Jaká je nejužívanější konfigurace Macu na hudbu?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
elephant
Příspěvky: 1
Registrován: 27 pro 2007 22:14

Jaká je nejužívanější konfigurace Macu na hudbu?

Příspěvek od elephant » 27 pro 2007 22:56

Zdravím,
omlouvám se za častý a začátečnický dotaz. Chci přejít z PC na Mac výhradně na domácí tvorbu hudby, ale nic o něm nevím. Jaké zvolit profesionální a ověřené řešení? Lze zvažovat iMac nebo Power Mac? Lze použvat vedle OS X i WinXP - nerad bych opustil např. Wavelab...ale chci hlavně Logic 8 a větší spolehlivost, než na kterou jsem zvyklý z PC...
Předem děkuji za radu - i za odkaz na web.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 pro 2007 23:40

Imac tiez spravi svoju pracu .. na domace riesenie je super .. Mac Pro je ale zaujimavejsi .. hlavne ak to chces trosku rozsirovat , dat to neho viac diskov atd .. Samozrejme vyssi vykon .. zavisi od tvojej penazenky ..

XP mozes samozrejme pouzivat na oboch ..

Ak chces spolahlivost , mozno si treba nechat postavit a nakonfigurovat seriozne hudobne PC ..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 28 pro 2007 09:37

mam mac mini core 2 duo s 1GB pameti, pouzivam logica 8. Je dost nenarocny, ma super syntaky a efekty presto mi projekt zabira tak 20-30 procent vykonu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 pro 2007 11:56

imac staci v pohode... mini ma prilis pomaly disk... over si ci wavelab neexistuje aj na mac, podla mna ano

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 pro 2007 11:57

A pokud nekupujes Mac pro, potrebujes externi zvukovku.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 pro 2007 12:05

Kermitak píše:A pokud nekupujes Mac pro, potrebujes externi zvukovku.
mam pocit ze ani v pro nie je stary pci slot...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 28 pro 2007 12:10

Jo, musis tam narvat PCI-e zvuknu.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 28 pro 2007 14:08

Wavelab pro Maca neni - jsou teda jine alternativy, jak uz to tak byva, treba DSP Quattro, Peak anebo soucasti Logic Studio 8 je Soundtrack - ktery je jednak multitrack, ale taky pomerne sofistikovany wave editor ... jinak i na tu interni zvukovku se da nejaky cas fungovat, nemel bych z toho takovy strach :-)

Odpovědět