Open-back štúdiové sluchátka + JBL LSR305 monitory
KOUPENO: Open-back štúdiové sluchátka + JBL LSR305 monitory
Kúpim štúdiové Hi-Fi flat curve open-back (zvážim aj semi-open-back) sluchátka do max 4000 Kč, odpor ideálne do 80 Ohmov, max 200 Ohmov, pretože nemám amp – sluchátka pôjdu priamo do Scarlett 2i2 audio interface 1st generation.
Cena záleží od modelu a použitia. Nebránim sa aj iným sluchátkam, ktoré sú drahšie ak ma zaujmú, inú cenu zväžim v závislosti od ponuky :) Nebránim sa aj niektorým semi-kvalitným začiatočníckejším closed-back sluchátkam. Mám tiež záujem o kúpu JBL LSR30 monitorov.
Ideálne osobne v Prahe. Modely, o ktoré mám záujem nižšie :)
Primárne mám záujem o open–back sluchátka do 80 Ohmov (max 200) ako napr.:
AKG K701 / K702
AKG K612 PRO
AKG K240 MKII (semi-open)
Beyer DT 990 32 Ohm
Beyer DT 880 (semi-open) 32 Ohm
Sennheiser HD 558 50 Ohm
Sennheiser HD 598 50 Ohm
Zvážim aj:
Sennheiser Hd 600
Sennheiser HD 650 / x Drop Hd 6xx
(len potrebujem potom aj amp)
Aj closed-back ak sa jedná o:
Beyer Dt 770
Audio Technica M50x
KRK KNs 6400 a 8400
Sony MDR 7506 a 7510
Mám tiež záujem o kúpu dvoch JBL LSR30 monitorov alebo prípadne iných kvalitných no stále začiatočníckych monitorov ako napr. Presonus Eris E4.5 alebo 5, alebo prípadne Yamaha HS 5 či Kali LP-6.
PS: samozrejme niekotré sluchátka z tohto zoznamu stoja menej ako 4000 Kč aj ako úplne nové – cena 4000 je strop pre sluchátka drahších a vyšších tried, ktoré stratia cenu používaním. Samozrejme, že AKG použité sa pohybujú v cenovom rozmedzí do 2000 Kč. Mám záujem o rôzne modely a 4000 je strop.
Cena: 4000 Kč
Cena záleží od modelu a použitia. Nebránim sa aj iným sluchátkam, ktoré sú drahšie ak ma zaujmú, inú cenu zväžim v závislosti od ponuky :) Nebránim sa aj niektorým semi-kvalitným začiatočníckejším closed-back sluchátkam. Mám tiež záujem o kúpu JBL LSR30 monitorov.
Ideálne osobne v Prahe. Modely, o ktoré mám záujem nižšie :)
Primárne mám záujem o open–back sluchátka do 80 Ohmov (max 200) ako napr.:
AKG K701 / K702
AKG K612 PRO
AKG K240 MKII (semi-open)
Beyer DT 990 32 Ohm
Beyer DT 880 (semi-open) 32 Ohm
Sennheiser HD 558 50 Ohm
Sennheiser HD 598 50 Ohm
Zvážim aj:
Sennheiser Hd 600
Sennheiser HD 650 / x Drop Hd 6xx
(len potrebujem potom aj amp)
Aj closed-back ak sa jedná o:
Beyer Dt 770
Audio Technica M50x
KRK KNs 6400 a 8400
Sony MDR 7506 a 7510
Mám tiež záujem o kúpu dvoch JBL LSR30 monitorov alebo prípadne iných kvalitných no stále začiatočníckych monitorov ako napr. Presonus Eris E4.5 alebo 5, alebo prípadne Yamaha HS 5 či Kali LP-6.
PS: samozrejme niekotré sluchátka z tohto zoznamu stoja menej ako 4000 Kč aj ako úplne nové – cena 4000 je strop pre sluchátka drahších a vyšších tried, ktoré stratia cenu používaním. Samozrejme, že AKG použité sa pohybujú v cenovom rozmedzí do 2000 Kč. Mám záujem o rôzne modely a 4000 je strop.
Cena: 4000 Kč
Naposledy upravil(a) Filh dne 22 dub 2020 13:47, celkem upraveno 2 x.
Re: Open-back štúdiové sluchátka + JBL LSR305 monitory
k702 poridis nova za ty penize...
Presne tak - AKG zaziva momentalne nejaky zahadny prepad cien. Sluchatka za 300+E (par rokov dozadu) sa dnes daju kupit za 150€.
Ale to uz je par rokov takto :)
Veru chalani maju pravdu:
https://www.thomann.de/cz/akg_k240_mkii.htm
https://www.thomann.de/cz/akg_k_612_pro.htm
https://www.thomann.de/cz/akg_k701.htm
Ja som nedavno upgradoval z K240 MK2 na K701 a tie 240 sa mi ani neoplatia predat ked nove su take lacne...
https://www.thomann.de/cz/akg_k240_mkii.htm
https://www.thomann.de/cz/akg_k_612_pro.htm
https://www.thomann.de/cz/akg_k701.htm
Ja som nedavno upgradoval z K240 MK2 na K701 a tie 240 sa mi ani neoplatia predat ked nove su take lacne...
Ahojte – áno AKG sú lacnejšie, to je jasné :) Mal som na mysli, že kúpim sluchátka do max 4000 tzn. ak niekto predáva použité Sennheiser 650 (ktoré stoja 9000), tak cena okolo 4000 je možná – záleží.
Ak niekto predáva AKG, tak cena 4000 je príliš vysoká, samozrejme, a dalo by sa baviť o povedzme cene 1800-2000 Kč, záleží od stavu.
Cieľ bol kúpiť použité sluchátka v dobrom stave lebo tak si môžem dovoliť kvalitnejší model za peniaze, ktoré dám za nový model nižšej kvality. A tá cena záleží od modelu :)
Ak niekto predáva AKG, tak cena 4000 je príliš vysoká, samozrejme, a dalo by sa baviť o povedzme cene 1800-2000 Kč, záleží od stavu.
Cieľ bol kúpiť použité sluchátka v dobrom stave lebo tak si môžem dovoliť kvalitnejší model za peniaze, ktoré dám za nový model nižšej kvality. A tá cena záleží od modelu :)
PS: mám ponuku na Sennheiser HD 598, ale cena je nie o moc nižšia ako cena za nové AKG K612. Myslíte, že HD 598 sú nevhodné pre mixing/mastering začiatočnícky? Viem, že sú celkom flat, ale nie úplne. Vraj sú super pohodlné. A vraj K612 sú viac hladné pre energiu a neviem či moja Scarlett 2i2 bude stačiť, kdežto HD 598 extra energiu nepotrebujú.
myslim, ze si v tom trochu strateny, a teda si "optimalizaciou" zbytocne komplikujes zivot.
urob ako pisal biscuit - AKG K701 / K702 a je vymalovane. Oboje su to sluchadla vyssej strednej triedy - t.j. studiova kvalita. Tym sa mysli, ze sa realne pouzivaju v studiach. :) Oboje maju 62 Ohmov.
urob ako pisal biscuit - AKG K701 / K702 a je vymalovane. Oboje su to sluchadla vyssej strednej triedy - t.j. studiova kvalita. Tym sa mysli, ze sa realne pouzivaju v studiach. :) Oboje maju 62 Ohmov.
vďaka :) hej, určite zbytočne sa v tom vŕtam.
No nič, zoberiem podla ceny buď tie Sennheiser 598, AKG K612/702 alebo Beyer DT 880 32 Ohm.
No nič, zoberiem podla ceny buď tie Sennheiser 598, AKG K612/702 alebo Beyer DT 880 32 Ohm.
701 a 702 jsou stejne, jen maji odpojitelny kabel (702), tak kdybys to nepotreboval, usetris.
Inak tá impedancia a citlivosť vôbec nie sú zanedbateľná záležitosť, ak máš pocit, že zvukovka ti nebude na to stačiť, obzvlášť vtedy ak by si chcel tie slúchadlá používať aj na posluch na mobilnom zariadení (smartphone a pod.). Scarlett nebude mať asi zlé zosilovače na sluchádlá, neviem, nepočul som, ale napr. 105 dB spl (AKG K- 702) by mne osobne asi nestačilo, ak by som mal mať len jedny slúchadlá doma, niekto sa s tým možno uspokojí. Problém je, že otvorené slúchadlá majú vo všeobecnosti veľmi vysoké impedancie, keď sa pozrieš na paramtetre tých najznámejších. Ale nechcem ťa odrádzať, vyskúšaj, budeš počuť. Osobne nevidím význam v nutnosti otvorených slúchadiel ak budeš používať prevažne monitory. Ak máš na to rozpočet, tak mať k dispozícii oba typy - aj otvorené aj uzatvorené slúchadlá, je celkom odôvodnené, zaleží od situácie, na aké ich budeš potrebovať.
já se opravuju, myslel jsem, že 701 jsou levnější a to je omyl. takže už ničemu nerozumím v tomhle světě :-)
ivanb: otevřená sluchátka jsou lepší i ve chvíli, kdy používáš monitory přece. definování většiny věcí je daleko lepší a přesnější a na to přece sluchátka hlavně nasazuješ, když kombinuješ s monitory.
a 105 dB SPL vůbec není imho problém. mám sluchátka připojená na výstup z RME9632, takže taky nic ultra silnýho a na nejvyšší hlasitost to už je extrém, kterej pro mě nemá využití. samozřejmě, kdyby to byla sluchátka s vyšší impedancí, tak to ten výstup naopak dostatečně nenakrmí, ale 62 Ohm je úplně v klidu i v kombinaci s nižší citlivostí.
ivanb: otevřená sluchátka jsou lepší i ve chvíli, kdy používáš monitory přece. definování většiny věcí je daleko lepší a přesnější a na to přece sluchátka hlavně nasazuješ, když kombinuješ s monitory.
a 105 dB SPL vůbec není imho problém. mám sluchátka připojená na výstup z RME9632, takže taky nic ultra silnýho a na nejvyšší hlasitost to už je extrém, kterej pro mě nemá využití. samozřejmě, kdyby to byla sluchátka s vyšší impedancí, tak to ten výstup naopak dostatečně nenakrmí, ale 62 Ohm je úplně v klidu i v kombinaci s nižší citlivostí.
Když kombinuješ s monitory? Hmmmm, onehdá mi Stan položil otázku: "...ruku na srdce jak casto prepinas mezi sluchatky a monitory?" Takže vidíš, každý máme na to svoj uhol pohľadu... ;)
tady nejde o uhel pohledu, ale o to, na co sluchatka pri analytickym poslechu pouzivas. monitory maji svoje prednosti, sluchatka taktez. a samozrejme cim lepsi sluchatka, kterejm mas duvod verit, tim vic se k nim budes upinat. treba aby sis zkontroloval detaily (zkresleni, barvu, artefakty), reverby, panoramu... takze jinej uhel poslechu ;-)
jen si rikam, ze tady pekne hnojime v bazaru :-(
jen si rikam, ze tady pekne hnojime v bazaru :-(
ďakujem za názory!
práve pre to, že sú open-back sluchátka lepšie na mixing/mastering (aj v spojení s reproduktormi) ich chcem. A áno, je ich málo s nižším odporom, preto ma oslovili tie Sennheiser 598 (50 Ohm) a Beyer DT 880 (32 OHm). Len o tých Sennheiseroch skoro nikto nič nepíše, keďže je to starší model a moc sa asi nechytil na mixing.
Len potom sa v tom už začiatočník ako ja stráca – mnohí tvrdia, že Beyer 32 Ohm sú znateľne horšie ako 250 Ohm a 250 Ohm je práve asi top limit pre Scarlet. Mnohí zas tvrdia, že sa to dá, iní zas, že určite nie a je to príliš pre Scarlett. Potom je otázka či kúpiť headphone amp, alebo radšej ísť do tých nižších odporov.
Na nahrávania spevu, čo je jediný moment, kedy potrebujem closed-back, mám Sennheiser 215 HD a nevyhovujú mi, ale hovorím si, že na to stačia. Možno kúpa dobrých closed-back aj na mixing a aj na recording ako Beyer Dt 770 (asi 32 Ohm) by to riešilo.
Ale obecne ma ťahá ten open-back zvuk, mám citlivý sluch a rýchlo sa mi uši unavia, open-back je preto win-win, že je vhodnejší pre mixing a zároveň menej unavuje.
práve pre to, že sú open-back sluchátka lepšie na mixing/mastering (aj v spojení s reproduktormi) ich chcem. A áno, je ich málo s nižším odporom, preto ma oslovili tie Sennheiser 598 (50 Ohm) a Beyer DT 880 (32 OHm). Len o tých Sennheiseroch skoro nikto nič nepíše, keďže je to starší model a moc sa asi nechytil na mixing.
Len potom sa v tom už začiatočník ako ja stráca – mnohí tvrdia, že Beyer 32 Ohm sú znateľne horšie ako 250 Ohm a 250 Ohm je práve asi top limit pre Scarlet. Mnohí zas tvrdia, že sa to dá, iní zas, že určite nie a je to príliš pre Scarlett. Potom je otázka či kúpiť headphone amp, alebo radšej ísť do tých nižších odporov.
Na nahrávania spevu, čo je jediný moment, kedy potrebujem closed-back, mám Sennheiser 215 HD a nevyhovujú mi, ale hovorím si, že na to stačia. Možno kúpa dobrých closed-back aj na mixing a aj na recording ako Beyer Dt 770 (asi 32 Ohm) by to riešilo.
Ale obecne ma ťahá ten open-back zvuk, mám citlivý sluch a rýchlo sa mi uši unavia, open-back je preto win-win, že je vhodnejší pre mixing a zároveň menej unavuje.