Ako je to s max. RAM na Mac OS X

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Ako je to s max. RAM na Mac OS X

Příspěvek od Poshook » 01 říj 2007 18:28

aka je maximalna adresovatelna RAM na OS X Tiger?
niektore worstation zalozene na Mac Pro sa predavaju s 8 ale aj 16GB RAM. je to vobec vyuzitelne pod OS X 10.4.x alebo len predpriprava na 64bitovy Leopard?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21263
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 říj 2007 19:00

poshook : ja myslim ze je .. V kazdom pripade mi to ukazuje ze mam 4GB ,,

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 01 říj 2007 19:37

Pytkin píše:poshook : ja myslim ze je .. V kazdom pripade mi to ukazuje ze mam 4GB ,,
ak ked skocis do utilities / activity monitor / system memory /

tiez ked spocitas jednotlive polozky, vychadza to 4GB, ale na kolaci vpravo je len 3GB?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 01 říj 2007 19:57

takze potvrdene, 10.4.10 zozrala bez mihnutia oka 6GB

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 02 říj 2007 08:33

ja myslim, ze ty limity jsou dane hlavne konkretnim chipsetem (ten zmizel od nasazeni santa rosa)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 02 říj 2007 09:12

ja som vychdzal z toho, ze ak je system 32bitovy, limit adresovatelnej RAM je na 2na32 B = 4096 MB

Odpovědět