reinstal mac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

reinstal mac

Příspěvek od Prvotsky » 05 srp 2012 22:42

Ahoj kvůli problémům s midi drivery pro virus Ti a i pocitu, že by to celkovému oživení systému prospělo - uvažuji o reinstalaci OSX.

Nikdy sem to nedělal a možná zbytečně se toho obavám.

1) lze reinstalovat , tak abych zachoval nainstalované aplikace - nebo budu muset vše instalovat a přihlašovat znovu?

2) když provedu variantu se zachováním těch aplikací - zmenšuje se tím šance na vyřešení problémů s Ti midi driverem?

viz: ./viewtopic.php?f=15&t=4686&view=unread#unread

3) používám timemaschine jako back up - jak ho v tomto případě mohu využít?

děkuji za rady!

P.

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Re: reinstal mac

Příspěvek od Tranzistor » 05 srp 2012 22:57

No osobne bych prvni zkusil smazat access virus preference z adresare library/preferences (pravdepodobne to bude v nejaky tvaru com.access.plist nebo tak nejak), kdyz to nezabere a bude potreba reinstal, tak jestli pouzivas timemachine, tak se toho neboj, po preinstalu se te zepta jestli ma udelat obnovu z timemachine, to pak vyberes a on ti prechrka posledni zalohovanou verzi...

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: reinstal mac

Příspěvek od soimmo_two » 05 srp 2012 23:01

Timemachine je fantastický v tom, že ti tam nahází zpátky všechny aplikace a všechny nastavení. Stačí připojit disk a nechat ho zálohovat všechno co chceš zachovat. Pak při instalaci navolíš nahrát z Timemachine zálohy a máš přesně ten system co předtím. Tuším, že s tím ale i všechny problémy. Podle toho co vidím na mém Timemachine disku, zálohuje opravdu všechno.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: reinstal mac

Příspěvek od tomy45 » 06 srp 2012 08:23

Pre midi driver reinstall OS? :-) od-onyxuj, od-ccleaneruj to a je pokoj... Ako pisal Tranzistor, staci par minut na vymaz preferences...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12776
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: reinstal mac

Příspěvek od dendy » 06 srp 2012 09:19

jo tiez si myslim, to nieje windows ze koli problemu s driverom alebo aplikaciou treba preinstalovavat cely system 2x 3x do roka :-)))

ako povedal tommy, nainstaluj si toto http://www.onyxmac.com/ a pripadne toto http://www.piriform.com/mac/ccleaner, poriadne to precisti .. urob aj co ti radi tranzistor.. ja si myslim ze to vsetko by mohlo pomoct .. reinstall OSX je uplne stasne extremne riesenie v drvivej vacsine pripadov nepotrebne ...

inak obavam se ze ak by si po reinstale nechal kompelt vsetko obnovit zo zalohy (aj aplikacie, nastavenia, vsetko) tak to 'obnovi' aj tvoj problem :) takze ked tak potom obnovit len vybrane adresare z tvojho home foldera (dokumenty, projekty, atd ..)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: reinstal mac

Příspěvek od Prvotsky » 06 srp 2012 11:49

Děkuji Pánové!!

ještě mi napsal strejda z virusu, že mám vymazat virus z audio midi setupu - onyx mám koupený - takže dneska udělám back up a zítra s tím pohnu!!
+ zkusim radu od tranzistora
díky

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: reinstal mac

Příspěvek od Prvotsky » 07 srp 2012 16:27

tak sem udělal vše včetně doporučení výmazu virusu z audio midi setupu a vše fungovalo.

Ale.. v momentě kdy sem připojil na druhý usb port hub se zvukovkou a maschine mikro kontrolerem- se vše vrátilo do starých kolejí..

Evidentně se virus nesnáší s maschine mikro - jelikož při stejném set upu , kdy mikro nahrazoval korg padkontrol - vše fungovalo...

Dyt ten maschine mikro posílá jen midi přece??!

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: reinstal mac

Příspěvek od TOM-Thak » 07 srp 2012 16:28

Nevadí tomu fak to, že to máš přes USB HUB?

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1186
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: reinstal mac

Příspěvek od Prvotsky » 08 srp 2012 14:49

asi jo..

ale co je divný, že když na tom samym místě byl padkontrol - což je taky jenom kontroler který vysílá midi, tak vše fungovalo...

I ten týpek z Virusu psal , že to vypadá , že se Virus nesnese z nějakého důvodu s Maschine mikro. Zkusej si ho půjčit a otestovat..

Odpovědět