Mac OS X 10.4.9 a psani na Ezone

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Mac OS X 10.4.9 a psani na Ezone

Příspěvek od Puk* » 01 čer 2007 14:51

Ahojte,
od te doby co jsme intaloval posledni aktualizaci pro Mac OS X 10.4.9., tak mam problemy se psanim prispevku na Ezone ve Firefoxu 2.0.
Nezobrazuji se mi pismena, ktere jsem uz napsal a nejak se to cely chova divne.
Ale jen pri psani prispevku !

Dela to teky nekomu?
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 čer 2007 15:00

nastav si vo fontoch firefoxu nejaky fixed width font (courier trebars) ako defaultny. ezone mi to nerobila, ale ine fora (mujmac.cz, hehe). jo, a moj system bol 10.3 ale toto je obecna vec vsetkych platforiem, okrem windows, aj na linuxe som sa s tym stretol

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 01 čer 2007 15:02

Ja pozivam Safari a nemam problem. Firefox pouzivam len pri urcitych krizovych situaciach pretoze je o dost pomalsi.

Iba ked editujem svoj text, ulozi to len pri plnom editovacom ramceku.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 čer 2007 15:04

safari je hnojovina nestabilna... a nemam pocit ze by bol vizualne rychlejsi
to je skor taka fama, podla mna. ale tento fontovy problem nema, to je fakt

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 čer 2007 15:06

kexik: me safari jelo vzdycky bez problemu co si pamatuju...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 01 čer 2007 15:15

X.4.9 a Safari 2.0.4 a bez problémů.

Puk: máš tam všechny SU?
Popř. by nebylo od věci protáhnout to Onyxem, promazat Cache, opravit práva atd.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 01 čer 2007 15:20

hej obcas to robim aj ja cez MainMenu. Safari je celkom pohodka, narocnejsie java hry nestiha moj komp alebo niekedy to blbne, konkretne mapy.atlas.sk zobrazi len pri tiskovom nahlade, ale zase fakt je rychlejsi o dost nez Firefox. Zase doma Firefox na PC je moj jediny browser uz dlho, nemam s nim najmensi problem.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 01 čer 2007 15:27

Pavel Vantuch píše:... máš tam všechny SU?
Popř. by nebylo od věci protáhnout to Onyxem, promazat Cache, opravit práva atd.
Co to je SU? Onyx pustim a procistim...

Jinak diky vsem za reakce, ja mel pocit, ze jsem jedinej co pouzia Mac, pac tato cast fora je dost mrtva. Nebo je Mac tak skvelej, ze nem nikdo zadny probem :)
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 01 čer 2007 15:27

tak hlavne bych zkusil posledni update FF - ted je myslim 2.0.3. - asi ty updates nevydavaji jen tak zbuhdarma - ted z nej pisu a vsechno vidim korektne ... kazdopadne k tomu co se tady jeste resilo dal - urcite je dobry mit minimalne 2 browsery - ja osobne mam urcita obdobi, kdy mam safari jako default browser - a kdyz se vyskytne nejaky problem ve zobrazeni nebo tak neco, zase na nejakou dobu prechazim na FF - ve verzi 2 a vyssi se skutecne prijemne zrychlil - alle srovnavat bych si to netroufl ... :-)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 01 čer 2007 15:29

Puk: obecne SU = software update (mysleno ten "pod jabkem" v hlavnim menu)

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 01 čer 2007 15:46

onehalph píše:.... obecne SU = software update (mysleno ten "pod jabkem" v hlavnim menu)
Aha, ja si to nejak nespojil SU = software update, to je prece uplne jasny :)
Provedl jsem koplet update OS predevcirem a FF aktualizaci jsem provedl hned jako prvni krok ... Taky jsem povypinal skoro vsechny rozsireni ...

Jo a zaclo to blbnout po tom predposlednim updatu, nekdy minuly tyden ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 01 čer 2007 15:54

Puk: napada me, ze by mohlo pomoct smazat predvolby Firefoxu: /Users/Library/Preferences/org.mozilla.firefox.plist - nebo nejlepe ten soubor hod jen treba na plochu a zkus FF zapnout znovu ... tak bych zacal - i kdyz je samozrejme mozny, ze to muze byt zpusobeny i nejakym jinym vlivem ... ted mam ten pocitac v podstate ve stejnem stavu jak Ty - po strance aktualizaci ...

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 01 čer 2007 16:23

Puk* píše:... ja mel pocit, ze jsem jedinej co pouzia Mac, pac tato cast fora je dost mrtva. Nebo je Mac tak skvelej, ze nem nikdo zadny probem :)
Nechci ti vyloženě kazit radost, ale osobně pokládám poslední update za nedodělek. Nejenže máme už jeden SU, ale dokonce i opravu jeho samotného.
Sice údajně opravili onen problém s FW audio, což nemohu posoudit jak dobře, ale na druhou stranu se objevil dost zásadní problém s FCP 4.5 vs. externí FW disky (pokud to někoho zajímá, můžu rozepsat).
No a navíc se už veřejně debatuje o 10.4.10, takže tak :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 čer 2007 16:25

PV : hovor .. obe strizne bootujem z FW disku .. z 2och internych portov mam stripe ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 01 čer 2007 16:32

Problém je v tom, pokud je Capture Scratch folder na FW disku. Jedná se ale pouze o kombinaci OS X 10.4.9 vs. FCP 4.5 nebo FCE 3.0. Ikdyž je disk FW800, tak se v záznamu objevují dropy.
A řešení Apple je velice "zajímavé" :shock:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=305284

Odpovědět