Software pro klávesy

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
tapis

Software pro klávesy

Příspěvek od tapis »

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli někdo nerozumí programům, mám konkrétně roland jupiter 50, nové ještě jsme se nezžili. chtěl bych najít nějaký program, který připojím přes tablet nebo pc a budu v něm moci vytvářet zvuky, ukládat si je tam, nastavovat si to atd... zkrátka to nějak dobře propojit a pracovat:).ani nevím, co je a možnosti a jestli nějaká je. jeikož jsme vždy dělal vše manuálně. atd.. je něco podobného? děkuji
Pak by mne ještě zajímal nějaký program, kam bych si mohl ukládat texty, akordy a byla v něm jednoduchá orientace. děkuji.

cmm

Re: Software pro klávesy

Příspěvek od cmm »

Měl jsem Jupiter 50, asi měsíc jsem na něm tvořil pokusy o použitelné zvuky od akustických z interních PCM samplů po elektronické podle přímých vzorů a originálů zapnutých současně. (analogy DSI Prophet, Moog Prodigy, Viscount, digitály XP30, resp hybrid D50.. Jak interně tak přes JP Synth Editor v iPadu, tento SW je zcela zdarma. Pak jsem JP 50 použil i jako main nástroj na podklady i sóla všeho druhu i živě v jazz klubu s kapelou. To už bylo jen potvrzení toho, že má jít okamžité do světa. Bohužel nedokonalost až příliš digitálně a laciněji znějicích zvuků jak z PCM tak z VA synt engine nezachránil ani super líbivý design a tvar JP 50.. Nechal jsem si nadále starší Rolandy XP 30 na PCM imitace (např. e-piana a dechy zde jsou nepřekonatelné) a D-50 na pady, polysynty i leads - pevný tučný a naprosto analogově měkce znějící zvuk D50 celkově je ve všech aspektech o 2 levely výše než to šustění na JP50 bez charakteru a pevného základu tónu. Doporučuji vřele neztrácet zbytečně čas s předraženými China krámy jako JP50, ale dopřát si rovnou max radost z expresivních zvuků absolutních top profi gearů, třeba z D-50 (k mání v bazarech za třetinu ceny JP50). Ale je to jen můj subjektivní dojem, i když na nižším levelu zvuku JP 50 oproti konkrétně třeba XP30 a D50 se shodli jednomyslně celá kapela i zvukař, tak nevím no, spíše holá realita.. Ve studiu mě taky JP 50 neinspiroval vlastně k ničemu, D-50 dokážu kroti i celé hodiny na jednom slušně udělaným presetu a stále ten zvuk baví a inspiruje. Dokonce o dost více než pure analog Polysix, který ovšem má pouze 1 VCO oproti až 4 u D-50, které navíc mají prakticky shodně bohaté spektrum vyšších harmonických jak na saw tak pw/pwm oscilátoru s Polysixem, s tím už se dá pracovat, plus navíc nějaké základní jednovrstvé PCM, ale v kvalitě pevnějšího a bohatšího zvuku než současné megavrstvé china standardy...

tony9

Příspěvek od tony9 »

tapis píše:
23 srp 2017 10:09
Dobrý den,
Pak by mne ještě zajímal nějaký program, kam bych si mohl ukládat texty, akordy a byla v něm jednoduchá orientace. děkuji.
Tak těch programů na akordy a texty je víc, stačí zaguglit.

https://www.google.cz/search?source=hp& ... btw_b0bIp0

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tak já jsem si až teď všiml, že jsme v sekci Apple.
Prostě hledej v app store song writer, song book, nabo něco podobného.

cmm

Příspěvek od cmm »

Nejefektivnější a nejpohodlnější appka pro iOS na texty, akordy, playlisty atd, zkrátka co nahradí víc než dokonale klasický noty a seznamy skadeb, je "unrealBook", další desítky všech obdobných SW zdarma i placených mi přišly vždy v něčem nebo až ve všem horší než unrealBook. Chce to ale předem si udělat ze svých základů textů ve wordu PDF nebo si naskenovat noty do PDF a ty přes iTunes nahrát do složky s dokumenty k unrealBook. Ve finiši už pár let jsem tištěný noty nepoužil ani jednou a do každé z mnoha kapel kde působím mám během chvilky playlist na každou akci, 10x rychleji než ti co si přesouvají papírový texty v bloku. I poznámky a zvýraznění provedené přímo v unrealBook, pamatuje si automaticky poslední pozici / roztažení textu na displeji, posun na další flák jedním klikem, možnost autoscrollu, spušteění přiřazeného midi nebo wav / mp3 podkladu a vše další takto důmyslně vychytané, skutečně bezkonkurenční appka na iPad. Stejně jako " Sweet Midi " na midi fajly (s podporou vlastní GM knihovny samplů importovanou klidně z PC a SampleTank profi samplů atd) a " dJay 2 " na mp3 sekvence od výplně pauz po DJing na svatby..

€X•74
Vybavení

Příspěvek od €X•74 »

tapis
Editor pre iPad:
https://www.roland.com/global/products/jp_synth_editor/
Obrázek

OSX
Logic Pro X
Cubase
Garage Band
Studio One
...

rolyam

Příspěvek od rolyam »

Zdravím všechny, přidám se s otázkou ...
Neměli byste tip na nějakou dobrou aplikaci na zobrazování textů (organizaci playlistů atd.), která by měla i přehrávač (uměla by .mid / Sysex) pro Windows? Zkrátka něco jako zmiňovaný UnRealbook, ale pro Windows. Já našel jen MusicReader ... nebylo by třeba ještě něco dalšího? Díky :-)

Odpovědět