M-Audio FW interface + Mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Pavel Vantuch

M-Audio FW interface + Mac

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Chtěl bych se zeptat, pokud se aktuálně najde mac user s M-Audio FW zvukovkou, na zkušenosti, popř. postřehy. Jde mi o obecné zjištění, protože to podle všeho vypadá, že M-Audio používá pro všechny FW zvukárny stejný driver. Tak jsem se chtěl informovat, zda není vyloženě nějaký zásadní problém, abych nešlápnul vyloženě vedle.
Ještě trocha specifikace: zajímá mě především provoz v Mac OS X 10.4.8 na G5 a G4.
Díky za jakýkoli postřeh.

FIK

Příspěvek od FIK »

OsX 10.4 na G4 je utrpení s názvem: život s duhovým kolečkem, ideální pro rozumnou práci s audiem na G4 je Os9, ale kdo by se ještě v 9 chtěl hrabat ( hlavně bez expose ). během doby jsem vyzkoušel 2 karty FW410, fasttrack a focusrite saffire. první FW410 se sama vypínala, občasné pískání atd. saffire to byla hrůza, pískání, syčení, pára... ( tu neutáhla ani dual 1,25Mhz ), fastrack makala jak měla ( jediná byla 16bitová )- proto na starší mašiny doporučuji usb. poslední FW410 jede ale taky to není žádná sláva ( občasná hláška "system overloaded" nepomohl ani rychlejší HD 7.200 oproti původnímu ) Je škoda, že mě driver karty v AudioMidi setup nenabídne 16bitů, ale pouze 24, což zase zvyšuje požadavky na HW. těším se na intel stroj, kde to snad bude skákat jinak.

eMac G4 700MHz, 768MB, FW410, OsX 10.3, LExpress 7

Odpovědět