Zopar veci pre C64

Zamčeno
demsky
Vybavení

KOUPENO: Zopar veci pre C64

Příspěvek od demsky »

Zdravim, kupil som v Uherskom Hradisti Commodore 64 s 1541-II mechanikou v perfektnom stave, ale chyba mi zopar veci aby som mohol zacal robit. Tak zhanam televizny RF kabel z Commodoru do normalnej telky lebo nebol prilozeny, potom zhanam nejake 5,25 DD palcove diskety, najlepsie aj s nejakymi hudobnymi trackermi, lebo nemam kabel na pripojenie 1541-II mechaniky k PC, a potom este Final Cartridge III. Keby sa niekomu to povalovalo v skrini, tak rad to zoberiem, posluzi to tvorivej veci, ziadne gamesy :)

Cena: neuvedena

Liquid Sound
Profesionál

Re: Zopar veci pre C64

Příspěvek od Liquid Sound »

Co si pamatuju, tak kabel na připojení televize byl obyč koaxovej kabel na jehož jednom konci na straně C64 byl obyčejnej cinch a na druhé obyčejnej anténní coaxovej konektor.

nooly

Příspěvek od nooly »

jeste lepsi je koupit petikolik do VIDEO vystupu u C64, kterej ma na druhy strane cinche. chce to googlit, ale urcite se prodavaj (a levne). obraz i zvuk budes mit mnohem lepsi, nez pres antenu. jinak mam jeden X1541 a evidentne ho asi nebudu pouzivat, tak jestli ho chces, tak ti ho treba za kilo i s postovnym poslu. final cartridge mam a mozna bych se ji i zbavil... ale musela by jit za "plnou palbu", protoze kdybych ji chtel nekdy sehnat zpatky, tak mam problem :]]

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

X1541 to je do serial portu? Dneska som googlil a zaujal ma XE do paralelneho ale neriesil som to este nikde. Kvoli RF kablu som sa uz vcera zaregistroval na ebay.com lebo to predava nejaky sved tak neviem ci to vyhrajem, ale uz su nejake priznaky z amigaportalu, tak uvidim. TV kabel na cinch sa neda zohnat a nebudem riskovat pajkovanie doma, lebo sice mam furu kablov, ale bojim sa kedze ta C64 je fakt absolutne nepouzivana (vyzera novsie ako ta co sme mali v rodine v 1991om). Typek tvrdil, ze je posledna vyrobena v 1993om ako C64G, Sid chip je tam 8580. Final Cartridge III povedz si cenu, som ochotny ist do 1000 korun, to je malo? (C64 ma stala 1800 kacek). Keby si mal aj nejake disketky s poslednymi trackermi, staci aj jedna disketa, tak to by bola parada.

Este co sa tyka TV outu, nemas nahodou aj ten kabel z C64 Video Out na tie cinche? Nebolo mi celkom jasne, ci tie patkoliky (Commodore ma 8-kolikovy vystup) bude stacit aj na vystup aj videa aj audia. Videosignal ma tusim viacero signalov tusim niekto nieco spominal aj o S-Video konektore ale fakt sa v tom nevyznam.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky : ved dakde musi byt schema toho 5kolik na cinch .. pozvara ti to hocikto .. aj ja ..

EDIT : koniec koncov .. gogel je nas kamarat .. http://www.google.sk/search?gcx=w&ix=c1 ... out+pinout

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Tak uz som na to prisiel, moj Commodore 64G ma 8-pinovy DIN OUT, ale staci na vyvod audia aj video 5-kolikovy, teraz cez obed to mali v jednom "studentskom" shope, ako aj RF kabel (v Datarte, Nayke a inych obchodoch ani nahodou, ani v Carrefouri).

Takze po update uz zhanam len:
Final Cartridge III
5,25 DD diskety, staci zopar
1541-II disk drive kabel do PC (seriovy alebo paralelny port, idealne X1541 alebo XE1541)

nooly

Příspěvek od nooly »

boha jeho, 1000 je za tu cartridge az az :] Ja bych Ti dal ten datovy kabel pro disketovku + tu cartridge za 500. Zjistil jsem, ze ten kabel je do paralelniho portu, takze je to velmi pravdepodobne XE 1541. pamatuju si, ze mi to bezproblemove behalo ve star commanderu. nejakou disketu s trackery mam, moh bych prihodit. ale kdyz budes mit ten kabel ode me, tak si muzes cokoli sosnout z netu a nahrat na disketu.

jestli mas zajem, tak PM a domluvime se.

Zamčeno