MAC MINI- zvladne to?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
KUFY
Příspěvky: 33
Registrován: 16 čer 2008 08:01

MAC MINI- zvladne to?

Příspěvek od KUFY » 17 pro 2008 14:34

Mam klasicke pc, snazil jsem se ho uz vsemozne odhlucnit a muzu rict, ze uz me to skutecne jebe, je to jako mit ve studiu nastartovanej nakladak.
Kdybych poridil prcka Maca, zvladne mi mix v Cubase s vic stopama aniz by to praskalo, zvladne mi chodit s MOTU 896hd? Nikdy jsem jabka nepouzival, procesor to nema spatnej, kdyby se podarilo nejak rozsirit pamet- co myslite?
Martin

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 17 pro 2008 15:39

Paměť v Mac mini zřejmě není problém rozšířit na 2 GB, ale na ticho bych se příliš netěšil, jede-li na plný výkon, je to hlučnější než notebook IBM R50e :-) (měl jsem to doma).
Nicméně proti klasickému PC je to velký posun
Co to zvládne v Cubase neumím posoudit
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 pro 2008 15:55

Kufy : preco si nedas dakomu, kto tomu rozumie, postavit seriozny tichy komputer ?

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 17 pro 2008 17:29

Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 17 pro 2008 19:14

Pokud tvé sídlo nemá striktně jen jednu místnost, dát počítač do jakékoliv sousední je jedno z nejjednodušších a nejúčinnějších řešení ...

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Příspěvek od Liquid Sound » 17 pro 2008 19:52

Anebo pořiď notebook. Bejvaj dost tichý. Mám VAIO a můžu jen doporučit. :) Navíc ho můžeš normálně zavřenej střič v nejhoršim do šupliku, zatimco periferie vytáhneš ven... NO PROB. :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 17 pro 2008 20:57

Mám obavu, že s aktuální přistupem Apple bude Mini pro muzikanta nepoužitelněj.
Jejich "trend" zbavování se firewire mě osobně absolutně netěší :roll:

Yjaa
Příspěvky: 2
Registrován: 18 pro 2008 16:12

Příspěvek od Yjaa » 18 pro 2008 16:20

Mám Miniho doma, je to výkonnější než PC se stejnými parametry,
paměť se dá rozšířit až na 3GB. Nic jinýho tam ale nevyměníš.

Co se týče hlučnosti, tak hlasitá je tam jen DVD mechanika, samotnej mini po většinu času naprosto neslyšný. Na plný výkon jen lehký šum vzduchu - osobně jsem tedy neviděl žádný notebook, který by byl takto tichý, čímž netvrdim, že neexistuje ;-).

Pavel Vantuch: Co myslíš tím zbavovaním firewire ? To jako že ho nebudou podporovat v OS ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 pro 2008 16:28

Yjaa : ze tam nebude FW diera ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 18 pro 2008 16:30

Yjaa: napriklad novy Macbooky nemaji Firewire... macbook pro ma jen FW800... tento krok u applu naprosto nechapu... vzdyt skoro vse co se toci okolo muziky tak je prez FW...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 pro 2008 17:52

jak jen... fw800 su dve fw400 v jednom. mal by existovat kabel

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 18 pro 2008 18:03

sic je to trosku uz OT ale jako ze se da pripojit na FW800 prez redukci normal FW400 zarizeni? jestli jo tak to je pro mne nova informace a to potesujici...

EDIT : tak to opravdu jde :) http://www.sonnettech.com/product/fw_adapter.html

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 19 pro 2008 14:56

Nebo existují přímo kabely FW800>FW400. Osobně jsem nepřítel redukcí.

Yjaa
Příspěvky: 2
Registrován: 18 pro 2008 16:12

Příspěvek od Yjaa » 19 pro 2008 15:45

Ekeaze: No to je na palici, na Mini naštěstí ještě je. S Mini už ale mimochodem taky zkončili. Zase ale na většině PCček FW taky nemáš,
musíš dokupovat nějakou kartu ne? Což je ale u Applu trochu problem.....

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 19 pro 2008 16:36

V lednu bude novej mini. Nový chipset (co bude) zvládne více jak 3GB RAM, problém je, že bude s největší pravděpodobností bez firewire.

Odpovědět