Ako reorganizovat Audio Units folder?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Ako reorganizovat Audio Units folder?

Příspěvek od Poshook » 18 říj 2007 22:56

Na WinXP som bol zvyknuty, ze som si pluginy vo VSTplugins folderi usporiadal do skupin a podskupin tak aby som mal prehlad.
NIeco podobne by som rad aj na OS X. tak som to skusil s AU Components folderom, ale nefunguje to.
vie niekto pomoct?

wir
Příspěvky: 186
Registrován: 24 led 2005 11:12

Příspěvek od wir » 19 říj 2007 10:16

fiha, to som neskusal, imho to bude ale skor HOST-specificka zalezitost skor.
napr Logic ich rozlozi do foldrov podla vyrobcu, mne to pride prakticke :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 říj 2007 13:27

wir píše:fiha, to som neskusal, imho to bude ale skor HOST-specificka zalezitost skor.
napr Logic ich rozlozi do foldrov podla vyrobcu, mne to pride prakticke :)
ja mam Logic 8 aj Live 6 a pri oboch je to podla vyrobcu. ked sa pozriem do Components adresara v Library, tak aj tam je to podla vyrobcu, takze to nebude vecou HOSTu, ale struktury adresara Components.
mne to napriklad moc prakticke nepride. som zvyknuty na to, ze mam dva hlavne adresare "Instruments" a "Plugins". Navyse mavam v "plugins" podadresare: EQ, Dynamics, Reverbs a pod. a v nich uz bez nazvov vyrobcov konkretne pluginy.
teraz je to tak, ze je to vsetko v kope podla abecedy vyrobcov, takze prvy adresar moze byt pre nejaky VSTi potom dva pre nejake VSTfx, potom zase nejaky VSTi. pri mojich zvyklostiach mi to pride neprehladne....

rad by som si urobil vlastnu strukturu, len neviem ako, a ci sa to vobec da. vo WinXP to nebol problem, VSTPlugins adresar som si mohol prerobit ako sa mi zachcelo

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 19 říj 2007 13:29

myslim si, ze to nejde - ze si to s sebou nese nejake info a to zaridi roztrideni v ramci hostitele.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 říj 2007 13:48

onehalph píše:myslim si, ze to nejde - ze si to s sebou nese nejake info a to zaridi roztrideni v ramci hostitele.
to je skoda, lebo napriklad VST folder v Library sa da reorganozovat v pohode, problem je v tom, ze nie vsetky moje pluginy su vo VST prevedeni.
V Logicu to nie je zasadny problem, pretoze Logic aspon rozdeli AU na Instruments a Plugins, takze pri vybere Instrumentu sa nedostavam do kontaktu s Pluginami a opacne.
V Live (ktore funguje drag and drop) je to prave vsetko na jednej kope.

no nic, budem si musiet zvyknut, ked uz som do toho vrazil prachy :)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 19 říj 2007 19:08

Já jsem téměř přesvědčen o tom, že to lze provést.
Nevím přeně jak, nejsem programátor apod.

Ale to členění někde musí být načteno.
Tipuju, že když rozklikneš každý Component folder rightclickem a "Show package contens", bude tam několik složek a např. "Info.plist" a PkgInfo file. Určitě to budou mít všechny AU pluginy společné - kde se info o názvu výrobce nachází, no a to když se Ti podaří místo "UHS" napsat "EQ" nebo cokoliv, tak by měl Logic načíst a vytvořit takovou EQ kategorii.

Možná na to bude stačit nějaký textový editor. Možná bude třeba nějaký resources editor.
V každém případě pomůžou "Developer tools" , kde je utilita k "výrobě a testování" AU Pluginů a určitě někde bude k vidění specifikace AU Pluginu - kde má např. být umístěn název výrobce....

Určitě to bude časově náročný.

Ovšem když by někdo věděl přesně kde hledat, co přepsat atd... , mohl by potom napsat nějakou utilitu na "batch conversion" :wink:
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 19 říj 2007 19:38

velvet: ja jsem nepsal, ze to nejde nejakym zasahem - jen ze to nejde rucne jen nejakym roztridenim do slozek - to co popisujes zni logicky - ale nikdy jsem po tom nepatral, protoze pouzivam de facto jen logic a ten to tridi presne jak potrebuju

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 19 říj 2007 20:08

onehalph píše:velvet: ja jsem nepsal, ze to nejde nejakym zasahem - jen ze to nejde rucne jen nejakym roztridenim do slozek - to co popisujes zni logicky - ale nikdy jsem po tom nepatral, protoze pouzivam de facto jen logic a ten to tridi presne jak potrebuju
jo jasně, já ani nereagoval na Tebe, jen jsem tak přesvědčoval sám sebe vlastně - napřed jsem si řekl, že bych to mohl zkusit, ale toho času co by to stálo :shock:

Taky mně to takhle vyhovuje, jelikož to tak už dlouhodobě vídám.

chápu poshook, že když je zvyklý na jiné členění, může to být nepříjemný (alespoň než si zvykne...)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Odpovědět