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od jsem.devka »

ofiko verze, 8.1.4, a nemůžu furt najít Reaktor. Přesouvám, přeskenovávám, vytvářim nový adresáře a do nich to dávám. Nic! Tak myslíte pročistit registry a pak znova nainstalovat? ach jo mám ho použitej v důležitejch skladbách :(

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od tomy45 »

Deaktivuj pluginy v abletone, znova preskenuj

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od jsem.devka »

deaktivuj? prosím o vysvětlení.
jinak problém s automatizací u UAD a POCO novou verzí vyřešen. skvělý. Reaktor sem celej odinstaloval, nainstaloval, a jde. Ale obrovská potíž. Spustím ho, a chci načíst nový nástroj v Reaktoru, například syňťák. Kliknu na Open Folder kam se uloží ensemble, a konečná, Ableton Live neodpovídá. Nevíte někdo jak dál? jejej

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ABLETON LIVE 8.05 VS NATIVE INSTRUMENTS!

Příspěvek od tomy45 »

Chlape :) ty mas nejaku special edition ableton :)

Options - Preferences - File Folder - Use VST Plug-In Custom Folder - sem daj OFF

Vypni Ableton, zapni Ableton, to iste len daj ON. Cakas kym ti ponachadza pluginy a zaregistruje ich.

Reaktor 5 - mas crack, ze? Reaktor nepouzivam, ale cital som ze vela ludom pri warez zamrzne Ableton a nic nepomaha.
Ak mas WIN7 treba v registroch nastavit pristup nielen pre admina ale everyone. Uz presne neviem ktore, neni problem vygooglit.
Po prechode na WIN7 sa mi zle zobrazovali alebo nesli niektore pluginy, ale po uprave registra, vypnuti aero. Vsetko OK.

Odpovědět