Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2011 20:37

Nemate nekdo zkusenosti s VPNkou a Remote Desktop?
Ja jsem si stahl RDC od Mrkvosoftu a k tomu VPN TunnelBlick a posleze i jine klienty.
Mam konfiguracni soubory k openVPN do prace a pres Wokna se pripojim v pohode pres openVPN.

Na notasu na MACu, kdyz se chci pripojit pres Tunnelblick, tak jsem zkousel pripojeni a ukazuje to ze se pripojuje ok i jmeno a heslo.
Pak mi ale nejde internet pres wifi a navic RemoteDesktop nenajde pocitac na druhe strane at na to jdu pres jmeno.domena.cz a nebo pres IP adresu tu jakou ma lokalni ten pocitac v praci v siti.

Je mi divny ze mi nejde internet to uz je podezrely.. na windows internet jde.. i kdyz delam an VPN ono jak jinak bych se taky mel na ten pocitac pripojovat.. je to zahada.

Diky!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od dendy » 09 pro 2011 21:09

v detailoch tunnelblicku si pozri ci mas nastavene ze ti vpnka ma robit aj DNS routing - pripadne to skus vypnut (alebo zapnut ak tovyonute mas)... ja na tunnelblicku frcim kazdy den (praca) a vsetko mi fici bez najmensich problemov

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2011 21:14

dendy píše:v detailoch tunnelblicku si pozri ci mas nastavene ze ti vpnka ma robit aj DNS routing - pripadne to skus vypnut (alebo zapnut ak tovyonute mas)... ja na tunnelblicku frcim kazdy den (praca) a vsetko mi fici bez najmensich problemov

Nemuzu tam covece zadny preferences najit. Je to v tray Icon a v te ikone je jen Connect, Details, Option pod options jsou jen graficky detaily a pak add configuration. Pouzivam konfiguracni soubory pro OPEN VPN.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od dendy » 09 pro 2011 21:19

toto, details ked si pripojeny :

http://dl.dropbox.com/u/7116402/img/tblick.png

pripadne si poriadne prestuduj co ti pise ten connection log... ono sa da s pomocou google potom vydedukovat kde je zrada..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2011 21:21

Jasne tak to se mi povedlo.. pripojeno pod heslem a v pohode. Internet taky uz nespadne takze to bylo tou DNS.
Ted jeste rozchodit Windows Remote Desktop.. nenachazi me to ten komp, ani pod jmenem ani pod IP adresou.. nejaka podivnost.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od dendy » 09 pro 2011 21:25

predpokladam ze ten komp ma ipcku v ramci vpn, nie verejnu - potom cez meno by ti to slo jedine leby si si to meno/ip pridal do hosts ...( to je inak easy : http://decoding.wordpress.com/2009/04/0 ... x-leopard/)

ked tu ip pingnes z terminalu (pri zapnutom tunellblicku) tak ti to spravi co ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2011 21:37

Tak je to jasne, pokud jsem na VPN na windows, tak me to pingne IP adresu pocitace, na MACU kdyz jsem na VPN tak to nepingne i kdyz internet bezi a tvari se to, ze je to pripojeny.. normalne si to vyzada jmeno a heslo k ty VPNce a Tunnelblick napise ze connected ikonka sviti. Tak me napada, jestli to neni nejakym firewallem OSXka.. vim, ze sem mel vzdycky nejaky problemy i s domaci siti na OSX.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od dendy » 09 pro 2011 22:06

ee nemyslim si ze to je firewallom... ja som nic specialne nenastavoval a tunnelblick mi fici... v tych connect logoch v detail view nieje nieco podozrive z coho by sa dal vydedukovat nejaky problem?? ono ikonka moze svietit na eleno ale dolezite je aby v tom detail view neboli dake "unable" "failed" a podobne...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2011 22:10

dendy píše:ee nemyslim si ze to je firewallom... ja som nic specialne nenastavoval a tunnelblick mi fici... v tych connect logoch v detail view nieje nieco podozrive z coho by sa dal vydedukovat nejaky problem??
No nasel jsem tam jen nejaky WARNING, ale pise to neco s lokalni siti, ze by to mohlo zpusobovat konflikt.
Jeste bych mohl zkusit schvalne pripojit notas pres kabel, jestli tam neco nevykydne na domacim wifi routeru.

Pak by to muselo byt jedine nejakym nastavenim u nas v praci jinak si to nedovedu vysvetlit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2011 22:15

v tunelblicku mi samo nacitalo konfigy z openvpn .. funguje to jak vino .. aj remotedsektop sa mi krasne pripaja na kompy.. ale priznam sa , ze viac pouzivam uz teamviewer , kde VPN ani nepotrebujem ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od dendy » 09 pro 2011 22:16

ja sa tiez pripajam cez wifi router... vpnku je fuk cez co sa pripajas, to s tym urcite nic (priamo) nema

aky presne warning ti to tam dava ? pastni sem...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 09 pro 2011 22:56

Jsem z toho fakt jelen.. waring je: 2011-12-09 22:48:51 WARNING: potential route subnet conflict between local LAN [10.8.0.0/255.255.255.0] and remote VPN [10.8.0.1/255.255.255.255]

Jinak tady je moje konexe.
Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od dendy » 10 pro 2011 08:36

hm a z toho isteho miesta (cez to iste pripojenie) sa pripajas cez windows a funguje ti to?

skus este plz taku vec... vypni tunnelblick a daj v terminali "traceroute http://www.google.com" a potom este na tom kompe s windows kde ti to ide (zo zapnutym vpn samozrejme) daj zase "tracert IP". kde IP jeta ipcka toho remote kompu... pastni sem oba vysledky (samozrejme za predpokladu ze to mas z toho isteho miesta, cez to iste pripojenie)

ten warning to neni dobre a to bude pricina toho ze ti tonejde a ze na osx to ani nepingnes..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 10 pro 2011 09:46

Jasne mrknu na to. Jinak je to z toho sameho mista. Mam tu windows PC, ktere pripojene pres LAN normalne kabelem do Wifi Routeru Asus a pak pres Wifi mam pripojeny MACbook PRO. Do Asusu mi pak do WANu jde UPC modem.
Zkousel jsem to i bez WIFI ten MAC primo pres jeho LAN sitovku, ale taky bez uspechu. Otestuju tvuj postup diky!

Joo este P.S. pouzivam DHCP prdelovani IP adress ve vnitrni siti v rozsahu 192.168.1.xxx a s maskou pak 255.255.255.0 a stejny rozsah pouziva ale i ta vnitrni sit u nas v praci.. ale IP adresy sou jiny.. doma mam PC vetsinou 1.3 a MAC 1.6 a PC v praci 1.118

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac OSX - VPN + RemoteDesktop do Win XP

Příspěvek od TOM-Thak » 10 pro 2011 10:40

2dendy: Hodim ti to do SZ, nechci aby to tu viselo verejne na foru, kdyz sou tam jmena kompu, ip adresy apod.

Odpovědět