Ableton - routovani signalu pro sidechain

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od Synchro »

Ahoj, dalsi vec co resim je jak naroutovat do sidechainovaci audio stopy zvlast audio a zvlast signal pro spousteni komprese.
Tady je videjko kde to nejakej ital dela, ale me se nezobrazi rozbalovaci lista kde vyberu ten kompresor misto "track in".Nevim co delam spatne.
2:00 http://www.ulozto.cz/x1RcWft/routing-jpg

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pouzij ten abletonackej kompresor ne?

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od Synchro »

Jo ten by sel, taky ma knee.Ale stejne me to zajima, proc mi to nejde.Chci tomu routovani v Abletonu prijit na kloub...

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od tomy45 »

Obrázek

na stopu, ktoru chces sidechainovat, hod compressor, rozklikni ho v lavom hornom rohu, maly trojuholnik,

zaskrtni sidechain,

audio from - t.j. signal, ktorym chces sidechainovat danu stopu,

okienko pod tym, rozroluj, ak ti ide signal z KIT-u, kde mas kick, snare, atd. vyber presne co chces.

Gain + Dry/Wet -- neviem ci treba vysvetlovat :-)

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od Synchro »

To tomy45:To co popisujes umim, tj jasna vec ;) Ale me zajimalo to routovani co je v tom videjku, je to zajimavy, pouziva plugin compresor kterej nema ten sidechainovaci vstup a presto so naroutoval tak ze mu to de.Me se tam stal ale zadrhel:(

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od tomy45 »

No veci si treba zjednodusovat :-) nie opak. Na co externy plugin ked to samo o sebe je fajn vyriesene v abletone?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ten sidechain v abletone je viac než dostačujúci, odkedy ho tam dali tak všetky ostatné som vyhodil, dovtedy som používal hlavne Twisted Lemon..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od pavlii »

Synchro píše:To tomy45:To co popisujes umim, tj jasna vec ;) Ale me zajimalo to routovani co je v tom videjku, je to zajimavy, pouziva plugin compresor kterej nema ten sidechainovaci vstup a presto so naroutoval tak ze mu to de.Me se tam stal ale zadrhel:(
A co takhle pořadí stop? Pokud vím, staré Cubase uměly sidechain pouze tak, že řídící stopa byla lichá a stopa řízená (čili ta s kompresorem) byla k ní sudá do páru. Čili například kopák = stopa1, basa = stopa2. Na basu se dal kompresor se SC a jeho SC vstup se dal přiřadit stopě1 (ale pouze a jen této stopě!). No a tak podobně. Je to sice vyloženě dřevní archaismus, ale co kdyby.... 8)

P.

Synchro
Příspěvky: 258
Registrován: 08 říj 2011 15:53

Re: Ableton - routovani signalu pro sidechain

Příspěvek od Synchro »

No tak jsem zkusil od znovu a zadarilo se :) akorat nevim kde sem predtim delal chybu, pac sem si ten projekt neulozil, ale beztak nejaka prkotina.Kazdopadne poradim stop to neni.
To tomy45:Me slo o pochopeni toho routigu obecne, pac kdyz vyresim tohle tedkom tak budu lip znat princip softu a do budoucna si to ulehcim;) takhle na to koukam ja, ale asi se v tom zbytecne stouram:)

A brzo pribyde dalsi topic... pac me tu zlobi vic veci :(

Odpovědět