VST?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Uživatelský avatar
RogiCZ
Příspěvky: 21
Registrován: 11 bře 2016 10:48

VST?

Příspěvek od RogiCZ »

Ahoj,
začínám s Abletonem a chci se zeptat: jestli lze použít VST/32 bit pro 64 bitovou verzi Abletonu?
Děkuji všem.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: VST?

Příspěvek od Stan »

Nativne je nejde vyuzit, nainstalovani sice probehne ale nezobrazi se ti v nabidce. Da se pouzit software jBridge ktery pouzivani pluginu urcenych pro 32-bit verzi umozni.

https://www.ableton.com/en/help/article ... t-jbridge/

Projdi si stranky Abletonu a najdes tam spoustu zajimavych a uzitecnych informaci a nezapomen taky na manual, je to vcelku zajimave cteni nejen pro zacatecniky.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2943
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: VST?

Příspěvek od Fractal »

Tyjo a nemělo by to být naopak? Na 32-bitové aplikaci 64-bitové pluginy logicky nefičí, ale na 64-bit aplikaci by ty staré šlágry fachat měly ne? Anebo to je problém jen u Abletonu?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: VST?

Příspěvek od TOM-Thak »

Ableton podle verze vidi jen plug iny pro svou verzi tzn. 32bit vidi 32bitove a 64bit jen 64bitove. Na druhou stranu dneska uz vetsina plug inu je v 64bit od waves, fabfilter, plugin aliance, soundtoys pres NI, Sylenth, VPS, Spire atd. v podstate jsem uz hodne dlouho nenarazil na nic moderniho a vyuzitelnyho, co by nebylo 64bit.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3442
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: VST?

Příspěvek od pavlii »

2Fractal: Platí to obecně - potřebuješ bridge (ať už nativní nebo třetí strany). Nelze k tomu přistupovat jako ke kombinaci aplikace vs operační systém 8)

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: VST?

Příspěvek od Stan »

@Fractal: U Cubase a Logic Pro je to stejne tak. Nevim jak je to u ostanich DAW ktere jsou pouze pro Windows, ale myslim si ze jsou na tom stejne. Zkus to u sveho a uvidis. ;)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2943
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: VST?

Příspěvek od Fractal »

ajo, sorry, to umí asi jenom Reaper, jsem měl zato, že ostatní taky

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: VST?

Příspěvek od Stan »

Reaper znam ale az na nejaky testy jsem se s nim nezabyval. Tak asi ma nejaky hybridni modul primo zabudovany.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2943
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: VST?

Příspěvek od Fractal »

no, podle mě to ostatní dělají naschvál :)

Odpovědět