ABLETON - prkotina

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

ABLETON - prkotina

Příspěvek od Synchro »

Ahoj, hraju si chvilku s Abletonem a nevim jak aplikovat jeden efekt pro dve grupy(bez pouziti paralelniho send efektu).Nebo jde nejak udelat velkou grupu z malejch grupu ? :)
Doted jsem delal v reasonu a tam jsem mohl libovolne sjednocovat vystypy cehokoliv a prohnat to cimkoliv.
Diky za odpovedi:)

Green_El(ectron)
Příspěvky: 13
Registrován: 09 lis 2011 16:43

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Green_El(ectron) »

čauvec,jestli to chceš dát bez sendů,tak zkus ten daný efekt jenom zkopírovat i s nastavením na tu danou groupu,tak sem to aplikoval a v poho,akorát ted nevím zda to jde nakopírovat i s automatizací.Groupy nejdou dát do společný,nebo to zatím nevím jak.

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Synchro »

No ja mam grupu beatu a grupu loopů(taky beatovy loopy) a kdyz aplikuju stejny efekt na grupy zvlast tak to je neco jineho nez jako kdyz to aplikuju na vysledny zvuk spojeny z obou grup.Si teda myslim.Chci prave pouzit nejake zkresleni a kompresi aby sem to trosku obalil.

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Synchro »

Tak jsem to vyresil tak, ze jsem si vytvoril novou audio stopu a do ni jsem naroutoval obe grupy(+ sendy).Novou audio stopu si muzu efektovat podle libosti.
Kdyby nekdo vedel o elegantnejsim reseni budu jedine rad.

Green_El(ectron)
Příspěvky: 13
Registrován: 09 lis 2011 16:43

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Green_El(ectron) »

sám se zeptá,sám si odpoví:o) dobré,to mě nenapadlo.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od tomy45 »

Obrázek

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Synchro »

tomy45: Koukam ze tam mas nejakou "Main group" .zatim se mi ji tam nepodarilo dostat.Treba by si mohl ten screen trochu objasnit:)

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od STi »

toto aj mna velmi zaujima
FB | SC | T

Mareczech
Příspěvky: 10
Registrován: 12 úno 2012 16:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Mareczech »

To co tu predvadi tomy45 se mi zatim dari vytvorit jen pomoci drum racku. Vytvorte si treba 2 nove audio stopy, ktere pozdeji vyuzijete treba na loopy, za ne pretahnete libovolny kit drum racku. Oznacne vase 2 audio stopy a drum kit a groupnete. :wink: Ale zajimalo by me, jak to udelat cely rucne :)
groups.gif

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Synchro »

No tony45 tam ma jeste jedno vnoreni u jednotlivejch uderu navic...

Mareczech
Příspěvky: 10
Registrován: 12 úno 2012 16:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Mareczech »

Tak to uz je na tobe, co si dal v tom drum racku groupnes, zduplikujes atd. :wink:
groups2.gif

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Synchro »

Aha, tak to neni to co hledam :7 Ale dik.

Mareczech
Příspěvky: 10
Registrován: 12 úno 2012 16:53

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od Mareczech »

Samozrejme do kazdyho "chlivku" muzes kopnout co chces, jiny samply, smycky atd., jen nevim jak jinak to udelat nez takhle :D

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ABLETON - prkotina

Příspěvek od tomy45 »

Synchro píše:tomy45: Koukam ze tam mas nejakou "Main group" .zatim se mi ji tam nepodarilo dostat.Treba by si mohl ten screen trochu objasnit:)
Main Group = Bicia groupa :-) no a v nej je vsetko co sa bicich tyka :-) KIT coz je "one shot sampler" ten je sam o sebe grupa obsahujuca xy instrumentov a k nim priradenym trackom. Chcel si tam aj loopy, cize, co loop to 1 audio stopa. Vsetko je narutovane do hlavnej. A zaroven si mozes posielat signaly sendom kdelen chces. Biciu grupu mozes (t.j. ta hlavna) kompresovat, pripadne co potrebujes, ja ju zvyknem jemne "pohladit" kompresorom, peaky. ale fakt len jemne. Pripadne multiband compresor, podla toho co potrebujes resp. chces dosiahnut.

Odpovědět