Ahoj kvůli problémům s midi drivery pro virus Ti a i pocitu, že by to celkovému oživení systému prospělo - uvažuji o reinstalaci OSX.
Nikdy sem to nedělal a možná zbytečně se toho obavám.
1) lze reinstalovat , tak abych zachoval nainstalované aplikace - nebo budu muset vše instalovat a přihlašovat znovu?
2) když provedu variantu se zachováním těch aplikací - zmenšuje se tím šance na vyřešení problémů s Ti midi driverem?
viz: ./viewtopic.php?f=15&t=4686&view=unread#unread
3) používám timemaschine jako back up - jak ho v tomto případě mohu využít?
děkuji za rady!
P.
reinstal mac
- Tranzistor
Re: reinstal mac
No osobne bych prvni zkusil smazat access virus preference z adresare library/preferences (pravdepodobne to bude v nejaky tvaru com.access.plist nebo tak nejak), kdyz to nezabere a bude potreba reinstal, tak jestli pouzivas timemachine, tak se toho neboj, po preinstalu se te zepta jestli ma udelat obnovu z timemachine, to pak vyberes a on ti prechrka posledni zalohovanou verzi...
- soimmo_two
Timemachine je fantastický v tom, že ti tam nahází zpátky všechny aplikace a všechny nastavení. Stačí připojit disk a nechat ho zálohovat všechno co chceš zachovat. Pak při instalaci navolíš nahrát z Timemachine zálohy a máš přesně ten system co předtím. Tuším, že s tím ale i všechny problémy. Podle toho co vidím na mém Timemachine disku, zálohuje opravdu všechno.
Jirka Štolfa
Pre midi driver reinstall OS?
od-onyxuj, od-ccleaneruj to a je pokoj... Ako pisal Tranzistor, staci par minut na vymaz preferences...

jo tiez si myslim, to nieje windows ze koli problemu s driverom alebo aplikaciou treba preinstalovavat cely system 2x 3x do roka
))
ako povedal tommy, nainstaluj si toto http://www.onyxmac.com/ a pripadne toto http://www.piriform.com/mac/ccleaner, poriadne to precisti .. urob aj co ti radi tranzistor.. ja si myslim ze to vsetko by mohlo pomoct .. reinstall OSX je uplne stasne extremne riesenie v drvivej vacsine pripadov nepotrebne ...
inak obavam se ze ak by si po reinstale nechal kompelt vsetko obnovit zo zalohy (aj aplikacie, nastavenia, vsetko) tak to 'obnovi' aj tvoj problem
takze ked tak potom obnovit len vybrane adresare z tvojho home foldera (dokumenty, projekty, atd ..)

ako povedal tommy, nainstaluj si toto http://www.onyxmac.com/ a pripadne toto http://www.piriform.com/mac/ccleaner, poriadne to precisti .. urob aj co ti radi tranzistor.. ja si myslim ze to vsetko by mohlo pomoct .. reinstall OSX je uplne stasne extremne riesenie v drvivej vacsine pripadov nepotrebne ...
inak obavam se ze ak by si po reinstale nechal kompelt vsetko obnovit zo zalohy (aj aplikacie, nastavenia, vsetko) tak to 'obnovi' aj tvoj problem

Děkuji Pánové!!
ještě mi napsal strejda z virusu, že mám vymazat virus z audio midi setupu - onyx mám koupený - takže dneska udělám back up a zítra s tím pohnu!!
+ zkusim radu od tranzistora
díky
ještě mi napsal strejda z virusu, že mám vymazat virus z audio midi setupu - onyx mám koupený - takže dneska udělám back up a zítra s tím pohnu!!
+ zkusim radu od tranzistora
díky
tak sem udělal vše včetně doporučení výmazu virusu z audio midi setupu a vše fungovalo.
Ale.. v momentě kdy sem připojil na druhý usb port hub se zvukovkou a maschine mikro kontrolerem- se vše vrátilo do starých kolejí..
Evidentně se virus nesnáší s maschine mikro - jelikož při stejném set upu , kdy mikro nahrazoval korg padkontrol - vše fungovalo...
Dyt ten maschine mikro posílá jen midi přece??!
Ale.. v momentě kdy sem připojil na druhý usb port hub se zvukovkou a maschine mikro kontrolerem- se vše vrátilo do starých kolejí..
Evidentně se virus nesnáší s maschine mikro - jelikož při stejném set upu , kdy mikro nahrazoval korg padkontrol - vše fungovalo...
Dyt ten maschine mikro posílá jen midi přece??!
Nevadí tomu fak to, že to máš přes USB HUB?
asi jo..
ale co je divný, že když na tom samym místě byl padkontrol - což je taky jenom kontroler který vysílá midi, tak vše fungovalo...
I ten týpek z Virusu psal , že to vypadá , že se Virus nesnese z nějakého důvodu s Maschine mikro. Zkusej si ho půjčit a otestovat..
ale co je divný, že když na tom samym místě byl padkontrol - což je taky jenom kontroler který vysílá midi, tak vše fungovalo...
I ten týpek z Virusu psal , že to vypadá , že se Virus nesnese z nějakého důvodu s Maschine mikro. Zkusej si ho půjčit a otestovat..