Prechod na OS X Lion - 10.7.3

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
RuSh

Prechod na OS X Lion - 10.7.3

Příspěvek od RuSh »

Rád by som sa spýtal aké máte skúsenosti a aké máte názory po dlhšom používaní OS X Lion. Zatiaľ mám Mac OS X 10.6.8. Som v podstate spokojný, ale keďže treba kráčať s dobou, uvažujem nad upgrade-om. Postrehli ste zlepšenie, zhoršenie? Aké sú vaše celkové dojmy. Sú naozaj veci za ktoré sa oplatí prejsť naň?

Mám MacBook Pro 2009, 2,26GHz a 4GB RAM, takže prípadne či sa i výkon mierne zmení.

Pokiaľ by som sa rozhodol prejsť, tak by som to chcel riešiť updateom, nie čistou inštaláciou... Je toho veľmi veľa čo tam dávať aj keď viem že čistý install je ideal...

Ďakujem!

Pytkin
Moderátor

Re: Prechod na OS X Lion - 10.7.3

Příspěvek od Pytkin »

no prechadzali se updatom .. ina moznost ani nebola .. i ked dnes su navody na nete , ako to spravit cistou instalaciou .. Lion mi vyhovuje .. ale ake su rozdieli oproti SNOWu ani neviem .. Proste Lion mam uz pol roka a nemam s nim ziadne problemy ..

dendy

Příspěvek od dendy »

taka zasadnejsia zemena ktora sa mi zo zaciatku nepacila bola zmena Spaces ... po novom nemas grid X x Y desktopov ale vsetky zaradom... ked si na to clovek ale zvykne zisti ze je to vlastne lepsie :-))) inac nic podstatne..

... jo este taka vec co moze byt pre niekoho bottleneck - v lione je trosku problem s hosts suborom - ak ho pouzivas tak mozes mat problem pretoze lion najprv checkuje primary dns a az ked nenajde zodpovedajucu ip dresu pozre sa do hosts (normalne to ma byt opacne) .... riesenie je nainstalovat si dnsmasq (vlastny dns server) a zadefinovat custom domeny priamo tam a nie v systemovom hosts... v inom threade tu na ezone som to riesil...

tiez v lione je defautne schovany adresar Libraries v user accounte, ale jednoduchym prikazm na terminali sa da zapnut..

z veci co su fajn je ze mas moznost spravit restart s tym ze po restarte sa ti pootaraju vsetky aplikacie presne ako si ich mal pred restartom - prakticky vzdy ked restartujem (tak raz za 2 tyzdne:-) to vyuzivam je to super...

RuSh

Příspěvek od RuSh »

Takže všeobecne povedané, treba byť pripravený na pár vecí inak je to OK... Ide mi už aj celkovú vyladenosť, kedže i to chvíľu trvá, ale myslím že nová 10.7.3 by už mohla byť celkom stabilná a dobrá verzia...

RuSh

Příspěvek od RuSh »

dendy píše:taka zasadnejsia zemena ktora sa mi zo zaciatku nepacila bola zmena Spaces ... po novom nemas grid X x Y desktopov ale vsetky zaradom... ked si na to clovek ale zvykne zisti ze je to vlastne lepsie :-))) inac nic podstatne..

... jo este taka vec co moze byt pre niekoho bottleneck - v lione je trosku problem s hosts suborom - ak ho pouzivas tak mozes mat problem pretoze lion najprv checkuje primary dns a az ked nenajde zodpovedajucu ip dresu pozre sa do hosts (normalne to ma byt opacne) .... riesenie je nainstalovat si dnsmasq (vlastny dns server) a zadefinovat custom domeny priamo tam a nie v systemovom hosts... v inom threade tu na ezone som to riesil...

tiez v lione je defautne schovany adresar Libraries v user accounte, ale jednoduchym prikazm na terminali sa da zapnut..

z veci co su fajn je ze mas moznost spravit restart s tym ze po restarte sa ti pootaraju vsetky aplikacie presne ako si ich mal pred restartom - prakticky vzdy ked restartujem (tak raz za 2 tyzdne:-) to vyuzivam je to super...

Tak o tom hosts som sa dozvedel až teraz, díky, to je dobrá informácia. A čo sa týka tvorby? Logic a pluginy? Ide zatiaľ všetko? Viem že vlastne väčšina je už aj tak optimalizovaná na Lion, ale predsa...

dendy

Příspěvek od dendy »

logic som zacal pouzivat az na lione... ziadny problem som zatial nepostrehol, vsetko fici jedna radost...

RuSh

Příspěvek od RuSh »

dendy píše:logic som zacal pouzivat az na lione... ziadny problem som zatial nepostrehol, vsetko fici jedna radost...
Myslím že sa približujem k rozhodnutiu... :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

dendy píše:... jo este taka vec co moze byt pre niekoho bottleneck - v lione je trosku problem s hosts suborom - ak ho pouzivas tak mozes mat problem pretoze lion najprv checkuje primary dns a az ked nenajde zodpovedajucu ip dresu pozre sa do hosts (normalne to ma byt opacne) .... riesenie je nainstalovat si dnsmasq (vlastny dns server) a zadefinovat custom domeny priamo tam a nie v systemovom hosts... v inom threade tu na ezone som to riesil...
Dovolim si male upresneni.
1) normalne to nema byt opacne, normalne to ma byt tak, jak si nastavis resolver (ktery byva obvykle defaultne nastaven opacne)
2) neni to tak, ze "lion najprv checkuje primary dns", je to vec konkretnich programu a jejich spoluprace se systemovym resolverem. V lionu je bordel v tom, ze nektere systemove utility na nej odkazuji (a tedy preferuji dotaz pres dns) a nektere ne (a tedy berou jako prvni hosts soubor). Tohle je fail, kterej by mel Apple asap opravit, i kdyz lze resil workaroundem.

dendy

Příspěvek od dendy »

Apparently, the terminal and some of the BSD Unix tools correctly use /etc/resolv.conf and the correct order of /etc/hosts first and then DNS servers. However, everything else on OS X Lion, including all of your Applications, do it backwards! This wasn’t the case in Tiger, Leopard, or Snow Leopard.

http://www.justincarmony.com/blog/2011/ ... esolution/

ono ide o to ze pre bezneho usera je podstatene ako sa spravaju bezne aplikacie vratane browserov ... instalacia dnsmasq popisana v tom linku to kazdopadne tento problem vyriesi..

Odpovědět