cztekk 2007
Cyril: To s tím gearem a dětma z Afriky mi připomělo jednu věc. Teď v poslední době se vyrojily různé charitativní hudební videoklipy a akce - myslím, že jeden ten klip mají U2 a hrají někde na poušti. Ono by na tom nebylo nic až tak špatného, ale když se člověk koukne na ten jejich gear za miliony co mají nenápadně v pozadí na té poušti rozestavěný, včetně dalších věcí, co nejsou vidět, jako je catering s libovym žrádýlkem a náklaďáky plné dalších věcí, jako pojízdné nahrávací studio atd., tak si člověk říká, jak můžou takoví lidé, co mají takové obrovské zázemí, zpívat o hladomoru někde v Africe. Kdyby si tam týpek sednul jenom s kytarou na židli, tak neřeknu, ale takhle to, alespoň na mě, působí jako výsměch.
Kermitak: ale tak jasně, já to takhle také chápu, jen to na mě působí trošku divně...je možná víc a lepších cest, než udělat song na podporu afrických dětí s prostřihy na tu největší bídu, kdy se to v dalším prostřihu vrací na naondulované uhlazené chlápky co chodí denně na manikúru...možná, že kdyby jenom ty děcka podporovali a nereferovali o tom širé veřejnosti ve svých písničkách, bylo by to lepší, ale třeba ne...takový Bill Gates dává ročně skrze svojí nadaci hafo miliard na výzkum AIDS atd., ale nevystupuje s tím na MTV, nemá potřebu to medializovat - prostě dává, ale bez keců...určitě je lepší dělat alespoň něco, než nedělat nic - ale když to někdo dělá jen pro společenskou prestiž a má potřebu se s tím vytahovat (což neříkám, že je zrovna případ U2), tak já si o tom zase můžu myslet svoje...na druhou stranu je zase pravda, že když se nějaká takováhle charitativní akce medializuje, osloví to víc lidí, kteří také něco můžou dát...dá se na to dívat z různých úhlů pohledu...