Koupil jsem si Apple hurá! ALE...
Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...
GH : to je divne .. samo sa to nemoze stale pridavat ..
- Greyhound90
Pytkin: Ale přidává. Smažu 19 GB Monterey.app a po měsíci to tam mám zase. Zjistím to tak, že mi na disku ubyde spoustu místa takže už jdu najisto do aplikací a smažu to.
GH : divne ..
No ano, pridava sa to aj mne minimalne 2 roky, tiez nepotrebujem mat najnovsi OS, ked ten co pouzivam ide bez chyb, ale aktualizacia neustale v pozadi to stiahne, mal som dokonca situaciu, ked boli stiahnute dve nove instalacie OS v Apps. Zmazem ich, do mesiaca sa to stiahne znova.
Rovnako je to v poslednom case s Adobe CC, uz sa vobec nepyta na aktualizacie, rovno staru verziu natvrdo zmaze a nainstaluje novu, takze uz automaticky ocakavam, ze niekedy na jesen uz bude CC 2023, banda jedna vsivava. Uz sa aj stalo, ze vsetky preferencie som musel odznova vsetko nastavovat, lebo prerobili UI az tak, ze stare nastavenia uz nesli.
Rovnako je to v poslednom case s Adobe CC, uz sa vobec nepyta na aktualizacie, rovno staru verziu natvrdo zmaze a nainstaluje novu, takze uz automaticky ocakavam, ze niekedy na jesen uz bude CC 2023, banda jedna vsivava. Uz sa aj stalo, ze vsetky preferencie som musel odznova vsetko nastavovat, lebo prerobili UI az tak, ze stare nastavenia uz nesli.
cc je peklo
jsem rad, ze jsem se od nich odriznul a jsem svobodnej. uz me to ani neboli.
tyhle zpusoby snad nemuzou bejt dobry ani pro cviceny opice...

tyhle zpusoby snad nemuzou bejt dobry ani pro cviceny opice...
Mám iMac 2017, systém jedu z externího thunderbolt disku (samsung x5) a jede to v pohodě. Blackmagic speed test mi ukazuje rychlejší odezvu než u toho jejich interního NVMe 32GB disku co měli původně kombinovaný do "fusion drive" : - )
Myslím si, že upgradovat do dalších a novějších OsX je cesta ke zpomalování počítače, až k jeho předčasné degradaci, ale jinak dobrý marketingový tah...
Myslím si, že upgradovat do dalších a novějších OsX je cesta ke zpomalování počítače, až k jeho předčasné degradaci, ale jinak dobrý marketingový tah...
Apple nepodporuje výměnu disku za větší? Tak bych totiž tu situaci řešil na PC.
mach4 : disk je naletovany na zakladnej doske ..
System Preferences > Software Update > Advanced > Download new updates when available
Zkus tuto volbu zrušit a mělo by to přestat.
- Greyhound90
nixx: díky za tip. Ale do té doby jsem měl volný prostor na disku 30 GB. Teď jen 10. Když chci dát přeinstalaci systému, hlásí mi to že instalační server není k dispozici (Catalina).
-
Samé výhody a sociální jistoty s tím Applem koukám ... pokud chceš řešit cokoli výměnou za větší SSD, zbývá ti jediná volba - Windows. Za sebe můžu vřele doporučit, moje sestava s komponenty za cca 110 tis Kč strčí do kapsy cokoli od Applu. Nechci tady dělat of topic, ale takhle to prostě je. Ale pokud jsi závislej na OSX, kterej funguje samozřejmě líp, než Windows, pokud zrovna funguje a nevypne ti aktualizací polovinu aplikací, pak není volba. Ale u Applu s rozšiřitelností nepočítej.
fb_martin5 : rendrujes aj videa ?
-
Pytkin : prakticky denně, mám tam rtx 3080 s 12 GB RAM, běhá to solidně.
fb_martin5 : Kolega si kupil MAC Studio s M1 ULtra .. Naozaj by ma zaujimalo porovnanie rendru .. LEbo hento je naozaj raketa ..