Ipad MIDI OUT

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
kuba

Ipad MIDI OUT

Příspěvek od kuba »

Koho by to zajímalo, je možné z Ipadu dostat Midi out, dokonce bez dalších nákladů, přes wifi.
Nepotřebujete tedy Usb Camera Connection Kit, či drahý ioDock.
Návod jak na to zde:
http://www.tobias-erichsen.de/software/ ... orial.html
Pozor na to (v tomto návodu není zmíněno) na Ipadu musíte u každého programu v nastavení vybrat správný Midi výstup.
Osobně používám na Ipadu Guitarism, který mám přes MIDI-Wifi naourotován do Cubase 7 na VST kytaru.
Výsledek je opravdu více než použitelný, a to nejen na blbnutí :wink:

Microdesignum

Re: Ipad MIDI OUT

Příspěvek od Microdesignum »

To vypadá pěkně. Docela by mě zajímalo, jaké to má zpoždění např. v domácí síti.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

dendy

Příspěvek od dendy »

tak uz to mate aj na windowse ? na OSX je hento vstavana sucast operacneho systemu :-) funguje to perfektne ...

kuba

Příspěvek od kuba »

Latence je v programu RTPmidi přímo uvedena...nicméně jsou to hrozně vysoká čísla, např. 800 ms a výš. Reálně v praxi bych to odhadoval do 10 ms, zpoždění tedy není vůbec patrné, navíc bez výkyvů. Doporučuje se použít Direct Wifi, ale mně to takto běží v normální síti.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na windowse to davno funguje tiez .. viem ze kolega sa vytesoval zo toho , ze ovladal vegas cez tu AC7 , a to je dobre 2-3 roky dozadu ..

kuba

Příspěvek od kuba »

To Pitkyn:
Nevkládal jsem to sem jako objev století, ale jako možnost, kterou jsou našel při hledání různých způsobů, jak nejlépe z Ipadu dostat MIDI out. Navíc možnost funkční, jednoduchou na instalaci a hlavně zdarma. Informací na toto téma nikde moc není. Většinou vedou odkzay právě na HW udělátka jako USB Camera Kit, ioDOck, iRig nebo Line6. Pokud to chce někdo jen na vyzkoušení, je to zbytečně drahé. Navíc tři poseldní zmíněné jsou jen pro 30pin konektor, takže pro nové Ipady s lightning potřebuješ navíc další ne úplně levnou (cca 450,-) redukci.

Kdyby to sem Tvůj kamarád před těmi 3 lety napsal, ušetřil by mi dva dny hledání a dva dny zkoušení. (Programů pro Wifi-Midi je víc, než jen tento, ale tenhle funguje na 100%)

charonme

Příspěvek od charonme »

akurat ze k tomu potrebujes este dalsi pocitac. Mna by skor zaujimalo ci by to slo skombinovat napr. s tym ich airportom

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kuba : ved to som nepisal tebe , ale dendymu .. ten sa divil ze je to aj na windowse .. CAmera KIT a podobne veci su na to , aby si pripojil k ipadu syntaky .. zatial co toto je na pripojenie k pocitacu ..
jo a pred tymi 3mi rokmi sme to tu pisali .. sak sme to viacery skusali .. skus hladat AC7 .. urcite tu o tom je tema ..

kuba

Příspěvek od kuba »

Pytkin: tak to se omlouvám. Já to hledal všude možně a samo i tady. Je ale pravda že výraz AC7 jsem nepoužil :)

kuba

Příspěvek od kuba »

Víkendový pokus o vytvoření kytarového Ipadu :) je s tím docela prdel :)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/426 ... 20DEMO.mp3
Jako MIDI controller použit pouze program Guitarism + VST.

charonme

Příspěvek od charonme »

Odpovědět