Macbook Pro 2012 vs Retina na recording

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Nikolas.B

Macbook Pro 2012 vs Retina na recording

Příspěvek od Nikolas.B »

Ahoj,
Přecházím z Win na OSX. Mac budu využívat na nahrvávání v Logic X. Používám VST pluginy s požadavky okolo 4gb ram a Dual Core.

Nejdříve jsem chtěl vzít Macbook Pro 2012 - i5 2,5 GHz - bez retiny. Upgradovat na 16 gb ram a SSD disk.
Potom jsem začal koukat i po retině 2012 nebo 2013. Jde mi ale o to když budu mít retinu s 8Gb ram jestli to bude dostatečný pro mé využití. Navíc jsem četl stížnosti na starší retiny (2012-2013) že nebyli tak plynulé jako vytuněná 2012 bez retiny a lidé se vraceli zpět k němu. Že by retina žrala víc výkonu a 16 gb ram v základu je pak nutnost?
Rozhodně je důležitá nízká letence kvůli monitoringu. Vlastním firewire externí zvukovku Focusrite pro 40.
Dále občas Photoshop, editace videí a běžnou uživatelskou práci.

Pro porovnání jsem na Win pracoval s tímto a vše šlo plynule:
AMD FX 8 Core AMD FX - 8120 - 3.10 GHz 8 core (osmijádrový) - porovnejme s i5 2,5 GHz.
8 GB ram Corsair Vengeance Red DDR3 1600
SSD Samsung Evo 250 GB

Mám spíše koukat po i7 2.9?
Je třeba 2,4 i7 výkonější než 2,5 i5 ?
Mac je schopný pracovat výkonově lépe i při nižšch parametrech HW než jsem měl v PC?
Půjde dobře externí 27" LCD Samsung přes thunderbolt na HDMI ?
Bude dostatečný procesor i5 na mém uvedeném 2012 pro operace které chci provádět?
Vystačí tento Macbook podporově na dalších pár let nebo déle když budu pracovat stále se stejným software?

Odpovědět