CUE V ABLETON LIVE

Vše o programu Ableton
Odpovědět
tunelb1

CUE V ABLETON LIVE

Příspěvek od tunelb1 »

Ahoj všichni, dnes jsem si přivezl domů nové BX8a/do té doby jsem hrál jen na sluchadla/ a zapojil je do M-Audio OZONE které používám. Chtěl jsem si vyzkoušet jak funguje f-ce CUE a byl tu problém. Nejsem schopen dostat zvuk jedné z audiostop čistě jen do sluchátek. Máte s tím někdo zkušenost popřípadě jak řešíte tuto funkci vy...díky za spolupráci

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

tunelb1: Tak udelat se to da nekolika zpusoby- pokud mas jen ozone tak by tam melo jit nastavit na stope v abletonu jednim ze tech tlacitek pod savli v mixeru aby to slo jen do cue ktere si pak ovladas pod masterem.

Dalsi z moznosti, kterou chci aplikovat ja, je udelat si cue v realu na HW.
Koupim zvukarnu se 2x stereo kanalama nebo Ozonic a zapojim kazdou savli zvlast do mixaku. Potom si muzu cue delat primo na sluchatkovem vystupu na ozonicu pac ten umozunje jako mixak cue mezi kanaly a pomer mezi nimi no a nebo kdyz uz to budu mit zapojene na velky mixak tak si muzu ten odposlech delat na mixaku jako bych tam mel zapojene prehravace. Nevyhoda u tebe je, ze mas zvukovku jen se stereo vystupem.. chtelo by to, aby to melo 4kanaly ne jen 2.

tunelb1

Příspěvek od tunelb1 »

Tak jsem si s tím dnes celý den hrál a jsem z toho v pasti. Vypadá to, že si budu muset opět něco dokoupit. Když jsem OZONe bral tak mě nenapadlo, že budu potřebovat více audio výstupů. myslel jsem že když je OZONe tak hojně používán tak nebude problém s CUE. Ještě budu experimentovat ale vidím to bledě :cry:

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

tunelb1: no jo no :( chtelo by to firewire kartu ne USB a navic 4kanal. Bez toho ses v haji na velkej mixak a navic v tom abletonu se pak potazes taky se zlou. Lepsi je mit odposlech pres HW a ne pres SW. Ma predstava je mit pripravenej zivak a moc do toho PC zive nezasahovat spis to vse ovladat kontrolerem a ladit odposlechy na mixu / ozonicu.

tunelb1

Příspěvek od tunelb1 »

Tak jsem proseďel opět hodiny na netu a lámal si hlavu jak levně pořešit celou situaci. Vzhledem k mm momentálním finančním možnostem připadá v úvahu pouze koupě zvuk. ESI MAYA44 USB http://www.esi-audio.com/products/maya44usb/. Tím bych pořešil další 4vstupy a výstupy. Jen nevím jak se to bude chovat ve spolupráci s OZONE. Teď přemýšlím jak nejefektivněji by to šlo celé propojit. Dále mám doma k dispozici ještě Evolution 33e a 2xtechnics + Stanton M304...co si myslíte o téhle variantě????

Sonority

Příspěvek od Sonority »

Tohle ted taky resim, nejakou fajn zvukovku se dvema stereo vystupama pro odposlech. Idealne i s kontrolerem.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

OZONIC .. mam a plna spokojenost.. zvukovky kontroler a klapky.. preprava v pohode do batohu mac a do ruky malej case s ozonicem.

Odpovědět