Studiové monitory

Pierre niko

KOUPENO: Studiové monitory

Příspěvek od Pierre niko »

Ahoj,

rad bych koupil profesionalni aktivni nearfield monitory v rozumnem stavu z druhe ruky za +/- 27 000,- CZK. Cena je samozrejme orientacni, a vzhledem k tomu, na jakych cenach se obvykle pohybuje zbozi obnobneho charakteru na secondhandovem trhu, rad bych se pohyboval v kategorii APS AEON / Adam Audio A77X / Genelec 1031a / atd.
Uvazujete-li o upgradu vaseho poslechoveho systemu, nebo o vymene, mate prilezitost zbavit se toho, co ted mate asi v horizontu dvou az tri mesicu. Zhruba v tomto obdobi bych je chtel zakoupit. Pobavte se prosim se znamymi/inzenyry, kteri treba v minulosti otazku vymeny monitoru otevreli, treba mou nabidku oceni.

Diky za nabidky
Tomas

E D I T : Vzhledem k moznostem financovat i jine casti studia, zvazuju i jeine atrernativy. Mel bych specificky zajem o Adam A7X. Kdyby nekdo uvazoval o prodeji. Jeste jednou diky. Tomas

Cena: prosim o nabidky

Pierre niko

Re: Studiové monitory

Nekdo s AEONama?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Na Aeony mas moc maly budget, ja kupoval funglovky za 46, takze cekej ze je nekdo bude
prodavat tak za 30 spis 35k. Ale v Nemecku jsem videl fungl tusim za 39.

Pierre niko

+/- 30 na ne mam, na sekac by to melo stacit

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Za tuhle cenu bys mozna sehnal BM6A od Dynaudia a nebo ty A7Xka. Ja ty AEONY mam, ale zbavovat se jich nehodlam :D

Pierre niko

A7Xka jsou spis takova alternativa kvuli prachum na dalsi gear, radsi bych neco vyssiho... Jak jsi spokojeny s tema APSkama s odstupem casu? Zni tvoje mixy dobre i na jinych mistech, nebo jsi narazil na nejake prekvapka?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

APSka jsou docela dobry, i kdyz ty Titandome musim rict docela unavujou usi.. asi nezvyk z Dynaudií. Ecson ma taky Titandome a je spokojenej. Ja mam trosku osobni demenci s tim, ze kdyz to vsecko slysim do detailu, tak mam potrebu podvedome delat hodne separatni mixy hodne to oddelovat. Proto chci koupit jeste par druhejch veden nejaky z nizsi kategorie. Jinak ale vcelku vyrovnana bedna nic mi tam nechybi a basy sou super za ty prachy. Bedna hodne taky odkrejva kompresi, takze hodne veci se na tom neda poslouchat, protoze je v mode mit vsecko prekomprimovany nahajpovany maximizerama.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já jsem tady ty APS měl na test obojí ... Mrkni na PM ...

Pierre niko

IVO:Diky ivo za PM. Koukam ted na to.

TOM: Jinak, ja prave nevim, nakolik se ty AEONy u Jirky ohraly. Na fotkach z Biotechu se moc neobjevuji, spis to vypada, ze dal zahy prednost KRKum.

ECSON: Pouzivas je Jirko, popripade proc si je vymenil?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

2Pierre niko: On má dvě studia.. jedno na mix a mastering a v druhým nahrává kapely a tam má APSka, měl je nějakou dobu předemnou a co se mi doneslo od Safy, tak pak když přišla várka, tak si je kupoval znovu..

Pierre niko

TOM: Jo to ja vim, asi jsem slepy. Nezahlid jsem je ani v jednom. Ale to je jedno. Jeste me napadlo, ze ty pises, ze bedna hodne odkrejva kompresi (predpokladam tedy ve vsech pasmech) a Matucha na GS psal zase uplny opak, ze ta bedna hraje specialne basy jako s fade inem... To je zvlastni, docela rad bych slysel transienty tak jak jsou. Mel jsi nekdy problem s tim, ze jsi prinesl svuj mix jinam a mel jsi ho nakousany (mysleno, ze ty transienty byly prilis ostre)?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak ono mas kompresi a kompresi.. treba narozdil od BM6tek na tom je dost slyset, pokud to prepisknes s maximizerem nebo proste s loudness. To s transienty na tom neco bude.. ale otazka je jesi je to mnou nebo bednou.. nekdy mam pocit, ze neco zni moc ostre a ne tak smooth, jaky je to treba pak po prohnani nekde v mastering studiu mozna je to ale i tim, ze ten analog chain, kterym to pak projde, udelat taky svoje.

Pierre niko

TOME: dik za postrehy a info. Mit jako dalsi referenci Acoustic Energy, nebo NS 10ky, ktere by v transientech mely naopak vynikat, mi pripada, ze za ty prachy, co bych za to v konecnem dusledku dal, by to bylo hodne silne duo.

OSTATNI: mate jeste nekdo tyhle bedny, postrehy?

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No jeste zalezi na co to chces :c) - jo ja chci do paru taky koupit druhy bedny jako dalsi referenci. To si myslim, ze je docela dobra cesta.

Pierre niko

Na vsechno... Od ultra tvrdych dubstepu po metlickovy jazz/klasiku/mluvene slovo/septane slovo :) Puvodne jsem chtel jit jen do AE22, k nim pripadne koupit sub, ale APSka by mely mit dost basu na to, aby byly na bezprostredne nejblizssi obdobi, rekneme 1 roku, solidni all arounder. K tomu pak asi ty AE22... Tome, co delas za styly?

Zamčeno