Technické parametry jsou mi jasné, zajímá mě zkušenost ohledně stability a především, ačkoliv to zní divně, jaká jsou zkušenosti s provozováním Windows XP, nejlépe v Parallel Desktop. Potřebuji totiž na něm používat překladový software, který prostě v Mac OS nepojede

Tedy 8 hodin denně se na tom bude překládat a jinak o víkendech a volném čase tvořit hudba.
Jelikož nemám žádný legální zvukový software, zvukovku bych pak volil nejspíš kvůli vybavení Emu 0404USB2.0, vzhledem ke zmiňovaným problémům s Firewire rozhraním (ale třeba se blýská na lepší časy)
Čistým srovnáním ceny je samozřejmě iMac proti stejně vybavenému PC nevýhodný (pominu-li relativní výhody přiloženého softwaru, mně se však hodně líbí.
Prostě vše v jednom je skvělé (vím, že to není moc racionální úvaha)
Zajímá mě také hlučnost, je Mac mini na úrovni notebooků? Jako etalon beru IBM R50e (přebírá jej drahá polovička), který mám doma zapnutý 8-10 hodin denně, co bude hlučnější to nechci, raději slevím na výkonu.
(Druhý PC s AMD Athlon, který má pouze 12 cm ventilátor ve zdroji a 8 cm na procesoru je podstatně horší - ten se bude stěhovat k rodičům)
Tož nezlobte se na tak dlouhou zpověď. Rýsuje se mi také šance na krátké zapůjčení iMaca nebo Mini, proto tato úvaha.
Třeba mi někdo řekne nějaký zásadní důvod proč Mac nekoupit nebo, že uvažuju zcela zcestně.