Ableton - maly problem pri nahravani.

Vše o programu Ableton
Odpovědět
alquadim
Příspěvky: 204
Registrován: 23 led 2006 11:36

Ableton - maly problem pri nahravani.

Příspěvek od alquadim »

Zdravim,

jen maly dotaz ohledne nahravani v Abletone. Pri zivem nahravani cele kapely z mixu (jedna Audio stopa) chci v jednu chvili aktivovat VST nastroj hrajici pres masterkeyboard (jde to jen pomoci RECORD tlacitka, nebo se pletu?), a ja mohl zahrat pres masterkeyboard solo. Ovsem pak se mi vzdy vypne nahravani te cele Audio stopy.

Jak se to resi pls?

Diky moc.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Ableton - maly problem pri nahravani.

Příspěvek od kexik »

pouzi nejaky vst recorder... narutuj si vstupy z mixu do nejakeho insertu a do neho nahodis toto vst... je ich vela anpriklad

http://www.voxengo.com/product/recorder/
http://www.silverspike.com/?Products:TapeIt

potom len aktivujes nahravaci vst a ableton pouzivas dalej v playback mode cize mozes veselo hrat solo

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 256
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Ableton - maly problem pri nahravani.

Příspěvek od jakubt »

Není náhodou problém v tom, že máš vždy jen jednu stopu record-armed (tedy "odjišťěnou" pro rec.)? Pak je řešení triviální - více stop současně se "odjistí" tak, že se při kliku na R u příslušných stop podrží cmd (mac) resp. Ctrl (win)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Ableton - maly problem pri nahravani.

Příspěvek od tomy45 »

vsetky tracky, ktore nahravas, pod nimi je taky button, musi svietit na cerveno. Cislo tracku, Solo, a to pod tym. Vsetky tracky ho musia mat aktivovany, potom ti nahrava vsetky stopy, vratane audio in, midi, vst, vsetko... cize vyklikaj si na cerveno pod kazdym kanalom a nemusis nic aktivovat, len zacni hrat to solo, vsetko pod kde je aktivny cerveny button sa bude nahravat.

Obrázek

alquadim
Příspěvky: 204
Registrován: 23 led 2006 11:36

Re: Ableton - maly problem pri nahravani.

Příspěvek od alquadim »

Diky za odpovedi.

Problem je prave v tom, ze ten solo VST je pouzity jen na solo (nekdy ke konci skladby), tedy nema byt slyset po celou dobu.

Kdyz bude record od zacatku i na VST, tak pujde slyset po celou skladbu (jedine me pak napadl takovy "necisty" zpusob automatizace volume, ze dam hlasitost VST na minimum a pri solu to zvednu, a pak zase dolu, ale to je takove podivne reseni - problem by byl napriklad v tom, kdyby bubenik nejel podle kliku a ja bych si to nemohl naautomatizovat na presnou lokaci).

Tak jsem se prave chtel zeptat, jestli proste nelze jednoduse nahravat Audio a pritom libovolne aktivovat/prepinat se mezi jakymkoliv MIDI VST bez pouziti REC...?

Pripadne podle Kexika.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Ableton - maly problem pri nahravani.

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ked nahravaš v session mode tak si možeš zapnut/vypnut lubovolne klipy kedykolvek počas nahravania a ked nahravaš v arrangment mode tak si to solo umiestniš v čase kam chceš.. nejak nechapem v čom je problem

Odpovědět