Ahoj,
Přecházím z Win na OSX. Mac budu využívat na nahrvávání v Logic X. Používám VST pluginy s požadavky okolo 4gb ram a Dual Core.
Nejdříve jsem chtěl vzít Macbook Pro 2012 - i5 2,5 GHz - bez retiny. Upgradovat na 16 gb ram a SSD disk.
Potom jsem začal koukat i po retině 2012 nebo 2013. Jde mi ale o to když budu mít retinu s 8Gb ram jestli to bude dostatečný pro mé využití. Navíc jsem četl stížnosti na starší retiny (2012-2013) že nebyli tak plynulé jako vytuněná 2012 bez retiny a lidé se vraceli zpět k němu. Že by retina žrala víc výkonu a 16 gb ram v základu je pak nutnost?
Rozhodně je důležitá nízká letence kvůli monitoringu. Vlastním firewire externí zvukovku Focusrite pro 40.
Dále občas Photoshop, editace videí a běžnou uživatelskou práci.
Pro porovnání jsem na Win pracoval s tímto a vše šlo plynule:
AMD FX 8 Core AMD FX - 8120 - 3.10 GHz 8 core (osmijádrový) - porovnejme s i5 2,5 GHz.
8 GB ram Corsair Vengeance Red DDR3 1600
SSD Samsung Evo 250 GB
Mám spíše koukat po i7 2.9?
Je třeba 2,4 i7 výkonější než 2,5 i5 ?
Mac je schopný pracovat výkonově lépe i při nižšch parametrech HW než jsem měl v PC?
Půjde dobře externí 27" LCD Samsung přes thunderbolt na HDMI ?
Bude dostatečný procesor i5 na mém uvedeném 2012 pro operace které chci provádět?
Vystačí tento Macbook podporově na dalších pár let nebo déle když budu pracovat stále se stejným software?